3,5 ročná odmieta chodiť zo škôlky zo svojím otcom

bubulacik
6. mar 2014

Nasa 3,5 rocna dcera odmieta chodit zo skolky domov so svojim otcom. Ked ho zbada reve, krici ma zachvaty hnevu... Schova sa mu pod schody v skolke a tam krici ze ona nejde ... Ked pride spolu tak je vsetko v poriadku. Ale ked príde sam tak katastrofa. Ja som dost pracovne vytazena a nemoze pre nu chodit stale ja mam taku pracovnu dobu. Popritom doma je vsetko v poriadku hraju sa, blaznia sa, hovori ako ho lubi a tak isto aj mne to vravi. Prosim pomozte, poradte ak mate skusenosti ako ste to vyriešili vy. Dakujem už som zufala .. ☹

mamavera
7. mar 2014

@bubulacik neviem, či toto trvá od začiatku chodenia do škôlky, alebo to niečo spustilo v poslednom čase, ale ak majú ako opisuješ pekný vzťah, tak je to len vydieranie a pokus dať vám najavo, že pravidlá vo vašej rodine určuje jedine ona. Nesnaží sa o to aj doma v rôznych situáciách? Občas to deti robia. Chápem,. že sa tvoj manžel cíti všelijako, keď s ním dcéra nechce ísť domov a skrýva sa pred ním. Vysvetlite jej ešte raz (predpokladám, že ste to už urobili), že nemôžeš po ňu do škôlky chodiť vždy ty, lebo pracuješ a že ocko je smutný a bolí ho srdiečko, keď nechce s ním ísť domov. Dohodnite sa s učiteľkou, že ak sa to bude nabudúce opakovať, tak manžel povie dcérke - dobre, keď som mnou nechceš ísť, budeš tu musieť ostať, lebo mamička je ešte v práci. A skutočne nechať dcérku v škôlke do záverečnej, ešte lepšie pár minút po, aby videla, že škôlka sa ide zamknúť a ona tam zostáva. Treba, aby jej potom učiteľka navrhla, že zavolá ocina a môže ísť s ním domov. Jasné, že ocko čaká v aute za rohom 😎 , tu nejde o to, spôsobovať dieťaťu stres, ale stanoviť mu odkiaľ pokiaľ. Verím, že to pre Vás učiteľka rada urobí. Nehovorte popredu dcérke, kto pre ňu v ten deň príde. V prípade, že by sa to z rôznych nepredvídateľných vecí zmenilo, bol by zase cirkus. Toto zatiaľ zabralo vždy po prvom raze, iba v jednom prípade sa chrústik potreboval uistiť, že naozaj mama nepríde, ak odmietne ísť s otcom domov. Držím palce.

lliillii
7. mar 2014

@bubulacik My sme mali to isté. Naša malá mohla chodiť zo škôlky už o tretej - prišli by po ňu babka s dedom. Ona im ale dva krát urobila scénu, že nechce aby po ňu chodili. Nevedeli ju ani dostať plačúcu do auta, mala úplný záchvat. Takisto nechcela aby pre ňu chodil otec a to s ním vychádza naozaj výborne. Jediný, kto pre ňu mohol chodiť som bola ja. Tak som jej vysvetlila že dobre, ale že tam bude musieť byť dlhšie, lebo ja to skôr ako na štvrtú z roboty nestíham. Súhlasila s tým, že tam radšej bude dlhšie. Trvalo to asi dva mesiace a potom zahlásila, že keby pre ňu niekedy chcel prísť dedko s babkou, alebo tatino, tak môžu. Že im ukáže výtvory na nástenke 🙂 Teraz už pre ňu môžu chodiť všetci. Pokiaľ Ty ale z roboty nestíhaš a nemôžeš to takto riešiť, tak Ti asi neporadím. Každopádne si myslím že časom to prejde. Keď pochopí že nie je iná možnosť.. .