icon

3-ročná kaká do plienky

21. mar 2025

Ahojte, moja dcéra mala v decembri 3 roky. Stále odmieta kakať do Nočníka/zachoda. Je to už na detského psychológa ? Nepomáhajú ani rozprávky o nocniku, ani nič. Chodi do škôlky, nepokaká sa. Ale počká kým prídeme domov a hneď pýta plienku.

lucy_ms
21. mar 2025

Moja má 4 a taktiež na kakanie pýta plienku. Ja to neriešim. Od dvoch rokov sme bojovali s kakaním, kedy dokázala zadržať aj pri črevnej chrípke. Takže som rada, že sa vykaká aspoň do tej plienky, aj keď je to záležitosť na celý deň. Zisti príčinu a potom to chce už len veľa trpezlivosti, vysvetľovania a chválenia.

modra_kolobezka
21. mar 2025

V 3 rokoch je to tak na hrane. Zväcsa v 3 rokoch kakaju do plienky tie deti, ktore maju doma mladsieho surodenca a tie plienky na nom vidia. Skonzultovat to so psychologom urcite mozes. ASpon budes pocut nestranny nazor a ziskas aj info, ako dalej vo vychove postupovat

siska53
21. mar 2025

Moj kakal do plienky do 3,5 roku. Zrazu sa to zlomilo. A slo to normalne do wc.

dominikab22
21. mar 2025

Moja staršia dcéra pýtala plienku na kakanie do 4,5 roka. Už som bola zúfalá lebo okolie stále tlačilo ,potom otec tlačil nedal jej plienku zapieklo ju, že sme museli dávať klystír. Žiadna motivácia nepomohla proste nič. Až keď som sa tým prestala zaoberať sama od seba začala chodiť na záchod.
Jej mladšia sestra chodila na veľkú od 2 rokov na záchod/nočník kam stihla.
Ešte ma napadla poznámka staršia dokázala zadržať aj sračku pokiaľ nemala plienku.
Prišiel proste zlom a plienky na kakanie nepýtala.
Držím silno palce zvládnete to do 18-tich plienku na kakanie pýtať nebude.

cezpat
21. mar 2025

Syn kamarátky tiež tak, boli aj u psychológa. Tam jej povedali, že je to ok, nemajú tomu prikladať dôležitosť, ani hovoriť o tom... Len vždy dať na výber, plienka alebo záchod.... Trvalo to síce polroka, ale raz si vybral záchod, a odvtedy nemá problém nikde... Mal tiež 3 a pol roka...
Môj zas v nechcel ísť na záchod, len do nočníka kakať a z jedného dňa na druhý šiel na záchod... To mal 5 rokov🤷...

natirobko
21. mar 2025

Netlačte naňu nemá 5 rokov aby to bolo na detského psychológa.Moja má tiež tri a pól , je veľmi bystrá ciká na nočník od jedného roka no kakať chcela len do plienky lebo mala takú polohu že sa dala na kolienka pri kakani..no nehrotila som ju dala som jej čas .A je tomu mesiac čo kaká na nočník, a to úplne sama od seba začala .

ariannazara
21. mar 2025

Môj tak do 4 a potom sam z dňa na deň išiel na wc. A to som už rezignovala a prestala to riešiť a potom sám od seba zacal.

sisska96
21. mar 2025

No vôbec to nie je normálne. Iba dnešný trend tlačí že je to ok. Pomaly ak to bude ak decko sa po....ere v škole

dejna_
22. mar 2025

Môj malý mal tiež problém kakať do nocnika alebo wc ...prišlo to samé keď mal 3 roky 2 mesiace. Chce to čas ale stále som vysvetľovala

basska_b
22. mar 2025

Moja kamoska ma syna, ktory od 3 do 4 rokov pytal na kakanie plienku a kratko pred 4.narodeninami zrazu sam prisiel s tym, ze skusi WC. Skusil, podarilo sa, vychvalili ho, kupili v Tescu bonbonieru a odvtedy nebol problem. Ak mu odmietli dat plienku, zadrziaval aj niekolko dni. Sama pediatricka povedala - dajte mu plienku, naveky to nebude, lepsie ako riesit zapchu.
Ono to pride zo dna na den. Raz sa vykaka do zachoda/nocnika a odvtedy uz nebude problem psychicky blok bude prec.

beahaydee
22. mar 2025

Dcéra to mala tiež. Chodila už do škôlky, kakanie si vybavila doma. Bola normálne odplienkovaná na deň aj noc, len sa bála kakať mimo plienky a pýtala si ju. Keď nedostala, vydržala nekakať aj pár dní. Aj pediatrička (staršia generácia) povedala, že je to normálne, stáva sa to pomerne bežne, netreba na ňu tlačiť, lebo bude zadržiavať a iba sa to zhorší. Ako tu už bolo povedané - dať vždy na výber, netlačiť na ňu, keď tak pozitívne motivovať. Zlomí sa to 🙂 držím palce, bolo to ťažké obdobie…