4-ročné dieťa nechce ísť na krúžok
Ahojte, stáva sa vám, že dieťa sa celý týždeň teší na krúžok a keď má ísť tak nechce? 🤯 neviem už či zrušiť krúžok, či čo s ním 🙈
Problém je vždy po ceste tam, keď prídeme nechce sa prezliekať ani ísť do telocvične k deťom. Väčšinou sa zapojí tak 10min po začatí.. chodíme tam od januára a skúšala som už rôzne taktiky, aby to bolo vpohode, ale nieje..
Buď ho budeš nútiť alebo pockat do 6 rokov. Pri niektorých aktivitách je dobre, ak začne dieťa skoro… ale je to tento prípad? Chce to robiť súťažne? Ma vlohy či príklad z domu?
@mogaa lebo on sa tam celý týždeň teší, problém príde až keď ideme...nejaky blok dostane.. keď už sa zapojí je tam šťastný, po tréningu, keď sa ho opýtam či už nechce chodiť, tak povie, že chce..
@mon_day no ak by mi 4ročné dieťa robilo po ceste cirkus že niekam nechce ísť, tak tam s ním nejdem....a je jedno či je to krúžok alebo ihrisko, ak by mi robilo po ceste cirkus že tam ísť nechce, ideme domov....a druhý krát si rozmyslí či tam chce ísť alebo či bude robiť cirkus....takéto chovanie sa dá akceptovať pri 2-3ročnom dieťati, tvoj má už 4 - relatívne veľké dieťa na takéto chovanie...
Buď ho budeš nútiť alebo pockat do 6 rokov. Pri niektorých aktivitách je dobre, ak začne dieťa skoro… ale je to tento prípad? Chce to robiť súťažne? Ma vlohy či príklad z domu?
@ivangeline je veľmi pohybovo šikovny, rýchly, nebojí sa.. stále niekde lozí, vešia sa, skáče, a preto sme chceli nejaký pohybový krúžok.. aj do školky každe rano vymysla 🙈 ale zrusim to teda a skusime neskor..
@mon_day no ak by mi 4ročné dieťa robilo po ceste cirkus že niekam nechce ísť, tak tam s ním nejdem....a je jedno či je to krúžok alebo ihrisko, ak by mi robilo po ceste cirkus že tam ísť nechce, ideme domov....a druhý krát si rozmyslí či tam chce ísť alebo či bude robiť cirkus....takéto chovanie sa dá akceptovať pri 2-3ročnom dieťati, tvoj má už 4 - relatívne veľké dieťa na takéto chovanie...
@mogaa tak neni to uplne cirkus... mraučí... dnes som povedala, ze nemusi ist a mozme ist domov.. ani to sa mu nepacilo.. ja viem, ze on to tam ma velmi rad len tu chvilu ho musim dotlacit, aby tam siel. Ja som to asi mala tiez tak ked som bola dieta..kamaratky po mna prisli, aby som sla s nimi von a ja aj ked som velmi chcela ist, som nesla lebo som potrebovala, aby ma presviedcali🤦♀️.. ma daku poruchu po mne 🙈...neviem ci to spravi cas, ale zrusim to a skusime neskor..
Ja by som počkala a dala ho až o rok.
My sme riešili niečo podobné. Pol roka som počúvala, kedy už konečne bude chodiť na tanečnú. Prvý mesiac super a potom každý štvrtok pred odchodom vyjednávačky, smoklenie,... V šatni zaslzené oči... Na hodine už bola pohoda, jašila sa, spokojná, vyrehotaná, po prestávke išla do triedy s úsmevom okolo celej hlavy... Len tá godina cca pred to bolo stále horšie. Nakoniec sme sa dohodli, že si dá pauzu, moja podmienka bola, aby to išla so mnou povedať učiteľkám. Odvtedy doma spokojná tancuje, trénuje posledné ich choreografie a nemá problém. Nakoniec mi povedala, že ona chcela chodiť na tanečnú, ale pochopila to tak, že bude spolu so staršou sestrou, ktorú chodíme občas vyzdvihnúť a vždy si s nimi zatancuje vtedy. Teraz vraví, že pôjde, keď bude väčšia, lebo vie, že spolu byť nemôžu. Skúsime to o rok 🤷♀️ obe máme len jedny nervy. 🫣🙂
@mogaa tak neni to uplne cirkus... mraučí... dnes som povedala, ze nemusi ist a mozme ist domov.. ani to sa mu nepacilo.. ja viem, ze on to tam ma velmi rad len tu chvilu ho musim dotlacit, aby tam siel. Ja som to asi mala tiez tak ked som bola dieta..kamaratky po mna prisli, aby som sla s nimi von a ja aj ked som velmi chcela ist, som nesla lebo som potrebovala, aby ma presviedcali🤦♀️.. ma daku poruchu po mne 🙈...neviem ci to spravi cas, ale zrusim to a skusime neskor..
@mon_day tiež sme to tak mali, vydržal 2 týždne, potom ďalľie 2 mrnčal, poslednú hodinu odmietol stúpiť na žinenku a ísť k deťom. krúžok som zrušila.....kotrmelce robí doma na posteli :D

Keď sa to od januára nezmenilo, zrušila by som krúžok.