icon

Ako rozprávajú vaše dvojročné deti?

natalka30
5. aug 2024

Ahojte chcem sa spýtať ze ako rozpravaju vase 2 rocne deti..kedze moja svokra nezabudne vzdy podpichnut ze maly potrebuje logopeda lebo jej sy uz rozpraval súvisle... náš malý ovlada klasika papat cikať casti tela oko nos ruka noha...ze ci je naozaj maly zaostali a sa mu malo venujem..dakujem

pribinak
5. aug 2024

@natalka30 iste, jej syn už recitoval sejkspira 🤣🤣 2 ročne dieťa vie povedať väčšinou pár zrozumiteľných slov, ale väčšinou slov tvoria rôzne napodobnenin reálnych slov a pazvuky

Tie verbálne šikovnejšie deti vedia spájať 2-3 slova

lossless
5. aug 2024

@natalka30 syn v 2 rokoch takmer nerozpraval, naozaj len zopar slov , ako 3 rocny daval cele suvetia a v pohode mu bolo rozumiet

letfenixa
5. aug 2024

@pribinak tak náš syn ešte pred 2.narodeninami vedel plynule rozprávať, nevedel vysloviť R, ale inak všetko čisto. Zas pohybovo zaostával.

amelia89
5. aug 2024

moj prvy syn v 2 rokoch hovoril len slova, druhy syn v 2 rokoch rozprava 3-4 slovne vety. Nie je to o venovaní sa, my sa venujeme obom,citame a spievame obom, vsetko robime spolu… je to proste predispozicia ktoru dieta ma.

petamich
5. aug 2024

Kazde dieta je ine, nas bol v 2 rokov v porovnani s rovesnikmi, co sa rozvoja reci popredu (spajal 3-4 slovne vety) a stale mu to zostalo, dnes ma 3 a je naozaj evidentne v tomto popredu a potom su tam ine veci, kde zase on ma priestor na rozvoj oproti rovesnikom :D u 2 rocnych by som nerobila nejake unahlene zavery, logopedovi ist mozes, ked chces, da ti nejake tipy, ako dieta rozvijat (co moze a nemusi zafungovat ze ano), nejako by som sa tym v tejto chvili este netrapila

lubina
5. aug 2024

@natalka30 starsia dcera hovorila len slovicka, mozno dvojslovnu vetu. Mladsia dcera hovorila uz vety, normalne komunikovala. Kazde dieta je ine a do tych trocho rokov sa deti ozaj ucia hovorit, nech svokra neporovnava deti a neidealizuje svojho syna, ktovie ako hovoril, overit si to ty nemozes...

pettom19
5. aug 2024

Moj 2-rocny vie povedat mama, dada, nana, par zvukov zvierat a potom si blaboce svoju hatlaninu. O vetach ani nesnivam 😁. Zatial neriesim 🤷.

larena
5. aug 2024

Ja mám síce len 17 mesačnú a zatiaľ napodobňuje len zvieratá (vie ich fakt veľa) a pomenuváva nejaké predmety ale napr použije len prvú slabiku slova atď..tiež som sa včera bavila so svokrou a hovorila že jej dcera už v tom veku hovorila krátke vety 😀zas ja som sa bavila s rodičmi a že ja som v tom veku rok aj pol hovorila tiež len baba dada mama atď..a poriadne som začala hovorit až po 2 rokoch.Je to hrozne individuálne ale myslim si že tvoje dieta je úplne v norme..to že nejaké slová nevyslovuje úplne správne je tiež okej na začiatku to sa časom upraví veď len začal hovoriť určite to nie je v 2 rokoch na nejakeho logopéda

1bambinko1
5. aug 2024

keby som si ja pamatala, ako to bolo u nas 😀 kamaratka ma ale teraz maleho 2rocneho a ten tiez len par slov povie. nie je nijak zaostaly, je sikovny, len to rozpravanie sa zatial nerozbehlo. inak by som sa pozrela, co take by v tomto veku logoped riesil.

