icon

5 ročná škôlkárka plače a nepapá

vanini
25. feb 2014

Ahojte,chcem poprosiť o radu.Moja dcérka má 5 rokov.Doteraz chodila do škôlky v pohode,chodila stále na duplu pekne papala.Teraz bola chorá, 3 týždne bola doma.Včera išla prvykrát do školky.Už ráno plakala,napínalo ju v škôlke ešte plakala 2 hodinky.Nič tam nezjedla za celý deň.Myslím tým vôbec nič a nepila.Bojím sa o ňu.Už cez víkend mi hovorila že nechce ísť do škôlky.A dnes znova,plakala volala som do škôlky a že nič nepapá plače.Poraďte mi prosím,od pondelka nastupujem do novej práce a bojím sa o ňu.Ďakujem

vefi89
25. feb 2014

@vanini môj toto robil keď nastúpill do škôlky. trvalo nejedenie týždeň, a nepitie 3 dni. skús sa porozprávať s učiteľkou, či sa tam niečo neudialo medzi deťmi.podstatné je nenútiť ju.

jasita
25. feb 2014

aj mi sme s malou po vianočných sviatkoch + choroba išli do škôlky s plačom. Doma sme však vybrali plyšové zvieratko ktoré pojde s nou do školky a hneď mi povedala že ona sa bude hrať len so zvieratkom. Akosi sme to s hračkou preklenuli lepšie a nahovorila som ju že nech sa o zvieratko v škôlke pekne stará nech mu dá pekne piť a čo nevypije nech dopije ona. Viem je to smiešne ale u nás to zabralo.

jaja1979
25. feb 2014

@vanini A nebude to tym, ze nastupujes do novej prace? Urcite sa s manzelom o tom doma rozpravate, mozno sa aj ty noveho trocha bojis a ona to velmi citlivo pocuva a vnima. Mozno si mysli, ze tym, ze pojdes do prace, prestanes pre nu chodit, nebudes doma, ked ta bude potrebovat. Boji sa neznameho. Mozno by pomohlo zobrat ju na nove pracovisko, prip. ukazat budovu, kde budes pracovat, aby vedela, ze sa vzdy po nu vratis. Treba jej to len vsetko porozpravat, uistit ju, ze pre nu sa nic nezmeni, deti takto zvyknu reagovat, ked stracaju istoty. Drzim palce.

ivus85
25. feb 2014

to ano neboj ublizit jej nikto neublizi a ked bude naozaj hladna organizmus si vypyta aj ked zatial by som hladala riesenie k niekomu ju dat kym sa uplne nespamata aspon nejaky tyzden este.....daj jej do skolky papat to co jej chuti nebude hladna a kym si opat zvykne bude to v pohode 🙂 viem ze mas teraz strach ale neboj bude dobre drzim palce