icon

Hysterické záchvaty u detí

nika511
23. júl 2025

Ahojte moja má 19mesiacov, a ma strašný histericky záchvat keď niečo nedostane alebo keď jej niečo nedovolím. Mávajú aj vaše deti? Ako to riešite?

basszabik
23. júl 2025

@nika511 áno práve si tým istým prechádzame som rada že som neni sama. Niekedy ak nepomôže dohovor pripadne zabavenie inou činnosťou nechám ju kým sa ukľudní má 22m

nika511
autor
23. júl 2025
@basszabik

@nika511 áno práve si tým istým prechádzame som rada že som neni sama. Niekedy ak nepomôže dohovor pripadne zabavenie inou činnosťou nechám ju kým sa ukľudní má 22m

@basszabik áno to som zvykla aj ja zabaviť ju s inou činnosťou. Môžem Vám napísať súkromnú správu?

basszabik
23. júl 2025
@nika511

@basszabik áno to som zvykla aj ja zabaviť ju s inou činnosťou. Môžem Vám napísať súkromnú správu?

@nika511 jasne

anonym_f749ec
23. júl 2025

Áno mali . Studená sprcha a za sekundu bolo za nami

danka_gi
23. júl 2025

@nika511 ked uz place tak pockam, ale inak to riesim rozne. Ak ideno miesto napriklad nechce ist z ihriska, tak sa naucil ritual, ze ked uz ideme prec tak da papa hojdacke a poviem, ze sa nam tu pacilo a prideme aj nabuduce. To robim potom vsade, ci ked ideme od starich rodicov alebo z nejakej hernicky a on je uz nauceny, ze ked sa dava papa, tak sa ide domov. Kednide o nejaku vec alebo cinnost, tak sa s nim o tom chvilku porozpravam a potom zmenim temu. Napriklad chce pozerat v telku, tak sa ho popytam, co tam rad pozera a porozpravame sa chvilku o tych veciach a potom mu navrhnem nieco ine.... takze rozne. Vacsinou sa snazim zistit preco sa hneva a chvilku o tom podebatovat pripadne prejavit sucit, ze chapem, ze strasne rad by hadzal tu drevenu hracku, lebo sa mu paci ten zvuk a je to velka zabava, ale moze tym rozbit tu hracku alebo nieco v okoli, tak to robit nemoze.....ale ked uz ma zachvat, tak len cakam alebo ak je nutne tak zasiahnem. Napriklad ked nieco chce hodit o zem alebo ma zacne hryzt, tak to mu nenechavam len tak samozrejme.

3petka
23. júl 2025

@nika511 jezin ani Nehovor. U nás je to už pomaly na útlme. Od cca 20mesiaca katastrofa. Pomohlo odniesť ho do izby nech sa vyburi sám. A keď sme boli von proste si to nevšímať. Naučila som sa to zvaladat aj v obchode lebo to bola scéna vždy.
Ľudia po mne síce pozerali ale čo už…

anonym_891d54
23. júl 2025

Odputavat pozornost neni dobre .Ona si tym musi prejst .Frustraciou , hnevom.

Popisat , pochopit ,alternativu ponuknut ak je .

utisit ak sa da , bud tu pre dieta.
Kasli na okoloiducich.

Neposielat do izby , nenechat same ak nechce .To robia len nenormalne matky. (nasledok- pri problemoch v dospelosti sa stiahne ) tiez by si chcela aby tu niekto bol pre teba ked ti je na figu.ci?

To dieta sa musi naucit vysporiadat sa s negativnymi emociami.
A ako ho to naucite - tak to bude mat cely celucicky zivot.

bambulkaaskatulka
23. júl 2025

Jasné...začína obdobie vzdoru. Môj si zvykne búchať hlavičku, tak zaistim, aby sebe ani okoliu neublizil. Krátko vysvetlím, prečo veci musia byť nejako a prípadne ho zoberiem preč... Okolie neriešim a hlavne to neberiem osobne, je to normálne vývojové štádium, potrebuje presadiť svoju osobnosť. Chcem aby moje dieťa si vedelo presadiť svoje v živote....a to aj keď mi to teraz často lezie na nervy 😃

vero13
23. júl 2025

Aj my si tým akurát prechádzame ❤️ posielam ti veľa síl, moja malá začne tak hučať, že praskajú okná, ale snažím sa ju objať a väčšinou dokonca keď jej začnem k tomu niečo rozprávať, tak sa Nachvilku akoby spamätá a začne ma počúvať, keď to ale už prekročí nejaký limit, že ani obraz ani zvuk iba ju mám na rukách a počkám než ju to prejde a potom väčšinou sa k tomu jednoducho vrátim

nika511
autor
23. júl 2025

♥️♥️♥️ Dakujem za všetky odpovede!

tiika
23. júl 2025

Moja mala mala len vtedy, keď odmietala jesť a bola hladná, nevedela som ju uspať a bola unavená. Urcite sa to netýka vždy všetkých deti, avšak radšej napíšem, pretože toto je podľa mna taký zaklad, ktorý treba vyvrátiť či vyriešiť.
Inak v tom veku pri záchvate nevysvetlíš nič, slova nepomôžu, možno jedno - dve (zostanem tu, objimem ta,..), zostat pokojná, preckat, avšak byt aktivne prítomná v mysli.

simonetta2910
23. júl 2025

@nika511 nasa ma 2 roky a obdobie vzdoru jej zacalo ked mala okolo 1,5 . ked sa jej nieco nepaci alebo nahodou nejdeme cestou ktoru ona vyberie zacne kricat nieee, plakat, hadzat sa o zem, po novom si kuse do ukazovaka 🤦‍♀️ zo zaciatku som bola stratena nevedela som ako mam reagovat a skusala som vselico dohovaranie objatie vysvstlenie situacie ale v afekte ma vobec nepocuvala tak ju vzdy necham tak ponuknem objatie obcas chce obcas nie,vsimla som si ze ked jej nedavam pozornost tak to rychlo prejde cim viac sa jej prihovaram tym je to horsie. Vyskusaj ignoraciu a ponukni objatie u nas to zabera