Prečo dvojročné dieťa prestáva rozprávať slová?
Ahojte, stalo sa vam , ze vase 2 rocne dieta rozpravalo slova a potom ich prestalo? Ak ano kde bola pricina, alebo zas pocase zacalo? (Maly vedel povedat starky, auto, had…) a teraz vobec nechce rozpravat iba mama a tato, zvuky zvierat vie
Je to uplne normalne a je to len obdobie
Niekedy je to len pauza na rozmýšľanie, niekedy to môže byť dočasný regres... Väčšinou to časom prejde, ale dĺžka toho obdobia je individuálna.
Aj keď nerozpráva, počúva a učí sa. 😉
Mozno autizmus, zajdi za doktorom radsej
@tana999888 autizmus nie je len o rozprávaní, tam by si musela matka všimnúť aj iné odlišné veci
môže to byť len dočasné, pokiaľ zmeny vidíš len čo sa týka tej reči, nič to pravdepodobne neznamená, niekedy keď sa dieťa naučí niečo nové, iné akoby na chvíľu ustupuje.... dôležite je napr. či reaguje na meno, má očný kontakt, vie sa funkčne hrať....my sme u našeho videli celkovú zmenu, tiež prestal rozprávať ale prestal robiť aj iné veci, u nás to je autizmus
@tana999888 autizmus to nie je. Ak tak skor ide o Nks ( narusena komunikacna schopnost) pri autizme sa berie viacero aspektov nie iba rec
@safina541 autizmus sa ti prejavuje postupne a práve ten 2 rok býva zlomový. Sestra rieši teraz niečo podobné s dcérkou. Akoby "zastala" vo vývoji. A postupne sa prejavili niektoré znaky autizmu. Už boli aj na diagnostike a ma potvrdený pas. A mimochodom, očný kontakt ma aj ona aj reaguje na meno. Ma však iné znaky. Treba to pozorne sledovať.

@safina541 tak nie je to cvičena opica aby rozprával co chcete a kedy to chcete. Deti majú rôzne obdobia.