4-ročné dieťa protestuje
Ahojte maminy,
naša bambuľka čoskoro oslávi 4.narodeniny - zlaté, krásne, bezproblémové dieťa...
Chodí do škôlky no akosi teraz začína protestovať napr.príde pre ňu manžel do škôlky hneď plač, že ona chcela aby prišla mama...potom sa nechce obliekať, nastúpiť do auta-do autosedačky, zapnúť pásy-úplne sa bráni nechce si ich zapnúť - včera manžela normálne poškriabala....pritom všetkému rozumie - vie že musí sedieť v sedačke, že je to pre ňu bezpečné...
Prídu domov manžel unavený z toho ako pes 🙂))))))))))) potom chytí záchvat hnevu, že ona si prosí sladkosti - naučila sa na ne v škôlke - doma do 3r vôbec nejedávala...
Potom sa ukľudní ospravedlňuje sa - vyznáva lásku ....no my obaja zničený z toho...
Večer chodí skoro spávať o 19.30h už spí no v poslednom čase sa budí príde k nám a to my sme už dospali - kope, krúti sa....ráno vstávala sama, teraz ju musím budiť, niekedy v pohode,
niekedy jej to trvá, ale nikdy neplače....
Žeby obdobie vzdoru? v škôlke poslúcha, pekne papá, je vychválená do neba...aj doma bývala taká dobrá, s deťmi v škôlke nemá problém pekne sa hraje...
raz som dobrá ja potom je dobrý manžel a kolom dokola....
Maminky, máte to aj Vy takto?
@tani777 áno presne ako píšeš tam sa krotííí, jj viem, že to je normálne, ale ona chodí do škôlky už rok zo začiatku ako nastúpila to tak bolo, potm bolo dobre a teraz zas...a ten spánok - v škôlke zaspí prvá, posledná vstáva a keď je náhodou doma - doma ani za svet, ale je fakt že o 19.30h už spí - ak nemá poobedný spánok o 19h sa už sama pýta kedy pôjde spinkať...
@elizabet173 presne ako píšeš skúša - ona má stanovené svoje hranice - do škôlky chodí rok doteraz ju to ani nenapadlo protestovať ...to je jasné, ona nebude rozhodovať kto príde do škôlky...
Toto skolkari zvyknu robit. Doma pri rodicoch vypustaju paru
podľa mňa keďže musí celý deň počúvať príkazy/zákazy, aspoň doma (na ceste domov) chce, aby bolo po jej, myslím, že je to len obdobie, ktoré prejde, aj keď náročné na psychiku (poznám dôverne)
@mimusina no ja sa cudujem, ze zacala az teraz..u nas taketo prejavy zacali cca v 2,5 roku a trvali cca do 4..take intenzivne, ze som mala chut si vytrhat vlasy..po 4. roku to zacalo ustupovat..zvladla som to nejak len kvoli presvedceniu, ze deti to robia bezne..az kym som sa nedozvedela, ze nie vsetky..vraj existuju mamy, ktore take spravanie nepoznaju, resp. len obcas..u nas 1,5 roka nebolo dna kedy by neskusali, boli sme uplne na prasky s manzelom 😒
@mimusina Cize doteraz vzdy urobila co ste jej kazali, alebo o co ste ju poprosili? Alebo ak ste jej nieco zakazali, tak bez slova posluchla?
Take deti su?😲 Ja by som asi isla k doktorovi ci je zdrave ak take dieta stretnem.😀
Ak nikdy predtym nevzdorovala, ako si potom ona moze vytvorit svoju vlastnu identitu v tom zmysle ze bude to ona kto bude rozhodovat o svojom zivote.

Je to normalne,v skolke sa musi strasne ovladat,aby zvladla sama emocie a podobne,tak akonahle ma svoju osobu pri sebe,tak to pusti vsetko von..naraz..je to zaberak..raz to vraj prejde 🙈 my mame taketo sceny ked pridem pre nu na obed,lebo je unavena..a doma nebude spat ani oddychovat 😵💫 ja len,ze je to uplne normalne a nie ste v tom sami❤️