Oľutovali ste umiestnenie jednoročného dieťaťa do jaslí?
Oľutovali ste niekedy, že ste dali jednoročné dieťa do jaslí? Ako to zvládali vaše deti a ako ste to zvládali vy? Budem rada za každú radu alebo skúsenosť. 😊
obidve moje deti išli do jaslí. Prvý mal 13 mesiacov, druhý 8,5 mesiacov. Mali sme spolužiakov, ktorí tam boli od 4 mesiacov. Nikdy som svoje rozhodnutie neoľutovala. V 15 mesiacoch boli obidvaja odplienkovaní, vedeli kopec básničiek, pesničiek - toto by som ja doma určite nedala. Nemali absolútne žiadny problém keď išli v 2,5 roku do škôlky. Učiteľky si jasličkové deti chvália, pretože sú samostatnejší a priebojnejší. Moje deti nevnímajú, že boli odstrčené tým, že išli do jaslí. Máme pekný vzťah a obidvaja majú doteraz kamarátov ešte z jaslí.
Neodsudzujem ani ženy, ktoré ostanú doma 3 roky ani tie, ktoré sa skoro vrátia do práce. Každá podľa svojich možností a podľa toho ako to cíti.
Tu je len jedno video z mnohých.
https://youtube.com/shorts/L7VgYVKlnMQ?si=dx8l2...
@tanicka907 rozprávaš nezmysly, aj Američania to vedia, čo je najlepšie😄 no vieš, to že píšeš "slepačí názor" vypovedá o tvojej schopnosti diskutovať. A ja ťa presviedčať nebudem a nemusím. Sú desiatky štúdií dohľadateľných na nete napr.pubmed, kto sa chce vzdelať, nájde si.
https://ifstudies.org/blog/another-perspective-....
@ina2405 dakujem mam nastudovane obe strany nazorov. Presne kvoli takym zenam ako Ty. Kazdy sa rozhoduje podla svojich moznosti a schopnosti. A studiu ktoru si pridala hovori o “excessive” hodinach v skolke pre 4.5 a starsie deti. Chces pivedat ze tvoje 4.5 rocne deti su stale doma?
@ina2405 inak studie upriamuju na system v USA - vies v akom obdobi chodia do jasli americke deti a kolko hodin tam musia travit?
Bohuzial taktiez sa tam pise, se negativny vplyv maju hlavne deti vzdelanych matiek, uuups

@ina2405 to nie uplne pravda co pises. Ta kontaktna osoba tam je aj ked je dieta v jasliach. Co hovoria psychologovia je, ze prve 3roky zivota su najdolezitejsie pre vyvoj dietata a existuje uzis “ze doma
S matkou je dietatu najlepsie”. Co samozrejme je veeelki infividualne a nalejme si cistejo vina - ziadna matka sa nedokaze 100% 24/7 montessori citlivou vychovou venovat dietatu. Skorsi nastup do skolky ma daleko vacsie vyhody a ako tu bolo pisane, vo vacsine krajiny je materska max rok cize by boli vsetky “zapadnarske” deti zdegenerovane. Kedze som
Sama davala 1 rocne dieta do jasli a tieto zastarale slepacie nazory som pocuvala v podstate od zaciatku tehotenstva, tak som si o tom straasne vela citala, aby som si izrejmila ako to je, lebo ja zijem v zahranici a neslo mi do hlavicky, ze vsade inde ako vychodnej europe to tak funguje, ale vo vychodnej europe je najlepsie dietatu doma s matkou, inde nie.