Je normálne, že dieťa točí a skúma veci?
je normalne ked dieta chce vidiet vsetko aj zo spodu a rano si vsetko toci co sa len da?
ahojte co raz viacej ma strasia kamosky ze ci to je normalne ze moje 15 mesacne dieta si chce vsetko tocit napriklad otoci auticko a toci kolesami rado toci spinerom vsade kde je koliesko si nim potoci
vsetko co sa toci tak tym toci proste
kupime dietatu hracku
dajme tomu zase auticko bude sa hrat prezrie vsetko ale nakoniec si ho aj tak otoci naopak a pozrie zo spodu a nie len hracky tanier chce vidiet zo spodu pohar no vsetko
nechcem v tom hladat autizmus ani nejdem urcovat vopred sama diagnozu nakolko by to bolo aj tak velmi skoro
len tym ze mi to nejako takto kamosky naznacuju ma zaujima aj vas nazor ich deti nikdy nic take nerobili inac dudre po svojom len baba bapa mapa be ge ke atd vela slovicok nevie vie ako robia 2 zvieratka ukazuje na veci vie napodobnit mna ocka ako fuka nos zakaslat a opakuje vela veci ked sa chce len
to tocenie a pozeranie vsetkeho aj zo spodu ma trosku znepokojuje
@anjelicek26 dakujem za odpoved niektori ludia proste radi riesia vela veci ja si vela veci beriem k srdcu potom nadtym vela rozmyslam… a potom zvnikaju take to konverzacie ale clovek nikdy nevie ja som zase videla ze vsetci autisti radi vsetkym. tocia a vidis zrejme to tak nebude
Ja by som diagnozy hladala asi inde :D normalne je, ze je decko zvedave. Je to priam az nutne pre jeho vyvoj, aby bolo zvedave.
Ani moj autista nikdy nic netočil ani neukladál do radu
Moj syn nikdy neukazoval prstom, do 2r len tak pozeral do prazdna. Fakt bol divny
Dnes je 8r vesely extrovert.
preboha, len mu to nezakazuj.
moj syn mal necele 3 roky, boli sme na koncerte v dome umenia a on zistil, že na stoličkach su čísla, teda že ked človek vstane, sedadlo sa samo vyklopi a tam je číslo. V našom rade išiel od človeka k človeku, každy musel vstať, aby videl či aj tam je číslo. Našťastie sme prišli dosť skoro pred koncertom a stihol to, ľudia s nim radi "spolupracovali", bolo to komicke
Autorka, máš úplne zdravé živé dieťa ktoré je už teraz múdre 🙂 nehladaj nič negatívne, buď vďačná, že robí čo robí, ešte je len malé a take múdre už teraz, buď vďačná 🙏😊
to čo píšeš je to normalna zvedavosť, ja dodnes chcem vedieť ako funguju veci. Radšej mu aj ukaž a pouč a podpor ho v tom
Moj syn pozeral autá zo spodu, točil kolesami a hral sa s autami tak, ze ich posuval napr. po komode a hlávku vždy položil tak, aby videl ten spodok a kolesá. On bol blázon do aút a kolies. Je zdravý. ♥️
@jaass ty si zlata ❤️ tak velmi ma taky koment potesil a upokojil ani si Nevies predstavit ako velmi
nie aby som to tu ocakavala ze teraz mi budu dieta chvalit a hovorit ze mu nic nebude aj keby bolo moje dieta milujem nadovsetko nech je ake kolvek ale toto zahreje pri srdiecku dakujem
autorka, však uvidíš ako to pôjde ďálej... ale odborník by ti už vedel povedať či náhodou ten autizmus tam predsa nebude...
@kvadrinkaaa to rada pocujem a dakujem za upokojenie
niekedy cudzi a neznamy ludia… vedia pomoct nez dobre kamosky ktore vo vsetkom vidia len to co netreba
@kataina snazim sa jasne ze ano nezakazujem mu na nic pozerat z akeho kolvek uhla neobmedzujem ho v objavovani veci hraciek a hrani Len sledujem a teda toto som si vsimla pri vsetkom co drzi.