natalka30
autor
5. aug 2024

@larena dakujem krasne no co máme prvú dceru ta chodila do jasli a zacala ako dva a pol ročná rozpravat nejake zaklady...a maly ten sa snazi aj kamion proste to co ho zaujima povie a myslim ze adekvátne svokra ho vidi raz za cas..ale to porovnavanie ma zabija snazim sa si to nevšímať nechcem nejak dusnu atmosku...ale mi to niekedy pride ako negativa napriklad taka pochvala by bodla ze uz je bez plienky tyzden...ale tak co uz...dakujem som rada ze ozaj nieje nejak pozadu

pribinak
5. aug 2024

@amelia89 tak ale vidíš, v niečom bol popred a v inom zas zaostával

amelia89
5. aug 2024

@pribinak to si pisala mne ?

murko14
5. aug 2024

Tvoj synček je úplne normálny a šikovný. Môj starší syn v dvoch rokoch rozprával v súvetiach s krásnou slovnou zásobou. Mladší má 20 mesiacov a zďaleka sa na brata nechytá. Starší bol celkovo po každej stránke popredu v porovnaní s rovesníkmi. Mladší je zdravý a ďalej neriešim😁 Dve deti, tí istí rodičia, a predsa diametrálne odlišné povahy aj vývoj. Takže tak. Moja svokra ich miluje oboch rovnako a hlavne bezpodmienečne.

natalka30
autor
5. aug 2024

@murko14 no tak ved ja som si myslela ze je to ok ine by mozno bolo keby vobec nerozpraval...a tak svokra ho vidi raz za mesiac s tym ze mu nerozumie...a bude treba logopeda...pritom neviem vychadzat s toho co vidi raz za cas a to za 20 rokov sa veci menia..neviem niekedy som s toho trosku frustrovaná ze je to cele zle

mane01
5. aug 2024

@natalka30 je to velmi individualne. Moja dcera v 2,5 rokoch rozpravala v rozvitych vetach. Syn v 3 ledva zosmolil nejaku holu vetu. A sestrin syn do 5.rokov takmer nehovoril, ale on je taky kludas, on mal asi v pazi uz vtedy 😂🤪

mimixxxx
5. aug 2024

Tu je iný problém.. svokru treba ignorovať a neriešit. Sú aj normálne svokry samozrejme. Ale často sú svokry typu: môj syn už v 2 rokoch 'maturoval' ty si ta neschopná nevesta, nič si svoje dieťa nenaučila. Ja som chodila do roboty, decko do jaslí, dokonale odploenkovane, dokonale rozprávalo, starala som sa o záhradu a veľký dom a ty nevesta si stále len doma a nič nerobíš, využívať môjho syna a ani to svoje decko si nič nenaucila.. Možno trochu preháňať, ale často to takto je a keď sa dieťa naučí rozprávať potom bude mať svokra zase problém s niečím iným...

isis234
5. aug 2024

Je to individuálne. Ak začal skôr chodiť, neskôr začne rozprávať. Nechaj ho v kľude. Keď bude niečo potrebovať, povie a svokra nech neporovnáva.
Sestrina svokra tiež vravela že nechce rozprávať jej syn, aby šla s ním lekárovi, ale všetko rozumel. Len sa mu nechcelo. 😀 Mal 2 roky. Mama jej povedala nech s tým nezaťažuje lekára. V škôlke prišla nová učiteľka a s ňou debatoval,,, vraj všeličo jej porozpráva .. 😉😖

eva233
5. aug 2024

Treba svokre povedať, že nie je každý taký dokonalý ako jej dieťaťa a viac neriešiť. Náš syn v 2r vedel mama tato baba a keď mal 2,5r akoby utloba začal mega rozprávať teraz má 4,5r a zarecituje ti Mor ho! Ako nič 🤣.... Takze pohoda každý má svoje tempo 😉

natalka30
autor
5. aug 2024

@mimixxxx vsak toto ze potom bude zasa nieco ine môj manžel že nerieš dieta je moje a tvoje a nie ich...ved to ze si pridem niekedy neschopná...ale ako pise jedna ze boh vie ako to bolo naozaj ked ona vychovavala

natalka30
autor
5. aug 2024

@isis234 no vsak toto ze rozumie snazi sa opakovat ale len ked sa mu chce ale co sa tyka mnam alebo vodu si vie vypytat nazdravie povie bejano ako dobre rano prave mne sa paci ze sa snazi

natalka30
autor
5. aug 2024

@eva233 dakujem krasne ale no nechcem sa dotknúť jej mudrych rad ale myslim ze keby nieco nebolo ok tak nas aj pediater pošle...mi pride ta doba taka uponahlana ved nic mu neujde..