3-ročný syn odmieta bundu
Som špatná matka? Syn tri roky nechce bundu a ja to rešpektujem,keď mu bude zima má mi to povedať a ja mu ju dám. Do škôlky ideme v bunde niekedy vyjde von len v dlhem tričku a treba v polovici cesty si povie o bundu. Babka na nás útočí že má mať bundu že bude chorý a prakticky mu vnucuje bundu i keď rve že bundu nechce. Také sa niekedy divím prečo nechce bundu lebo je zima ale každý znesieme inak zimu.
Kto má také dieťa doma ?
@anonym_autor nemusím ich nútiť, lebo majú viac rozumu ako ty a vedia,že pri 5° si ju oblečú bez nútenia.
@domka222 môj ju nechce tak ako ho mam donutit ist teda do škôlky?
@anonym_autor ďalšia tragédia na tomto svete aj s tvojím samorozhodujúcim sa synčekom. Veď nech nejde ani do škôlky, načo?
Keď ideme cez prechod tiež sa ho pytam či chce ruku alebo chce ísť sám i keď teda väčšinou letím za ním aby ho nezrazilo auto ale toto neni benevolentna vychova snažím sa ho rešpektovať nech sa sám rozhoduje
@anonym_autor si neskutočná trúba 🫣🫣🫣🫣🫣
Ja by som to neriešila, mám doslova alergiu na toto babkovské “prechladneš”. Ber to ako formu otužovania, predpokladám, že škôlku nemáte hodinu ďaleko, lebo by už dávno bundu pýtal 😀 nakoniec budeš mat zdravšie dieťa než mamičky čo ich obliekajú ako cibuľu 🙂
No a potom tu je moja rocna, ktora chodinpo vonku bosa a vyzlecie, hned si dava vsetko dole a ona si neda poveda a ani povedat nevie. V noci si vyzlecie pyzamo aj plienku, som z toho na nervy. :D
Autorka, chcem sa ťa opytať, ako budeš reagovať keď pride situácia a od nrho sa proste bude vyžadovať, aby to spravil. Bude školák a nebude chcieť chodiť do školy, tsk ho necháš doma? V živote bude dieťa komfrontované s rozličnymi situaciami, ktore sa mu nebudu pačiť, ale bohužiaĺ ich bude musieť vykanávať. Veď toti, čo tobiš je úplná anarchia a s výchovou to nemá čo spoločne. A ešte si alibisticky hladkáš ego, aký si super " in", ultra moderny rodič. Takto ho vóbec nepripravíš do života. A keď sme už pri tom tsk malé dieťa sa nedokáže adekvátne rozhodnúť v nočom, lebo mu chýbaju zivotne skúsenosti a patrične k tomu vyvinutý mozog ktorý v tomto veku ešte určita nemá. Také dieťa nedokáže zhodnotiť situáciu a vyvodit z nej dósledky. To je práve tvoja úloha, ako rodiča, nezanedbávaj prosim ulohu a zodpovednost, ktoru voči svojmu dieťaťu máš mať.
Autorka, mám také tri deti. Staršie dve chodili aj bosé, okrem obdobia, kedy napadal sneh. Aktuálne najmladší chodí v teplákoch, bodyčku a mikinke, najstarší 15 ročný ešte stále chodí v kraťasoch, dcéra si len tento týždeň natiahla konečne legíny a sveter.
A všetci sa čudujú, prečo nemám choré deti. Akože vôbec. Ak sú za celý rok chorý raz, tak to už je niečo… tri dni poležia a už im zase nič nie je. Ale hlavne že už si nás stihli tento rok zavolať do školy kvôli najstaršiemu, lebo má panebože kraťase 🤦🏻♀️
Toto je tá moderná RESPEKTUJUCA VYCHOVA? Keď matka robí to čo chce dieťa, aj keď je to úplná chujovina?
Keď ideme cez prechod tiež sa ho pytam či chce ruku alebo chce ísť sám i keď teda väčšinou letím za ním aby ho nezrazilo auto ale toto neni benevolentna vychova snažím sa ho rešpektovať nech sa sám rozhoduje
@anonym_autor ked som chodila s detmi cez cestu, dostali max na vyber, ktoru ruku mi podaju - ci pravu alebo lavu. Ak odmietli, vzala som ich na ruky a tak sme presli. O pravidlach bezpecnosti a zdravia sa nediskutuje, tie sa musia dodrzovat.
Apropo, aj s ucitelkami v skolke cvici?
@anonym_autor ja mám obidvoch synov predčasne narodených. V škôlke boli všetci poobliekaní v zime v hrubých svetroch a moji synovia iba v tričkách. Stále im bolo teplo s tak je to aj dodnes. V zime nenosia vôbec pulóvre, iba tričká a bundy. A teraz momentálne chodia ešte v krátkych nohaviciach a v tričkách. Keby si dali dlhé, sú prehriati. Chorí bývajú minimálne.
@anonym_autor ved mu ju nedávaj, o chvíľu skončí na JIS so zápalom pľúc. Ale sak čo, sám si za to bude môcť 🤣
Mne malý tiež nechcel bundu, ani za svet si ju obliecť, aj keď som mu hovorila, že už je chladno... Tak sme to vyriešili na čas vestou, teda mikina a teplá vesta a po pár dňoch už ani bunda nevadila, v pohode obliekol...🙂
Pred par dnami sme boli v tatrach. Syn ma 2 a pol. Vystupili sme z vlaku, a bundu nechcel ani za nic. Po 5 minutach co mu bola zima si ju vypytal. Ja by som ho nechala. Ked mu bude zima, da ti vediet.