@petrofka jasne ze nezakazujem a neobmedzujem v hrani a objavovani vsetkeho noveho pre neho ja len pozorujem ukazujem z kazdeho uhla ak si to vyzaduje aj keby moj syn autizmus Mal nejde sa mi zrutit svet jasne kazdy je vystraseny a vsima si dieta ak Nieco robi zvlastne a casto ale neobmedzujem ho
@deti95060810 takto skoro? pokial viem… tak do 3 rokov
nepovie nikto nic.. moze to byt normalne ale aj Nemusi
aspon co som citala ci? nemyslim konkretne to co pisem ale vseobecne hoci co
co sa rodicom nezda…
Mne to pride uplne normalna vec .to je obdobie ked skuma predmety tvary zo vsetkych stran.
🙏 posielam objatie a ver mi, že “kamarátky” väčšinou tak závidia, že dokážu kadejaké choroby vymyslieť len aby uškodili lebo vidia tu šikovnosť a vynaliezavosť dieťaťa… take smutne, ale žiaľ, sama som sa s tým v poslednom čase stretla, zo začiatku som nechapala, čo človek od závisti dokaze 🤷♀️
bola som na worshope vo Zvolene... v zahraničí už vo veku 6 m vedia povedať že niečo nie je v poriadku a dieťaťu hrozí diagn. PAS
na sk tí najlepší odb. vedia vo veku 12 m
A ešte dodám, že 15mes dieťatko je ešte babatko. Ja normálne nechápem, kedy prišla “doba” keď sa mamky začali predbehavat ktoré dieťa čo v tom veku dokáže. Za mňa je 15 mes dieťatko ešte malinke a prosím, neberme tým deťom detstvo a nikto nech prosím nikdy neporovnáva. Ja to tak nemám rada. Keď sa dospelý porovnáva, tak sa chytám za hlavu, ale keď už niekto ide deti porovnávať, tak to už je masaker čo ma vie vytočiť.
Neboj sa. Náš 16 mesačný vie povedať mama, baba,deda, inak vydáva len zvuky alebo ukazuje čo si prosí. Môj Ocino nerozprával do 3 rokov a všetko v pohode, náš malý tiež musí preskúmať všetko, deti sú zvedavé 🙂
Mna by zaujimalo, ci tie tvoje kamosky maju medicinske vzdelanie, ked je ich nazor pre teba taky dolezity, ze ta dokazu zmeistit
No aj ja mam velmi rada ked sa nieco toci a mozem niečin tocit a obzerám si veci Zo vsetkych stran.
Máš normálne 15mesačné dieťa....je zvedavé, začína si uvedomovať veci, to čo ho zaujme to skúša/skúma....a neboj sa ani keď ti začne špičkovať....
máš hlúpe kamarátky, nepočúvaj ich. Teš sa, že máš dieťa, ktoré prejavuje o všetko možné záujem!
objavuje svet a to je dobre 🙂 moja 20m dcera sa musi do vsetkeho pozriet. Hocico musim otvorit, aby videla, co je dnu. Drzte sa.
Moja pediatricka ma bombarduje otazkami o toceni koliesok uz par rokov. Vraj od roka a pol sa uz da zistit autizmus. Nas poslala na vysetrenie lebo maly ne neposlusny a preferoval anglictinu svojho casu…ale to s tymi kolieskami furt sa ma pytala. Nikdy ro nerobil. Pre mna by to bol varovny signal. Ale to som ja.

Proste ho to zaujima, lebo sa to hybe, sama pises, ze nechces vidiet vo vsetkom autizmus, tak to nechaj tak...syn auti je a nikdy nic netocil, len ako priklad 🙄