Mám pokračovať s odplienkovaním dcéry?
Ahojte. Určite sú tu skúsenejší rodičia, prosím poraďte. Mám 2.5 ročnú dcérku. Zacali sme s odplienkovaním v sobotu. Ráno som jej dala dole plienku. Počas prvej hodiny sa 5x pocikala. Potom jej asi docvaklo, dávala som ju každú hodinu na nočník, ten čas medzitým vydržala. Včera sme išli rovnakým spôsobom, bez nehôd čo sa týka cikania. V sobotu a v nedeľu sa pokakala ale dnes ráno sa už vypýtala na nočník že potrebuje kakať, aj sa to podarilo. Včera poobede už mala aj suchu plienku po poobedinom spánku. Avšak! Dnes už išla do jasiel, kde sa zevraj vôbec nevycikala do nocnika a viackrát sa počas dňa pocikala. Keď sme prišli domov povedala že nechce už ísť na nočník. Aj sa doma pocikala. Netlačila som na ňu, tak potom po tej piatej keď sa trochu ukludnila, zase už išla každú hodinu na nočník a bez nehôd. Prosím poraďte, čo myslite mala by som radšej nechať tak keď v jasliach vôbec jej to neide? Možno ešte neni pripravená, alebo ešte vydržať? Ďakujem za každú radu.
@anonym_autor no docvaknut jej nedocvaklo
Na toto by boli potrebne aspon 2 tyzdne doma a trenovat, zmenila si velmi rychlo prostredie, ma v tom zmatok chuda
Takto sa mozte trapit dlho
Ak bude zadrziavat nedajboze aj stolicu tak to budete mat este cirkus blok ako hrom
Podla mna absolutne nepripravene dieta, ktore si sa ty rozhodla odplienkovat
Odplienkovana nieje, ze si ju kazdu hodinu posadzala na nocnik a bola bez nehody nie je odplienkovanie
V jasliach to nerobili preto sa vzdy pocikala- nedocvaklo jej to ako sa spomina vyssie, dieta mas este nepripravene a v jasliach asi ani nebudes mat v tomto podporu
Súhlasím s názormi, že dieťa ešte pripravené nie je.
Hlavne je nevhodné kombinovať odplienkovanie s nástupom do jasieľ
Buď ste mali začať skôr, aby išla do jaslí bez plienok alebo ešte počkať kým si zvykne na jasle
Dávať na nočník každú hodinu nemá zmysel
Dala by som asi chvíľku pauzu, začať s odplienkovaním znova, keď bude pripravená - zatiaľ ešte nie je
@anonym_autor Podstata odplienkovania nie je dieta kazdu hodinu posadzat na nocnik. Podstata je, ze dieta chape co sa po nom chce a pyta sa same. Pripravene dieta odplienkujes za 2-3 dni.
@beata_k fakt? Ja som si myslela že na začiatku je to úplne ok, že sa jej to pripomína. Neviem, asi som si to nejako zle pochopila.
Hlavne je nevhodné kombinovať odplienkovanie s nástupom do jasieľ
Buď ste mali začať skôr, aby išla do jaslí bez plienok alebo ešte počkať kým si zvykne na jasle
Dávať na nočník každú hodinu nemá zmysel
Dala by som asi chvíľku pauzu, začať s odplienkovaním znova, keď bude pripravená - zatiaľ ešte nie je
@patka06 možno som zle napísala, ona nenastúpila dnes. Už tam chodí skoro rok.
Co ja viem? Po dvoch ani nie velmi uspesnych dnoch si ju dala do jasli bez plienky?
@beata_k fakt? Ja som si myslela že na začiatku je to úplne ok, že sa jej to pripomína. Neviem, asi som si to nejako zle pochopila.
@anonym_autor Mozes sa jej opytat, ale nie posadzat. Dieta ma same zhodnotit, ci mu treba alebo nie. Ak si ju posadzala, tak nemohla pochopit, ze ma sama povedat, ze jej treba.
@patka06 možno som zle napísala, ona nenastúpila dnes. Už tam chodí skoro rok.
@anonym_autor Jasné, zle som pochopila.
Tak skúšaj aspoň doma bez plienky, bez posádzania na nočník.
Daj jej nočník, aby ho mala ľahko dostupný, keď bude potrebovať, občas sa môžeš spýtať či nepotrebuje cikať.
Treba na začiatok rátať s nehodami, ale časom si to uvedomí.
Co ja viem? Po dvoch ani nie velmi uspesnych dnoch si ju dala do jasli bez plienky?
@anonym_a21969 Heej, dala, asi som spravila chybu. Samozrejme som sa s nimi poradila, povedali mi že nevidia dôvod aby zostala doma kvôli tomu…
@anonym_autor Mozes sa jej opytat, ale nie posadzat. Dieta ma same zhodnotit, ci mu treba alebo nie. Ak si ju posadzala, tak nemohla pochopit, ze ma sama povedat, ze jej treba.
@beata_k akože fyzicky som ju tam nedávala, hovorila som jej iba že pod skús sa vycikať, ale tá iniciatíva nešla od nej, to je pravda.
@anonym_autor Jasné, zle som pochopila.
Tak skúšaj aspoň doma bez plienky, bez posádzania na nočník.
Daj jej nočník, aby ho mala ľahko dostupný, keď bude potrebovať, občas sa môžeš spýtať či nepotrebuje cikať.
Treba na začiatok rátať s nehodami, ale časom si to uvedomí.
@patka06 ďakujem. Asi to tak spravím. Zoberiem si dovolenku, budem s ňou doma a uvidíme. Občas sa jej opýtam a potom na základe pár dní zhodnotím situáciu.
@anonym_autor pripomínať nie je zle, ale mala by to chapat sama. Moja dcéra v 2 rokoch a 3 mesiacoch sa odplienkovala za deň. Predtým sa do nocnika nevycikala nikdy, tak sme ju s tým netrápili, potom si vravime, že vyskusame, pochopila to hneď, 2x sa možno pocikala do gatí, ale už pekne cikala sama od seba do nocnika. So synom to take ľahké nebolo, takze sme to potom aj posunuli. Boli take pravidla, kedy je dieťa pripravene a u nás to platilo (napr už na schodoch strieda pravú a lávu nohu na stupienkoch a pod, skus si pohladat). Ideálne je, aby si však mala aj tyzden čas na trening bez prerušenia (jaslami a pod).
Už je dosť veľká. Treba vydržať a pokračovať
Ja by som už neprestávala, podľa mňa tiež je dosť veľká...že sa to zlepší a čo sa týka toho davania na nočník..čo som čítala odporúčania ako deti odplienkovat keď som to riešila pri mojej tak práve bolo že nepytat sa, či dieťa potrebuje cikať ale dávať pravidelne posadiť 😀a teda neviem u nás to fungovalo už je bez plienky

@anonym_autor Podstata odplienkovania nie je dieta kazdu hodinu posadzat na nocnik. Podstata je, ze dieta chape co sa po nom chce a pyta sa same. Pripravene dieta odplienkujes za 2-3 dni.