Zmena správania u dvojročného
Ahojte. Neviem si rady s mojim synom. Celkovo je to veľmi energické dieta, je neposedny, vyžaduje si už od narodenia pozornosť ale teraz sa to zmenilo. Nabralo to na obrátkach a syn zrazu na ihriskách drgá deti, aj len tak z ničoho nič a bez dôvodu a ma z toho srandu. Absolútne nerešpektuje alebo nech som presnejšie ignoruje akékoľvek moje napomenutie, vysvetlovanei, kričanie, chytanie za ruku. Skúšala som aj po dobrom vysvetľovať aj stlačiť ruku ked niečo spraví a len rázne povedať nie ale nič nemá efekt. Ked sa nejaké dieta rozhodne zobrať mu hračku alebo aj opačne ak sa on rozhodne pre hračku s ktorou sa hraje ine dieta a dieta sa napríklad otočí a nechce mu dat on v momente odstrci alebo flasne po tvári alebo dievčatá s dlhším vlasmi začne ťahať za vlasy. Som zúfalá neviem co s tým ani neviem prečo s tým začal. Myslela som si ze takéto zle a problémové sú deti z tých horších rodín ale vidím ze nie. Rozmýšľam co sa mohlo stať. Co ho zmenilo. Ale neviem, doma sa nebadame s mužom mame pekný vzťah sme úplne normálna bežná rodina. Ďalším problémom začali byť aj obedne spánky kedy spustí hysak a vždy si niečo pýta na co mi následne povie ze to nechce...ja neviem akoby sam nevedel co chce a to ho privádza do nejakej frustracie a následne z toho chytí amok. Tiež som skúšala aj kričať alebo len jemne vysvetliť ale to nemá efekt keďže niečo chce, napríklad autíčko tak som mu preňho šla a ked som s nim prišla do postele spustil strašný hysak a opakoval ze nie nie nie a odhodil auto ja mu asi nerozumiem a neviem co je to s nim. Je možnosť s takým malým 2 ročným zájsť ku psychologicke ?
Ďalšia co nema ani sajnu ohľadom výchovy dieťaťa-dieta nie je zle lebo nerobí ako chces ty ! ! 🤦♀️ nie je to cvičená opica je to maly clovek,ma vlastnú hlavu , skúša co moze , co vie ,ake to ma nasledky . ….
Naštuduj si nejake knihy.
V momente, ak iný ubližuje, odísť z ihriska. Vysvetliť, ved on si to zapamätá.
Ďalšia co nema ani sajnu ohľadom výchovy dieťaťa-dieta nie je zle lebo nerobí ako chces ty ! ! 🤦♀️ nie je to cvičená opica je to maly clovek,ma vlastnú hlavu , skúša co moze , co vie ,ake to ma nasledky . ….
Naštuduj si nejake knihy.
@biglovemom tak takýto komentár si strc niekam. To len tu na MK sú takéto co zjedli múdrosť sveta. Ako si dovoľuješ tvrdiť ze neviem nič o výchove. To ze zrazu neviem ako situáciu riešiť neznamená ze nemám šajnu o výchove.....ty si asi profi rodic
V momente, ak iný ubližuje, odísť z ihriska. Vysvetliť, ved on si to zapamätá.
@lukbe skúsim to riešiť takto ze akonáhle niečo spravi pôjdeme prec ďakujem
Ja si myslim, ze prichadza obdobie vzdoru. A to je normalne. Treba sa obrnit trpezlivosotou a pevnymi hranicami
@majlo1234 obdobie vzdoru môže zahŕňať aj takúto zmenu v správaní a teda to ze začne odstrkovat deti ? 😅
Autorka neurážaj sa .. keby si vedela nieco o výchove, nepísala by si ze je zly a problémový 🤷🏼♀️
Autorka neurážaj sa .. keby si vedela nieco o výchove, nepísala by si ze je zly a problémový 🤷🏼♀️
@biglovemom a ty nemusíš chytať za slova, problémový predsa je keďže je problém to co začal robiť. Som z toho dosť vykolajena a takýto komentár mi teda vôbec dobre neurobil.
Obdobie vzdoru, mozog sa vyvija, uvedomuje si svoju osobu ako osobnosť, chce rozhodovat. Všetko je to normalne. Plus nevie emócie kontrolovať a ani najbližších par rokov nebude vediet, bude sa to ucit. Robí to, len co vie, co citi. Nevie si povedat, ze toto nie je dobre, nerob to. Vidi hracku, primarny pud, chcem ju. Je to obdobie, ze sa este len uci deliť, bude to nadlho. A bude určite vela kricat este dlho, mozno aj silou svoj hnev riesit, lebk takto to zatial len vie. Vy ho musíte naucit, že takto sa to nerobi...
