icon

5 ročné dieťa používa cudzí jazyk. Je to v poriadku?

8. okt 2020

Dobre rano maminky.

Neviem či je to problém alebo len otázka či v tom niesme sami ... Syn mal teraz pár dni do zadu 5 rokov ... A z videí na internete pochytil cudzí jazyk ale že úplne. Hocikedy aj nám odpovedá v cudzom jazyku až keď ho nespomeniem že rozpravaj sa po slovensky tak zopakuje po slovensky ... Vie Ruský Anglický a teraz chytá už Poľský jazyk ... Ale vie ich tak že chápe čo rozpráva vie odpovedať ... Dakedy už mám nervy lebo chce niečo odomňa a pýta po rusky a ja mu nie všetko rozumiem ... Mám to stopnúť ? Je to v 5 rokoch veľa ? Lebo už aj manžel chytá niekedy nervy na to ... Začal tie jazyky používať v bežnej komunikácii aj keď je na prázdninách no naši mu rozumejú a hovoria že ho mám nechať ... Ale podľa mna už je to veľa ... Prv si len bľabotal keď začal pozerať Masha a medveď keď mal asi 3 roky tak som to tak nevnímala ... Ale teraz už normálne vie rozprávať ... Už mu aj prepínam napríklad Smejko a Tanculienka ale on si stále prepne na angličtinu alebo ruštinu a teraz začína poľsky už rozprávať ... Čo si o tom myslite ? 🤷‍♀️

Strana
z2
lapersefona
9. okt 2020

Mas doma polyglota to je super keby aj mne sa tak daril naucit ten jeden cudzi jazyk

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
10. okt 2020

@miriam11 moj syn zije v cechach a pozera cesku televiziu a anglicku - a predstav si ze uplne blbo hovori cesky a anglicky vobec nevie. Nema na jazyky talent - co je cele. Keby vedel po anglicky kolko cumi do ipadu tak na cambridge univerzite 🙈😅 miesto toho namiesto "dat" ako otec hovori dead 😀 a mas! Syn autorky ma fakt velke nadanie na jazyky a ma extremne dobre sluchove rozlisovanie a recove vybavenie. Sikovny chlapec to bude, to je iste.

maciatkolulu
17. máj 2022

Ty hovoris akými jazykmi?

lenka567899
17. máj 2022

Len by ma zaujímalo, koľko hodín denne musí dieťa pozerať videá, aby sa naučilo takto jazyk a či je to dobré. A nekontrolujete, čo si vaše dieťa pozerá na internete? Podporovala by som tento talent, ale určite nie nekontrolovane na internete.

Strana
z2