Oľutovali ste rozhodnutie dať dieťa do jaslí?
Dobry vecer,
stojim pred obrovskou dilemou.
Mam 14 mesacne dieta a nasla som si pracu na polovicny uvazok, ktoru mam hned ,,pod nosom,, kde budem musiet byt kazdy den max 6 hodin, niekedy aj menej podla potreby.
Je to praca, ktoru som vykonavala aj pred materskou, cize praca, ktora ma bavi a este je aj dobre platena.
Lenze...cim blizsie som k terminu nastupu, tym je to pre mna horsie a ja zvazujem ze to zrusim.
Bojim sa, ze olutujem, ze som netravila cas s mojim dietatom. Ale na druhej strane potrebujem oddych, psychohygienu.
Muz je od rana do vecera v praci, ten mi vela nepomoze a ja citim ze uz nevladzem, som vycerpana, nervozna a podrazdena. Potrebujem zmenu.
Tie, ktore ste dali dieta do jasli, olutovali ste to niekedy?
Dakujem za odpovede
@11bodka11 ved to pises v inej teme, ze nemate kamaratov ani konicky 🤷🏼♀️
@milanemila spolocnych kamarstiv, nejaku partiu. Ja kamaratky mam. A na konicky nie je cas popri detoch a dome.
@11bodka11 precitaj si po sebe- nebyt rodiny, tak sme sami.
@11bodka11 som zľahka priskvarena🤷🤣,prepáč....
@1111sandra1111 a? To znamena ze nemam kamaratky?
@1111sandra1111 prepáč,pomýlila,nepochopila....
@merrysa veď autorka sa pýta, či áno, alebo nie. Tak pokiaľ to nie je nevyhnutné, ja jej radim, Určite nie
@bluka2 v tomto kontexte je ,,village '' škôlka? 🤔
@gabka123123 proste na tu výchovu treba veľa ľudí …
Este otazka, nebali ste sa, ze sa k dietatu tak malemu budu ucitelky spravat nevhodne, alebo ze si nieco urobi? Predsa 2 ucitelky na viac deti nie je ako ja 1 na 1.
Ja este stale nie som rozhodnuta 🥲
u nas bolo 3 ucitelky a 15 deti ale nikdy ich nebolo v triede 15 a ešte riaditeľka a upratovačka pomahali ked isli vonku obliekat zobliekat a pri jedle.
Autorka, my sme mali tiež tri učiteľky na 15 deti, ale toľko ich tam reálne nikdy nebolo, myslím deti, nie učiteľky 🙂 Plus vypomáhala aj upratovačka či kuchárka, dokonca aj riaditelka, najma keď sa chystali von a bolo ich treba obliecť a pod. Ja som so starostlivosťou bola naozaj spokojná, ako v jasliach, tak aj teraz v škôlke. Ráno ich vždy pekne vítali, poobjimali, chytili na ruky, venovali sa im. Syn sa dokonca aj pamätá, lebo jednu učiteľku (u nás to boli sestričky, aby som upresnila) spomína stále, a sám aj hovorí, aby sme v rámci prechádzky išli okolo jasliciek.
V každom prípade, priprav sa, že ten začiatok vôbec nemusí byť taký jednoduchý. Že maličké dieťa hneď na zaciatku rozjarené vojde do triedy, Max zakyva rodicom sa síce stáva, ale je to skôr ojedinele. Skôr bude plakať a môže sa stať, že bude plakať aj po týždni, dvoch atď. Môj syn plakal tiež, ale akonáhle prekročil prah triedy, v tej sekunde prestal. A celý deň bol v pohode. Riešila som to, lebo mi nebolo samozrejme jedno. A keby viem, že plačem aj cez deň, tak sa zariadime ináč. On plakal aj prvé týždne v škôlke ráno, a to už tam chodí druhý rok. Iba mne, ráno v šatni, ale áno, robil to.
Treba mať hneď od začiatku naozaj dobrý pocit z jasličiek, prostredia, učiteliek. Ja som tam s mužom bola pozrieť niekoľkokrát v rôznom čase, aby sme sa uistili. Navyše sme mali dostupné pripojenie na kamery počas dňa. Stať sa aj tak môže, dcérka pri hre na záhrade nešťastne spadla na ústa, keď mala rok a pol. Ale nič, za čo by mohli nedbanlivosťou opatrovateľky. Kamoškin muž hojdal syna na hojdačke, spadol dozadu a zlomil si kľúčnu kosť - a to boli 1 na 1.

@1111sandra1111 ja nemam kamaratky? Nato si ako prisla?