Je normálne, že má 18-mesačné dieťa časté záchvaty?
Prosím mamky 18-19m detí 😟 tiež vaši drobci majú zrazu časté výbuchy, záchvaty plaču? Niekedy si hovorím, či to je takto normálne, resp. čo je v norme, kedy je to už možno cez. Naše dieťatko rozčúlia také hlúposti typu, že sa macik nevojde za dvere a chytí taký záchvat revu, že sa až zachádza pomaly 😩🤷🏻♀️ Alebo keď niečo nie je tak ako ona chce, tak je oheň na streche. Vadia jej aj bežné veci niekedy. Napreduje, je fakt dosť šikovná, má široku slovnú zásobu, každe slovo čo počuje zopakuje a zapamata, ale tieto reakcie a hadzanie o zem, rev žalostny alebo zrazu sa boji veľa veci, doteraz sa nebala ničoho. Nejake skusenosti?
Mam rovnako staré a mám to podobné. Je to len obdobie, ale teda trpezlivosť všetkých skúša riadne. Dnes to bolo kvôli tomu, že sa nemohla prplať v jedle, keď už som videla, že neje. Že jej staršia nedala Centro fixky, že nemohla vychádzať šuflík, že nemohla hádzať hračky do vane, že som jej povedala no - no - no... Ináč všetkému rozumie. Plastové taniere a misky z umývačky vyberie a dá kam patria. Staršia to nerobila, no
z pozorovania detí v rodine, to nieje nič neobvyklé. Takže ma to neprekvapuje. Len si musím zvyknúť, že po dieťati ktoré si vystačilo samé, je tu drobec, ktorý skúša hranice a viac dáva na javo svoje potreby.
Je to male dieta, zrazu zistilo, ze nie vsetky veci sa deju tak ako ona chce a este to nevie spracovt. Nauci sa spracovavat aj negativne emocie. Len to chce cas. Kazdy den sa uci nieco nove, objavuje svet, nauci sa aj toto
Jasneee. Ako by ste písali o nasej malej. Zajtra má presne 18 mesiacov 🙂
@anonym_autor zrejme nejaké ďalšie štádium, niečo si začala uvedomovat, inak uvažovať, začína sa jej dalej vyvíjať kognitívne myslenie. Preto možno začína obdobie vzdoru. Ale niekedy to môže mat i skrytý problém, unava, hlad, podráždenosť, bolesť napr. z rastu zúbkov.. preto dieťa je podrazdena a náhle vybuchne i kvôli zdanlivej maličkosti. Pripadne to moze súvisieť s nejakou zmenou, dlhodobo neriešenym problémom.

@anonym_autor je to uplne normalne v tomto veku..skusa hranice