Adaptačná doba v škôlke
Chcela by som sa spýtať že aku máte adaptačnú dobu v škôlke? Od kolkej dokedy je dieťa v školke?
Môj dieta chodí od začiatku do škôlky, a nemôže byť v škôlke len do 10:00. Už som z toho zúfalá, môžem hovoriť hocičo, už som aj rozprávala s riaditeľkou ale ani ona “nedovolí” aby bol dlhšie v škôlke. Mne by stačilo keby tam bol aj do 12:00, lebo takto zbytočne behám hore dole.
A takú vyhovorku majú že adaptačná doba doba sú 3 mesiace 🙄😬 V tom prípade by som to pochopila keby celý deň plakal, ale vôbec neplače, pekne sa hra.
To som ešte nepočula toto. Dieťa bude totálne zmagorene, kým pôjdeš do roboty.
Určite by som trvala sa písomnom vyjadrení.
A ešte by ma zaujímalo, to platíš len za desiatu?
Vie sa sam obliecť, najesť, vycikat, vykakat?
@catherinah tiež sa mi to nezdá aby to urobili len tak. Bežne sú deti prijaté aj 2r a rovno na celý deň.
@catherinah papa bez problemov, cikat vie aj sam, aj zadocek utrie ( nie na 100%) a s obliekanim este msme mensi problem ale nam povedali tolko ze nemoze mat cumel a plienku. Ostatne nevadi ked nevie.
Kamoska dava malu tiez len na 2hodiny. Tak ma po nu chodit jej povedali. Ma 2roky
Dalsia kamoska tiez vodila dlho malu na 2hodiny potom na 4hodiny prakticky cely polrok tak po nu mala chodit tiez nastupila ako 2 rocns ina skolka.
Adaptačný program je mierený pre deti, kde je nejaký závažnejší problém s tou adaptáciou, preto je navrhnutý do 10.00 hod. Reči typu, "naše deti od začiatku na celý deň a basta", nevyriešia všetko a keď dieťatku nechcete vedome ublížiť, tak sa toho času do 10.00 hod autorka treba držať. Véd musíš mat nejaký dôvod, prečo je to tak.
@catherinah ale adaptačný nieje o zručnostiach...
Podľa mňa je problém s tým, že si doma. Už som párkrát zažila, že učiteľka/ riaditeľka boli neochotne prijať dieťa, pretože je mama doma. Dieťa trochu zaplakalo a už jej volali, aby si prišla po dieťa, lebo nespolupracuje. 🙈 A vyhukana mama prišla. Dieťa si nezvyklo na škôlku ale naopak na to, že stačí aby zamrnkalo a mama dobehne a potom ani neprešlo adaptacnym.... Tiež som počula názor, že škôlka v lete je len pre pracujúcich rodičov a pod 🤦♀️... Takže podľa mňa majú problém s tým, že si doma.

Ty brdo, ze adaptacne obfobie. U nas v skolke od prveho dna na tvrdo cely den..pre skolku i dieta zbytocny zmatok