@anonym_autor no vsak pockaj po prvu chorobu, ci budes taka benevolentna.. prave to je najhorise z interieru ist von do zimy a potom si pyta bundu ked vychladne = az ked v podstate mu je zima.
benevolentna vychova ma svoje hranice, a to je rozumne zhodnotenie rodica co je a nie je ok = pre dobro dietata. Cize ok, benevolentna mozes byt ak nema rad cviklu, nezje, nechce sa hrat s legom, nechce sa ist bicyklovat.. ale nie ked ide dietatu o zdravie (prechladne, ochorie, uraz,..) alebo zivot (chodenie cez cestu). Ono je to klise, ale ak ta neposluchne v 3r a nenaucis ho na nejake moresy, tak ako potom budes dalej riesit vazne problemy?
@anonym_autor ver svojim inštinktom, sama si najlepšie poznáš dieťa. Nerieš to, čo si myslia iní, buď asertívna voči babke, ty zodpovedáš za dieťa a ty si ho najlepšie poznáš. Koniec koncov, aj keby nachladlo, čo také sa stane, možno to bude preň ponaučenie, že tú bundu treba dať.
Mimochodom, dieťa oblečené na ľahko je na Slovensku priam zločin 🙂
Pred par dnami sme boli v tatrach. Syn ma 2 a pol. Vystupili sme z vlaku, a bundu nechcel ani za nic. Po 5 minutach co mu bola zima si ju vypytal. Ja by som ho nechala. Ked mu bude zima, da ti vediet.
@gregik66 my sme v Tatrach videli skolkara ist boseho po turistickom chodniku plnom ostrych skal a balvanov. Aj takto vyzera benevolentna vychova v praxi.
@anonym_autor ty si padnuta na hlavu 🤦🏻♀️
@anonym_autor ano, poznam to, mám take dieťa. Pri obliekaní je neskutočny problem, minule vystrúhal scenu cestou do školky, išiel tiež len v tričku s dlhym rukavom, nechcel si dat bundu, ponukla som aspon mikinu, ta ho zas škrabala...potom si zas vypýtal bundu, keď zistil, že 9 stupňov je asi ozaj zima. Jednoducho existujú aj hypersenzitivne deti a nemusí to byť hneď chyba výchovy alebo rozmaznanosť tvojho dieťaťa.
@anonym_autor vies, co, vsak nech ide holý, co ty na to? Aby mi 3 rocne decko rozkazovať co si oblečie, tak toto je riadne mimo. Ty si mimo
Zamysleli ste sa nad tým, že dieťa CHODÍ do škôlky? deti idú von, v šatni robí cirkus, nechce bundu. A čo očakávaš od učiteľky? že pôjde z ruksakom, keby drobčekovi bolo o 10 minút zima? idete cez prechod a ty ho necháš, či chce alebo nechce ísť za ruku? a naháňaš ho, keď sa rozbehne? prepáč, si normálna?? keď sa na prechádzke v škôlke bezhlavo rozbehne na cestu a zrazí ho auto, budeš žalovať učiteľky?? veď ty vedome ohrozuješ nielen svoje dieťa! nechaj ho ďalej rozhodovať o svojom živote, zrejme sa ti narodil malý génius. Len aby si to neskôr neoľutovala.
@april171 v škôlke je zaňho zodpovedná učiteľka! tak aký inštinkt matky?
@anonym_autor moja ma na výber, bud si dá bundu červenú alebo ružovú. Detto čiapku. Ak si nevyberie, dám jej ja co uznam za vhodne. Ale nebude si ona rozkazovať co si oblecie/neoblecie
@anonym_autor podla mna mas dobry pristup... lepsie nez po nom hucat a znasilnovat ho, aby sa obliekol. casom sam dojde k tomu, ze bundu bude chciet hned (alebo bude naozaj horkokrvny a otuzily). 😜 nedaj sa zlomit blbymi kecami...
@anonym_autor a keď ti povie že chce za štamperlík pálenky? 😏 netreba to s tym respektovaním potrieb dieťaťa preháňať. Držím palce. Toto ešte bude veselé
Zamysleli ste sa nad tým, že dieťa CHODÍ do škôlky? deti idú von, v šatni robí cirkus, nechce bundu. A čo očakávaš od učiteľky? že pôjde z ruksakom, keby drobčekovi bolo o 10 minút zima? idete cez prechod a ty ho necháš, či chce alebo nechce ísť za ruku? a naháňaš ho, keď sa rozbehne? prepáč, si normálna?? keď sa na prechádzke v škôlke bezhlavo rozbehne na cestu a zrazí ho auto, budeš žalovať učiteľky?? veď ty vedome ohrozuješ nielen svoje dieťa! nechaj ho ďalej rozhodovať o svojom živote, zrejme sa ti narodil malý génius. Len aby si to neskôr neoľutovala.
@april171 v škôlke je zaňho zodpovedná učiteľka! tak aký inštinkt matky?
@anonym_afd327 áno, presne to očakáva 😁 ale vážne, myslím, že v škôlke si tú bundu oblečie. Často vidím, čo deti s rodičmi dokazujú a ja s nimi v škôlke nemám problém. Čaro osobnosti a 20 rokov učenia urobia svoje 😏
Naštuduj si neuropsychický vývoj dieťaťa, 3-ročné dieťa má v rámci zodpovedného rozhodovania mozog ešte úplne nedozretý. Ja som tiež dieťa rešpektovala a nechávala slobodne sa rozhodnúť, ale z možností, ktoré som vedela že budú preňho dobré a bezpečné. Ak máš pocit že tak robíš, tak sa neraď a vychovávaj a staraj sa o svoje dieťa ako ty uznáš za vhodné, zodpovednosť zaň máš ty.

@domka222 keď mu to nanútiš .... 🤣
@anonym_autor nemusím ich nútiť, lebo majú viac rozumu ako ty a vedia,že pri 5° si ju oblečú bez nútenia.