icon

5 ročná dcéra je drzá a nemá rešpekt

dominika2806
16. mar 2021

Veľmi pekne prosím o radu už som bezradná.moja dcéra bude mať 5 rokov.nikdy sme ju nerozmaznávaly.je ku mne drzá nemá žiadny rešpekt voči mne.a má strašné záchvaty.v poslednom čase sa bojí tuším úplne všetkého detí,hudby,všetkého čo sa hojdá.nevadilo by mi to ak by nedostala na všetko až taký záchvat že sa mi trase vreští ako zmyslov zbavená a neviem ju vôbec ukludniť.má niekto niečo podobné?

Strana
z4
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkati
23. mar 2021

@elizabet173 Úplne do písmenka zdieľam tvoj názor.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katkati
23. mar 2021

@elizabet173 Áno, presne tak. Dieťa je s niečím nespokojné, frustrované z dospelých, ale najjednoduchšie je dať mu po zadku, alebo facku. Nech si nabuduce rozmyslí, či dá najavo, ako sa cíti. Podľa mňa dosť veľa detí trpí kvôli rodičom.

andreatytler
23. mar 2021

Hlavne ta facka je mi proti srsti... Viem si predstavit suchnut jednu na zadok 4 rocnemu dietatu. Ale facku normalny clovek da len pubertakovi a vtedy je uz veeelmi neskoro na fyzicke tresty ktore by mohli mat aspon aky taky vychovny efekt. Neviem si predstavit, ze niekto fackuje male deti... to je urcite tyranie.

katarina092
23. mar 2021

Určite si nemáme na deťoch vylievať hnev a frustráciu. Ľudia vôbec nevedia rozlyšovať, treba byť rozvážny pri výchove, ale až tak sme vydesení, že zabúdame že im tým skôr škodíme... Na život treba pripraviť deti nielen perfektným detstvom - netvrdím, že treba preháňať, zase ma neťahajte za slovíčka, ani že im detstvo cielene kaziť. Deti, ktoré mali všetko dokonalé a doma sa s nimi maznali a nepoznali prísnu výchovu a čo je to občas dostať na zadok budú náročne chvíle v živote ťažšie znášať. Nevravím zase o traumách z prehnane prísnej výchovy. Ale jak sa vraví, ťažko na cvičišti, ľahko na bojišti.

katkati
23. mar 2021

@katarina092 Lenže rodina nemá byť ťažké cvičíšte. Naopak. A život ani náhodou nie je perfektný a deti tiež musia kadečo znášať, aj keď majú neviem akých úžasných rodičov, napr. choroby a bolesť s tým spojenú a všeličo iné , čo život prináša. My dospelí im to máme uľahčovať a nie sťažovať.

sasesoe
23. mar 2021

@dominika2806 ahoj, odporucam knihu Respektovat a byt respektovan. A viac casu len na nu pocas dna (idealne vtedy, ked ma ona zaujem a je to aspon trosku mozne). No a ked ma zachvat, tak vtedy je vysvetlovanie zbytocne - skuste radsej sa zamysliet nad tym, co asi citi a pomenovat to (asi ti vadi hlasna hudba) a ked sa trosku upokoji, ponuknut alternativu (napr.mozeme hudbu stisit/vypnut alebo odist prec - pozor, obe ponuknute varianty musia byt pre vas akceptovatelne)

h_petra
23. mar 2021

@dominika2806 odporúčam stránku nevychova.cz a rocno si zaplatit aj kurz.
Nieco sa niekde vo vasom vztahu pos...kaslalo, treba to vedome a aktivne riesit a napravit

h_petra
23. mar 2021

@katarina092 v Biblii kážu biť deti???😲

katarina092
26. mar 2021

@h_petra vyssie v komentaroch som uviedla kde v Biblii sa o tom pise

angel993
26. mar 2021

@diana999 jasné mne to pomohlo, doteraz mám panicky strach z pavúkov, lebo som raz dostala keď som jedného nechcela zapučiť. Rada hodná nobelovej ceny

chrumka120
26. mar 2021

@katarina092 vidím že si stále ideš svoje, riadne somariny píšeš, ale na to, či sa doma mužovi podriaďujes v mene pána, tak ako sa patrí, ako sa to píše v Biblii na to neodpíšeš, dúfam že doma neodvravas a pekne posluchas na slovo čo muž povie, nemôžeš si z biblie vybrať len to čo sa ti páči a to je mlátenie deti, to čo si teda za kresťana

katarina092
26. mar 2021

@chrumka120 Mila Chrumka, Nevravim, ze deti treba mlatit, ani ze to planujem robit, ale vy tu zastavate nazor, ze je pomaly hriech dat dietatu po zadku ked nieco vyvedie. Nehram sa na dokonalu krestanku ani manzelku, dovolim si tvrdit, ze nesuhlasim s manzelom so vsetkym co robi a poviem si aj svoj nazor. Za to, ze zena ma byt podriadena neznamena, ze si musime nechat skakat po hlave. Neodpisovala som, lebo je to aj tak zbytocne, sme na uplne inej vlne, aj tak neprijimes nic z toho co pisem.

