icon

Prečo dvojročné dieťa prestáva rozprávať slová?

safina541
25. mar 2025

Ahojte, stalo sa vam , ze vase 2 rocne dieta rozpravalo slova a potom ich prestalo? Ak ano kde bola pricina, alebo zas pocase zacalo? (Maly vedel povedat starky, auto, had…) a teraz vobec nechce rozpravat iba mama a tato, zvuky zvierat vie

nikpa
25. mar 2025

@safina541 tak nie je to cvičena opica aby rozprával co chcete a kedy to chcete. Deti majú rôzne obdobia.

safina541
autor
25. mar 2025

@nikpa to viem, ja len vzdy ked videl starkeho tak krical nan,teraz ho vidi a nic. Trosku sa bojim. Prve dieta, tak mozno som iba precitlivela na vsetko

petamich
25. mar 2025

Je to uplne normalne a je to len obdobie

tanyan
25. mar 2025

Niekedy je to len pauza na rozmýšľanie, niekedy to môže byť dočasný regres... Väčšinou to časom prejde, ale dĺžka toho obdobia je individuálna.
Aj keď nerozpráva, počúva a učí sa. 😉

tana999888
25. mar 2025

Mozno autizmus, zajdi za doktorom radsej

domka222
25. mar 2025

@tana999888 autizmus nie je len o rozprávaní, tam by si musela matka všimnúť aj iné odlišné veci

hopeja
25. mar 2025

môže to byť len dočasné, pokiaľ zmeny vidíš len čo sa týka tej reči, nič to pravdepodobne neznamená, niekedy keď sa dieťa naučí niečo nové, iné akoby na chvíľu ustupuje.... dôležite je napr. či reaguje na meno, má očný kontakt, vie sa funkčne hrať....my sme u našeho videli celkovú zmenu, tiež prestal rozprávať ale prestal robiť aj iné veci, u nás to je autizmus

safina541
autor
25. mar 2025

@hopeja u nas zatial vsetko funguje, reaguje na meno aj hrat sa vie sam, len to ze prestal rozpravat slova, moze ist aj o NKS , len zatial to nemam riesit, rozpravala som sa s jednou znamou. Dakujem ,ze ste reagovali na moj prispevok

safina541
autor
25. mar 2025

@tana999888 autizmus to nie je. Ak tak skor ide o Nks ( narusena komunikacna schopnost) pri autizme sa berie viacero aspektov nie iba rec

lienka.7
25. mar 2025

@safina541 autizmus sa ti prejavuje postupne a práve ten 2 rok býva zlomový. Sestra rieši teraz niečo podobné s dcérkou. Akoby "zastala" vo vývoji. A postupne sa prejavili niektoré znaky autizmu. Už boli aj na diagnostike a ma potvrdený pas. A mimochodom, očný kontakt ma aj ona aj reaguje na meno. Ma však iné znaky. Treba to pozorne sledovať.

safina541
autor
25. mar 2025

@lienka.7 dakujem za info