Čo robiť, keď dieťa nerozpráva dostatočne?
Dobrý deň. Mám predčasniatko narodené v 32 týždni. Má 19 mesiacov ale mal by mať 17. Ešte veľa toho nerozpráva iba základ mama tata haja baba ham občas sa podarí daj alebo kde. Čítam že rok a pol ročné deti by mali vedieť už 50 slov. U nás nehrozí. Mám to nejako začať riešiť alebo ešte počkať? Rozumie úplne všetkému. Veľa si aj čítame spievame.
Je to na tebe, vidíš to aj tu podľa týchto názorov.niektore mamičky čakajú do troch rokov.. popravde nerozumiem a nechápem načo, myslia si že keď dieťa dovŕši tri roky alebo pôjde do škôlky zrazu sa v jeho hlavičke prehodí koliesko a bum hneď bude na úrovni ostatných normo detí 🙈.môj tiež rozprával neskôr. To ale ty ako matka si musíš vyvodiť sama. Či to ideš riešiť, či už sama alebo s pomocou odborníkov alebo počkáš.
@mon8060 Osobne som nečakala, že sa prehodí koliesko a všetko nabehne v 3 rokoch, len podľa mňa vek 3 roky je už čas obrátiť sa aspoň na detskú doktorku. Ale jasné každá mama si pozná dieťa najlepšie. Ja som napríklad zažila aj také že dieťa išlo do prvej triedy a nevedelo poriadne rozprávať a mamina začala riešiť logopédiu až pred nástupom do školy.

@anonym_autor
Ahoj hlavne kľuď, môj syn začal rozprávat až ako 4,5 ročný dnes je jednotkár. Ak chceš napíš spravu ;)