Majú mať deti prístup k hračkám celý deň?
Maju vase deti vsetky hracky k dispozicii pocas celeho dna?
Mam dvojrocnu dceru a hracky ma vo svojom dosahu kedkykolvek kedy chce. Okrem niektorych ako su fixky, plastelina, kriedy.. ale neviem ci je to dobry sposob lebo len vytahuje jednu za druhou, vsade je bordel a s kazdou sa pohra tak maximálne desat minut. Mala by som jej menezovat hru? Stale nie je dobra v reci, rec sa jej spustila len asi pred dvoma mesiacmi s tym, ze stale sme len v tom okruhu, ze su uci slova. Pri hre musi byt vsetko podla nej inak sa jeduje. Celkom mam strach ako bude pracovat v kolektive, ked pojde do skolky lebo nema surodenca a nie je naucena sa hrat v skupine. Je socializovana, ale to len z takych kratkodobych stretnuti s detmi pri navstve alebo, ked ideme do kutika, ale velakrat sa snazi byt ona ta dominantna. Popripade co vam pomohlo v komunikacii, aby ste rozbehli rec? Vidim, ze sa snazi, ale ked sa nevie niekedy dorozumiet, tak je frustrovana. Po tejto stranke je trosku pomalsia, ale nemysim si, ze by to bol problem, casom tu urcite dobehne a v urcitom bode a case bude s rovesnikmi rovnocenna.
Co sa mne najviac osvedcilo zatial, no vyzaduje to trosku viac prace a usilia, je rotacia hraciek.
Deti maju priliz vela hraciek… a tvoje dieta isto tiez.
Zacni tym, ze hracky vytriedis. Do tasky daj vsetky pokazene, neuplne hracky alebo tie, z kt. uz vyrastla - babatkovske hrkalky atd. Toho sa zbav (vyhod, daruj ..)
Zbytok hraciek si potom rozdel na 3-4 kopky. Nechaj si len jednu a zbytok daj do krabic alebo tasiek a uskladni mimo dosah a dohlad dietata. Kopku co si si nechala pekne uloz v miestnosti kde sa zvykne hrat. Kazdy tyzden/dva zober hracky prec (mozes jednu-dve oblubene nechat) a uskladni. Zober jednu uskladnenu krabicu a opakuj..
takato rotacia pomaha. Menej hraciek znamena viac zaujmu o hracku a viac casu stravenim hranim sa s konkretnou hrackou a aj kvalita hry. Su na to vyskumy, kt to potvrdzuju.
Inak, menej hraciek sa neskutocne lahsie upratuje..
Naša skoro,3 ročná a ročná majú celý deň.ale sa s jednou dohrajú a odložíme,alebo uz sami odkladajú

Áno má všetky hračky na dosah, okrem plastelíny, kried, vodových farieb a nejakých skladačiek čo majú milión dielov a nerada by som aby sa stratili. Ale je naučená že sa pohrá a keď skončí tak sa to uprace. Večer pred spaním dáme celú obývačku do poriadku. Keď vidím že prešla na niečo iné tak ju upozorním a upraceme si to. Už som pár krát videla že si aj sama odložila na miesto keď skončila. Ale väčšinou na to ja dávam pozor a priebežne odkladám hračky. A áno mala by si jej manažovať aj ty hru, ona sa tak naučí hrať aj dlhšie keď jej ukážeš ako na to. My veľa varíme v kuchynke a staráme sa o bábiky, kreslíme, staviame domčeky zo stavebníc pre malé zvieratká plastové.
Teraz napríklad dostala domček pre bábiky a nejako nevedela čo s tým, iba vykladala nábytok tak som si sadla ja ku tomu s ňou a hrala som sa ja. Teraz ona pekne dáva bábiku do vane kúpať, cikať, spinkať, obedovať. Moja mala v októbri 2 roky. Rozpráva už celkom pekne aj vo vetách, myslím že najviac pomohlo že má kamaráta v takom veku a ten rozpráva úplne krásne tak to odkukala od neho. Chodíme aj na krúžky s inými deťmi. A teda ja jej rozprávam od narodenia asi v kuse celý deň mi to melie. Pesničky počúvame, spievame. Ono keď ti už začala rozprávať tak to pôjde rýchlo. Ja som mala tiež obavy a tešila som sa z každého nového slova a zrazu začala skladať vety a teraz sa začína sústrediť aby mala peknú výslovnosť.