4 ročná dcéra má na noc plienku. Je to normálne?
Je to inak zdravé, veselé, komunikatívne dieťa...v rodine je pohoda, nie je vystavená stresu.
to ze sa dieta do 6 rokov pocikava je normalne, ale ked 4 rocne ma na noc plienku je podla mna len pohodlnost.... jendoduchsie dat plienku na zadok ako 3x vtyzdni prat plachtu... ako sa ma to dieta odnaucit??? uz 3 rocne je velke na plienku!!!
no podla mna to normalne nie je 😲 moja mala je od 20 mesiacov bez plienky aj v noci! podla mna je to pohodlnost rodicov ked nevedia dieta naucit bez plienky do 2 rokov aspon na den. Ani raz sa mi v noci nepocikala. Dam ju na nocnik pred kupanim, okupe sa vypije 2 - 2,5 dcl mlieka a dam ju do postielky hajat, pekne spinka do tej 6h a ked sa zobudi hned davam na nocnik a pekne sa vycika. asi tak... ani
A prečo by to nemalo byt normalne? Aj moja ma a co?
Evička je bez plienky od 1,5 roka ale na noc jej dávam ...má tri roky a bude ju mať dovtedy,pokiaľ to bude nutné..riešiť to budem až okolo 5 roku...ale keďže už má sem tam suché noci,tak myslím,že len ešte nedozrel jej moč. systém 😉
p.s. neviem prečo sa to plienkovanie tak stále rieši......na nikom nie je vidieť,kedy bol odplienkovaný..... samozrejme,treba dbať o to,aby sa nič nezanedbalo,ale pokiaľ je dieťa OK,tak načo stresovať seba aj dieťa
No asi nie je, našu malú tiež keď mala 2 roky a 4 mesiace a mala ísť do škôlky sme museli odučiť. Najprv sme ju dávali cikať okolo polnoci a občas sa aj tak pocikala, ale do 2 týždňov už to bolo v pohode. Teraz ju dávame cikať okolo 10.00 keď ideme my spať a už sa vôbec nepociká. Hlavné je dať dole plienku, nech zistí, že bude mokrá a potom si bude už sama dávať pozor. A ešte je dôležité sledovať koľko vypije. Nie že vypije 1 l a potom sa budeme čudovať prečo sa pocikala.
Suhlasim s nazorom ze je to o pohodlnosti ale aby som ta ukludnila tak ja ta rozumiem u prvej dcery sme zrusili plienky okolo rOku a 8m a tie nocne hned po dovrseni 2 r. U druhej to uz bolo denne po 2 r a tie nocne som nejako cakala ze zacne mavat suche plienky v noci a tak ich "bezbolestne" dame prec a bez vela accidentov nakoniec presla zima jar a moja hviezda sa stale zobudzala s plnymi plienkami - statocne precurane a az kym som si nepovedala ze uz viacej plienok nekupim - prvy tyzden otras pocuravala sa aj kazde dve hodiny a teraz 2 tyzdne po sa babena pekne sama zobudza nadranom vycika sa a vydrzi celu noc - takze jedine co ti mozem poradit nerob z dcery raritu -v 4r uz vie az prilis dobre kedy ma plienku a kedy nie - u mojej sa mi stavalo ze ona potvora vecer uz "kalkulovala" ze ma na riti plienku a v poslednej dobe sa pocilavala vecer v posteli ked si citala lebo ona si myslela ze ma plienku :/ - vyuzi dobre pocasie a zacni odnaucat od lienky aj v noci pevne nervy a hlavne nevzdavaj to po dvoch nociach - radsej ani nemaj plienky doma 🙂
Nepovedala by som, ze ide o pohodlnost, skor je to o dietati🙂 takze hlavu hore....a davat dieta cikat v noci bez toho, aby som ho zobudila, nedava zmysel, ono predsa nevie, ze cika, ked spi....ja som to robila len vtedy, ked Luky vecer velmi vela vypil, napr. 2 3 pohare a vedela som, ze pocikaniu sa nevyhneme.....moja dr. povedala, ze vziat plienky, len ked je dieta pripravene a do 5 rokov je to normalne.....aj v Lukyho skolke je vela deti, co sa cez obedny spanok pocikaju a nikto to neriesi, lebo nie je co riesit 🙂
Lukasko je bez plienok od 2 rokov, v noci ich mal do 3,5 roka a este aj potom boli nehody
Alexko je bez plienok tyzden, ale v noci ich bude mat, dokedy bude potrebne
to som rada, že nie sme sami, kto má na noc plienku. Malý ma 3,5roka, cez den v pohode vydrží, teda v skolke, doma nespava cez den. Ale rada by som ,keby sme sa ich do 4 rokov zbavili nadobro.
Je
aj môj malý ma na spanie plienku, jeho nezobudí absolutne nič ked spí, takže sa budi docikaný a cez den je bez plienky a pekne sa pýta 😉
v najnovšom čísle časopisu Zdravie sa venujú tejto problematike 😉
a inak-syn bol odplienkovaný ako 2,5ročný, ale na "veľkú" si pýtal plienku do 3,5roka 😉
chodil do škôlky od 2r.a10mes. a v pohode, len zadržiaval a nosil domov 😀 😉
ja som nikdy plienkovanie neriešila, v podstate som nechala odplienkovať deti samé 😉
a ako som sa dočítala- celkom správne 🙂
neboj, všetko je ok. teš sa z dcérky-hlavne,že je zdravá 🙂 a takéto veci sú prkotiny 😀 🙂
aj nas este mava v noci plienku 😒 a je tazke ho oducit,pritom starsi nemal problem sa odnaucit behom par noci.Cez popoludnajsi spanok nemava od 2 rokov,ale noc je zatazkavajuca skuska 😠 a nenazvala bz som to ako niektora pisala pohodlnostou rodicov,nie kazda z nas je toiz iba pohodlna,ja som tiez skusala uz viacraz, ,ale som to vzdala ,pretoze maly spal v pohode dalej mokry ,a nezobudil sa ,no a teda mne sople a podobne problemy nestoja za to.Mala som nastaveny budik,no nielenze bol maly placlivy ked som ho budila,ale ani nechcel potom cikat ,a vycikal sa potom ked zaspal dalej,zdalo sa mi to ako tyranie,nie ako schopnost zotrvat silou mocou.Jasne,ze ma to skrie,najradsej by som uz davno bola aby bol aj v noci bez pleny,ale myslim,ze nie je namieste hned odsudzovat a povazovatmamky za lahostajne,lenive...kazde dieta je ine,a ako som pisala,so starsim som problem nemala ani s nocnym ani s dennym odvykanim...drzim palce nam podobnym ,nech sa zbavia plienok co najskor,aj ja dufam,ze sa nam to predsa len do konca leta podari.
vo svete a medzi ludmi to funguje tak,ze co je normalne mne tak nemusi byt normalne niekomu inemu.Mne osobne je nenormalne vobec porovnavat deti v akejkolvek vyvojovej ci v navykovej faze,ale su aj take mamicky,ktore upokoji len fakt,ze aj susedove dieta v niecom zaostava 😅

Klidek, je to normalne. 😉