icon

Ako zvládnuť náročné dieťa?

bala11111
20. feb 2025

Mamičky mali ste niektorá náročné dieťa? Ja teda ani neviem ako ho zadefinovať ale teda už som zúfalá. Má 2 roky aj 3 mesiace a je to amtastoefa, vždy sa nám zdal trošku pomalší,trvalo mu vždy všetko dlhšie pokým pochopil. A vždy museli byť veci podľa neho keď niečo nebolo hádzal sa o zem, kričal, reval.. teraz keď je "starší" to nie je o nič lepšie. Ešte nerozpráva, čo je ďalšia vec čo má trápi..rozumie všetko ale rozprávať nič. Kedy vaše deti začali rozprávať? Alebo ako ho k tomu motivovať?
Za ďalšie teraz keď ideme von tak musíme ísť tade kam si vyberie inak robí scény neskutočne... A najrhsoie je to z Ron si zapamätá jednu trasu alebo uchytené body a tam chce vždy ísť..napr obchod, vybrať do packety balík, a keď nejdeme tak je zle. Niekedy to fakt nedávam je to s ním dosť ťažké, a často po ňom kričím a potom mám výčitky ..ale na druhú stranu je veľmi šikovný a rozumný... Neviem prejde to niekedy? Mám ešte 8 mesačne dieťa a keď vystraja starší tak je to dosť ťažké, hlavne na ulici pred ľuďmi ... A ďalšia vec ešte nechceli na nočník, stále plienky ...aj keď ku vysvetľujeme že cika sa do nocnika racej psuti do gatí...
Prosím vás prejde to niekedy? Už som zúfalá z neho 😀😀

thereisabear
20. feb 2025

V čom je šikovný a rozumný?

stastnamamulka
20. feb 2025

K plienkam,áno je normálne,ak 2r nosí plienky, počkaj,keď sa trochu oteplí a netráp to dieťa teraz v zime prosím .K reči,ak sa ti niečo nezdá,začni na ORL ambulancii,aby si si bola istá,že dobre počuje ,potom kľudne smer logopéd.
A nezabudni,že je to DIEŤA,nie malý dospelý rozumný ❤️

basulaak
20. feb 2025

@bala11111 obdobie vzdoru. Ktora sme si toto nezazili. Vsetko co si opisala bolo u nas medzi 2.-3. rokom. To bol strasny rok. Amoky na dennej baze. A prislo to zo dna na den. Nepomahalo vysmetlovat, jeho hlavicka sa zatala a bolo. Dodnes rad robi a hovori vsetko opacne ako chceme, ma z roho naramnu zabavu. Ide nas slak trafit a to ma uz skoro 4. Ked mal medzi 2.-3. ist s nim za ruku neexistovalo. Dnes spolu chodime za rucicku a velakrat mi ju sam podava, ze za nu chce byt drzany. To ako sa chova tvoj je uplne normalne. Je to sucast vyvoja osobnosti a jeho samostatnosti. Je to umorne otravne a nekonecne? - ano je. Prejde to? Ano prejde. Dieta sa postupom casu zacne ukludnovat, amokov bude ubudat, bude sa s nim dat sem-tam uz aj dohodnut a vysvetlit mu. Nie vzdy ale jedneho dna si uvedomisbze je to zrazu lepsie.

lucia13022023
20. feb 2025

Je to obdobie vzdoru, no musíš v tom nájsť zlatú strednú cestu a stanoviť hranice ktoré budeš dodržiavať

bala11111
autor
20. feb 2025

@thereisabear tak napr asi to že keď povieme ide sa spinkať tak ide si ľahnúť do vaku, (samozrejme niekdy robí problémy), alebo že zahod do koša ,tak ide zahodiť, vie si upratať izbu (to čo odpozeral od nás) , vonku na ihrisku je veľmi šikovný, že chodí na také pre staršie deti a nebojí sa

olimuc
20. feb 2025

Obdobie vzdoru + dalsie dieta, takze si vydobija tvoju pozornost … nic ine ako vydrzat Ti neostava

miskamisiq
20. feb 2025

@bala11111 Syn má tiež 2 roky a 2 mesiace a mame to isté doma. Chodil pekne za ruku von ale posledne 2 mesiace ani za svet.... Taktiež svoje trasy, keď není po jeho začne sa zlostit. Potom ide s revom za mnou a do par minút ho to prejde a ja si vravím nádych a výdych. Najhoršie je keď sa rozbehne, že začne predomnou utekať tak už len zuby rátam na zemi keby padol 🫣
Co sa týka reči, tak nerozpráva vo vetách ale všetko opakuje a keď niečo chce tak dane slovo vie povedať. Na toto mu veľmi pomohlo Albi pero, po ňom začal opakovať keď sme si čítali knižky 🙂 takže tiež to pripisujem obdobiu vzdoru a budem čakať (dufam, že len niekoľko mesiacov a nie rokov) kedy to prejde.