6 ročné dieťa nechcú vziať do škôlky kvôli poruche osobnosti
Ahojte.
Pisem v mene kamaratky zijucej na Slovensku ktora je v dost zlozitej situacii. Ma 6-rocneho synceka (mal v oktobri 6) ktoreho jej nechcu zobrat do skolky nakolko mu bola diagnostikovana porucha osobnosti ci take nieco skratka je rozumny vsetko vie akurat mu idu veci pomalsie ako inym detom a treba mu viac vysvetlovat. Problem je ze jej ho nechcu vziat do ziadnej skolky v meste nakolko vraj potrebuje asistenta a toho ani jedna skolka nema.
Bola aj na potrebnych uradoch riesila to ale vraj odpoved ze mesto nema peniaze na asistenta a ked chce tak si ho ma zabezpecit sama! 🤷♂️🤦🏻♀ Bez toho jej skolka nechce dieta vziat lebo ze oni maju toho dost aj s "normalnymi" detmi.
Ona je zufala nakolko je s malym sama jeho otec ho nevidel ako mal maly dva mesiace.
Ma choru matku ktora jej nedokaze s malym pomoct a je jedinacik cize ziadna pomoc. Ona sa nema ako zamestnat tym padom lebo je s malym doma...
Zienky poradte kam sa ma obratit (pisem v jej mene konika nema!) koho kontaktovat ved so zakona dieta starsie ako 5-rokov by malo byt v skolke, jej syncek ma 6!
Nepobera uz ani matersku nic a musi platit podnajom!
Je neaka pomoc skratka nieco kam sa moze obratit aby jej maleho (inak zdraveho sikovneho chlapceka ktory sa akurat pomalsie oblecie ci napapka...) vzali do normalnej skolky? Nema ziadnu vaznu mentalnu poruchu cize specialna skolka pre neho nie je ani by ho tam nevzali...za odpovede krasne dakujem 🙏 (byva v meste...nie na dedine - skolok je tam dost)
@elizabet173 súhlasím
preto som napísala, že ak chce reálnu radu, potrebujeme reálne info a diagnózu 😉 nie len hodiť vinu na škôlku.. zvlášť, ak tam dieťa predtým chodilo, nová žiadosť sa predsa nedáva - a preto som sa pýtala, kedy bolo vyšetrené.. predpokladám, že bolo vyšetrované kvôli odkladu PŠD a skrz diagnózu nie je možné ďalšie vzdelávanie v klasickej MŠ v skupine predškolákov..
@elizabet173 Nám MS dosť pomáha plus chodíme ešte na doučovanie k pedagógovi raz týždenne ,ma 5 rokov dieta moje . Neviem si predstaviť že v 6 tom veku by bolo doma ,čo je povinná školská dochádzka a rok by mi dieťa stagnovalo.🤦Ja si to neviem ani len teraz predstaviť v 5 tich.Matka dá dieťaťu dosť ,ale pedagóg je pedagóg. Ja by som sa ako matka išla všade možne pýtať. Čo som aj chodila a všade boli ústretoví a vzali nás. Nikto nám nepovedal nie, to by som ozaj klamala.
@kristina2015 velmi zalezi od diagnozy. Dietatu s MR bezna nic, skor sa tam trapi, nezorumie, citi, ze je ine, mozno mu to aj daju deti pocitit (pedagogovia hadam nie, ale tak aj ti sú rozni).
@makova333 Asi áno ,keby skúsila mamička napr osobne zájsť do špeciálnej školy za riaditeľkou ,špeciálnej škôlky ,neverím že nenavrhnu nejaké riešenia. Aj mimo zápisu .
@kamila7125 to som ti chcela napisat,,bude mat autizmus,,svagrina ma 6rocneho ktoremu nedavno diagnostikovali slabsiu formu autizmu...musi ist snim na tie vysetrenia ..a neboj sa jej to povedat,ona to mozno tusi,len sa boji si to priznat. Musis jej to povedat,aby mohla urobit dalsi krok a tym su spravne vysetrnia
@babydesire a ty si na zaklade coho zistila, ze ma autizmus?
porucha osobnosti sa diagnostikuje az v 18ke

Kontaktujte Vierku Hincovu, OZ Hans, poradi a pomoze