Na tom ihrisku, napr, my sme sli domov. S revom, aj pol cesty este domov, ale nemoze robit zle niekomu. Aj v obchode. Ale tak ty si ta , co ma vuac rozumu ako dietaz ty sa musis drzat a s kludom vyjst z tej situacie. Oni vedia, ze plac krik zabera poväčšine, lebo kto to chce pocuvat. Zaroven je to to prve co im napadne, co poznajú na ventilovanie. Alebo este doma sa vzala hracka na iste obdobie, ked s ňou trieskali, hadali sa o nu.
A mozno davat mu moznost rozhodovat medzi 2 vecamiz ktore su bezpecne, 2 cesty, 2 tricka, hracky, jedla.. pre neho je to maly velky uspech, ze rozhodol
Obdobie vzdoru, mozog sa vyvija, uvedomuje si svoju osobu ako osobnosť, chce rozhodovat. Všetko je to normalne. Plus nevie emócie kontrolovať a ani najbližších par rokov nebude vediet, bude sa to ucit. Robí to, len co vie, co citi. Nevie si povedat, ze toto nie je dobre, nerob to. Vidi hracku, primarny pud, chcem ju. Je to obdobie, ze sa este len uci deliť, bude to nadlho. A bude určite vela kricat este dlho, mozno aj silou svoj hnev riesit, lebk takto to zatial len vie. Vy ho musíte naucit, že takto sa to nerobi...
Na tom ihrisku, napr, my sme sli domov. S revom, aj pol cesty este domov, ale nemoze robit zle niekomu. Aj v obchode. Ale tak ty si ta , co ma vuac rozumu ako dietaz ty sa musis drzat a s kludom vyjst z tej situacie. Oni vedia, ze plac krik zabera poväčšine, lebo kto to chce pocuvat. Zaroven je to to prve co im napadne, co poznajú na ventilovanie. Alebo este doma sa vzala hracka na iste obdobie, ked s ňou trieskali, hadali sa o nu.
A mozno davat mu moznost rozhodovat medzi 2 vecamiz ktore su bezpecne, 2 cesty, 2 tricka, hracky, jedla.. pre neho je to maly velky uspech, ze rozhodol
Ah autorka …nie nechápeš .vobec . Je ,,problemovy,, lebo ty nevies, ze je to uplne normalne správanie .my sa bavíme o 2r dieťati .
Dieta nie je pes ani cvičená opica ze ti bude na slovo posluchat , on je jedinečná osobnosť a ako
@pralinka86 pise ,objavil samého seba .
správanie sa mu zmení ešte x-krát, ale inak - nie, môj zlatý, nemôžeme ísť na ihrisko, lebo sa nepekne správaš... prestane ho baviť chodiť len na prechádzku niekam, kde nie sú žiadne húpačky, preliezky, deti a pod. A vytrvať, nech sa hnevá, koľko chce, časom pochopí
Aj syn mal toto obdobie. Asi pred mesiacom skončilo chvála bohu.. Vo februári mal dva roky...
Vedela som, že je to obdobie vzdoru, vedela som, ako reagovať no bolo to ťažké keďže vychovávam vedome a rešpektujúco s hranicami. On je ten typ dieťaťa ktorý miluje deti, ľudí, stále sa smeje, je také malé, ukecane, usmievavé chlapca, ale zmenil sa. Bil deti, odstrkoval, strkal, kričal. A teda doma to nevidel. Keď sa to stalo, vysvetlila som, rázne. Urobil to o minútu opäť, ideme domov. Odišla som s nim takto aj 5x z ihriska. Proste nie, nenechám ho udierat ine deti. Pochopil, prešlo to.
Nie jednoducho sa začína presadzovať a proste mu dať hranice urobíš niečo zle na ihrisku v tom momente dá zbalíš a ideš domov môže púšťať koľko chce a vermi naučí sa poslúchať
Aj syn mal toto obdobie. Asi pred mesiacom skončilo chvála bohu.. Vo februári mal dva roky...
Vedela som, že je to obdobie vzdoru, vedela som, ako reagovať no bolo to ťažké keďže vychovávam vedome a rešpektujúco s hranicami. On je ten typ dieťaťa ktorý miluje deti, ľudí, stále sa smeje, je také malé, ukecane, usmievavé chlapca, ale zmenil sa. Bil deti, odstrkoval, strkal, kričal. A teda doma to nevidel. Keď sa to stalo, vysvetlila som, rázne. Urobil to o minútu opäť, ideme domov. Odišla som s nim takto aj 5x z ihriska. Proste nie, nenechám ho udierat ine deti. Pochopil, prešlo to.
@lucia13022023 som rada ze naša situácia nie je výnimočná ach...tak isto sa snažím rešpektujú. Do teraz musím povedať že nám to všetko pekne fungovalo krásne sme sa na všetkom vedeli dohodnúť ale toto zmenené správanie mi zrazu dalo facky a nejak mi to prerastá cez hlavu mam pocit ze to neviem zvládať. Niekedy keď je toho už veľa vybuchnem aj keď viem veľmi dobre ze tomu tým vôbec nepomôžem

Ja si myslim, ze prichadza obdobie vzdoru. A to je normalne. Treba sa obrnit trpezlivosotou a pevnymi hranicami