chrumka120
26. mar 2021

@katarina092 tak tu neospravedlňuj mlátenie deti bibliou keď to neznamená podľa teba to čo je tam napísané, ale zrazu to čo sa ti nehodí si vysvetľujes ako ty chceš

katarina092
26. mar 2021

@chrumka120 Rozlysuj

chrumka120
26. mar 2021

@katarina092 noo vidím, že Katarínka pôjde do pekla :(

katarina092
26. mar 2021

@chrumka120 Nastuduj si Pismo

chrumka120
26. mar 2021

@katarina092 už som naštudovala :(

katarina092
26. mar 2021

Tak by si vedela, z akeho dovodu ludia idu do pekla🙂 Nikto z nas nedokaze na 100% dodrziavat Pismo, je to skrze milost, nie skrze skutky

chrumka120
26. mar 2021

@katarina092 bohuzial, mám pre teba zlu správu, za zle veci do pekla pôjdeš :(

h_petra
26. mar 2021

@katarina092 nikde nevidim odcitovanu stat z Biblie aj s oznacenim

danusa63
26. mar 2021

Vraví sa: "Ohýbaj ma mamko, pokým som ja Janko, keď ja budem Jano, neohneš ma mamo". Ja som to videla na ihrisku, dve detičky sa hrali kým maminky klabosili. Urobili zlobu. Jedna povedala:" Nerob to, lebo dostaneš po zadku, nesmieš hádzať piesok do iných detí" Samozrejme dieťa prestalo, matka ho neudrela, dieťa počuvlo na prvý šup. Druhá matka dieťaťu: "Pod sem zlatíčko, nehádž deťom piesok do očí" Odpoveď syna:" Dobre" Potom sa deti opäť hrali a chlapci si šuškajú medzi sebou: "Tebe to nie je ľúto, že sme hodili piesok tomu dievčatku do očí a ono sa rozrevalo" Odpoveď zlatíčka:" Mne je to jedno!"

katarina092
26. mar 2021

@h_petra „Nezdráhaj sa trestať chlapca; nezomrie, keď ho vyšľaháš prútom. Ty ho vyšľaháš prútom, ale život mu zachrániš pred podsvetím.“ (Príslovia 23:13)
„Pravda, nijaká prísna výchova, pokiaľ trvá, nezdá sa radostnou, ale žalostnou; potom však prináša ovocie pokoja a spravodlivosti tým, ktorých vycvičila.“ (Židom 12:11)
"Prút a karhanie dávajú múdrosť, ale roztopašné dieťa robí hanbu svojej matke." Príslovia (29,15)
Má to slúžiť ako prostriedok, ktorý treba vedieť používať...ak sme vedení Duchom Svätým. Efezským 6,4:
"A vy, otcovia, nedráždite svoje deti, ale vychovávajte ich s prísnosťou a napomínaním podľa Pána."
Nezastávam názor, že fyzický trest má slúžiť ako výchovný prostriedok, ale v nevyhnutnom prípade ako náprava...Samozrejme v prípade dieťaťa o ktorom je táto diskusia treba asi postupovať inak, cez psychológa, tam takýto spôsob skôr ublíži.

h_petra
26. mar 2021

@katarina092 pre tych, co citaju Bibliu doslovne a fyzicke tresty deti za nu schovavaju, je v pekle vyhradene specialne miesto...

katarina092
26. mar 2021

@h_petra Chcela si po mne, aby som Ti napisala kde v Biblii sa pise o vychove deti. Ak by si si precitala niektore z mojich komentarov, vsimla by si si, ze fyzicke tresty neuznavam, svoje dieta nebijem ani neplanujem. Polemizujem tu s mamickami, pre ktore za ziadnych okolnosti neprichadza do uvahy dat dietatu ani po zadku ak nieco vyvedie.

katarina092
27. mar 2021

@chrumka120 My sme spaseni skrze vieru. Ked je clovek znovuzrodeny, prirodzene nechce hresit. Ale sme nedokonali a hresime stale nejakym sposobom a velakrat nevedome.
A za co konkretne mam ist do pekla ak by som robila zle skutky?? Za to ze neberiem fyzicku vychovu doslova a nechodim po byte s prutom ale rozlysujem? Si rozmysli co pre teba znamena zly skutok.

chrumka120
27. mar 2021

@katarina092 za to že robíš zle veci a ešte si to ospravedlnujes že môžeš lebo budeš skrz vieru spasena, nooo pekne, pekne

Strana
z4