icon

Potrebujem formálne zamestnanie pre umiestnenie dcéry do jaslí?

1. apr 2025

Ahojte potrebujem poradiť. Potrebujem dcéru dať do jaslí kvôli práci, som zamestnaná v mojej a manželovej firme. Relane pracujem od prvého dňa ako som porodila, no čim je syn väčší tým je práca s ním náročnejšia a tak sme sa rozhodli voliť jasle dva krát do týždňa podľa potreby aj tri aby som stihla aj prácu ( rozumej faktúry, mzdy, kontrola zamestnancov a podobne...) ale pani v jasliach nám povedala že musím byť realne zamestnana. Čo ja som len aktuálne si nechávam vyplácať len rodicak a mzdu nie. Hlavne teda kvôli odvodom... Zatiaľ sme ich teda za mňa nechceli odvádzať keď som na rodičovskej.
Moja otázka je... Či to jasle dokážu aj reálne skontrolovať alebo je to len formalita a stačí im pečiatka od zamestnávateľa čiže odo mňa?
Ďakujem za rady

autor
1. apr 2025

Oprava dcéra - syn je už v škôlke

tanyan
1. apr 2025

Štátne jasle alebo súkromné?
Majú v podmienkach prijatia, že matka musí byť zamestnaná?

autor
1. apr 2025

@tanyan štátne

lia2929
1. apr 2025

My mame sukromne a je im jedno preco davas dieta ani sa take otazky nepytaju.. Proste daš 😇 Asi štatne to maju inak🤔

tanyan
1. apr 2025

Aj ak majú v podmienkach, tak žiadajú len potvrdenie o pracovnom pomere od zamestnávateľa v čase podania žiadosti. A pracovný pomer Ti trvá...

ninka99865
1. apr 2025

U nás v štátnych jasliach to tiež nik neriešil 🙈

zuzinka888
1. apr 2025

U nas su obecne jasle a je im jedno dovod hlavne ze sa zaplati za cely mesiac .

autor
1. apr 2025

@zuzinka888 no u nás to prizvukovala že musíme obaja pracovať lebo berú detičky len ak proste rodičia pracuju. Čo ako píšem... Ja pracujem len aktuálne nie sú za mňa z firmy platené odvody a ani si nevyplacam mzdu mesačnú... Ale ďakujem

autor
1. apr 2025

@lia2929 no áno v súkromných neriešili ale tam som nebola spokojná tak najbližšie máme tieto štátne lenže som teraz v pomikove či im stačí razitko alebo si vedia skontrolovať či sú za mňa platené podnikom odvody