icon

Čo robiť, keď dieťa nerozpráva dostatočne?

15. okt 2025

Dobrý deň. Mám predčasniatko narodené v 32 týždni. Má 19 mesiacov ale mal by mať 17. Ešte veľa toho nerozpráva iba základ mama tata haja baba ham občas sa podarí daj alebo kde. Čítam že rok a pol ročné deti by mali vedieť už 50 slov. U nás nehrozí. Mám to nejako začať riešiť alebo ešte počkať? Rozumie úplne všetkému. Veľa si aj čítame spievame.

Strana
z2
123tana123
19. okt 2025

@anonym_autor
Ahoj hlavne kľuď, môj syn začal rozprávat až ako 4,5 ročný dnes je jednotkár. Ak chceš napíš spravu ;)

janka1224
20. okt 2025
@mon8060

Je to na tebe, vidíš to aj tu podľa týchto názorov.niektore mamičky čakajú do troch rokov.. popravde nerozumiem a nechápem načo, myslia si že keď dieťa dovŕši tri roky alebo pôjde do škôlky zrazu sa v jeho hlavičke prehodí koliesko a bum hneď bude na úrovni ostatných normo detí 🙈.môj tiež rozprával neskôr. To ale ty ako matka si musíš vyvodiť sama. Či to ideš riešiť, či už sama alebo s pomocou odborníkov alebo počkáš.

@mon8060 Osobne som nečakala, že sa prehodí koliesko a všetko nabehne v 3 rokoch, len podľa mňa vek 3 roky je už čas obrátiť sa aspoň na detskú doktorku. Ale jasné každá mama si pozná dieťa najlepšie. Ja som napríklad zažila aj také že dieťa išlo do prvej triedy a nevedelo poriadne rozprávať a mamina začala riešiť logopédiu až pred nástupom do školy.

Strana
z2