Agresívne 6-ročné dieťa
Dobrý deň....
Ja už som zúfalá, malý má 6r, v škôlke neustále problémy, chodí na pol dňa, ja nemôžem ísť ani do práce.
Užíva aj lieky od psychiatričky, chodíme na terapie, ale stále dokola sa mení dobre obdobie so zlým a to zle e trvá čoraz častejšie a dlhšie ... Má aj asistentku učiteľa v triede, bežne ju udrie , dnes kopol riaditeľku, ktorú má rád, asi najviac z celého personálu... Do staršej sestry tiež kope keď sa handrkuju ...stále sa hádajú a bijú... Ale doma to ja ustriehnem...čoa najviac trápi, do mňa si nikdy nedovolil a minule mal nervy a v aute som šoférovala a stále má zozadu bil a nedal si povedať, zastala som na krajnici anvrieskal ako zmyslov zbavený, doslova amok.
Nesadli mu tie lieky myslíte?
@skumavka tiež som chcela odporučiť biofeedback, tu sa ale netreba vzdávať, u adhd dje to niekedy na dlhšie
@autorka Adhd sa diagnostikuje až od 7mich rokov, koľkokrát adhd nakoniec ani adhd nie je. ja by som a možno sa budeš čudovať, dala dieťa vyšetriť aj na parazity v črevách.
Kam chodíte na biofeedback?
@hrabovo ako sa to vyšetruje? Dávam aj probiotiká dlhodobo
Na neurofeedback chodíme do psychológia Nitra
Normálne parazitologicke vyšetrenie, zrejme zo stolice. Toto je základ vyšetrenia u adhd
Takisto strava je dôležitá
Takisto tu môže byť aj blokáda v krčnej chrbtici, ktorá je zodpovedná za inervaciu auditivnych a vizuálnych drah, v skratke počujem a vidím, len to co chcem
Je tu veľa možností.... Nepoznám vášho syna...
tu metodu ze hras sa s nim hodinu iba ako chce on, nezasahujes, nic nehovoris ako sa ma hrat, je ťu o tom pisane, neviem ako sa metoda vola, ale je pre taketo deti. normlany psychiatri alebo na psychiatriach robia najprv vysetrnia vsekty krvi, mri, ct aby sa vylucili ine ochorenia. ak sa chova normlane tak je to na dobrej ceste len s nim treba pracovat venovat sa mu specialne, to ze kopol riaditelku malo svoj dovod, nie? tak ako tu pisu len rady od specialnej pedagogicky a tie lieky od psychiatra by som tiez vysadila, vsak nepomahaju. mala si problemy v tehotenstve? da sa povedat ze je impulzivny? ja verim ze to zvladnes aj on. tie lieky mu podla mna nesadli, dnes je tazko najst odbornika pre deti, velmi tazko a je ich ako ihla v kope sena. jtreba zistit pricinu..od odbornikov na vychovu a to robit. chyba mu od otca vztah, citi nieco, citil nieco velmi stresujuce , niektori autisti maju s jedlom uspechy, napriklad ze jeden ked jedol mrkvu bol kludny, je to tazke v dnesnej strave, vobec nie umele cukry, ale skor specialny pedagogovia a ke dpsychiater najprv vyxetrenia mozgu.
@kluska uplne suhlasim so vsetkym, napisala si to dobre.
Ešte ma napadlo, pre dieťa môže byť alfa omega problém aj to, ako sa narodil, má to zapísané na kmeni mozgu, vyhľadala by som niekoho, kto sa do toho skutočne vyzná
Odkiaľ si?
@hrabovo od Nitry...ešte dodám k pôrodu, bol ťažký ale celkom rýchly. Prepichovali mi vodu, na 3ti pokus sa podarilo a malý mal.zaskriabnutu hlavičku
Ja sa o tom skúsim poradiť v práci, ako by sa dalo pomôcť, keď tak ti napíšem
@hrabovo ďakujem... A ku krčnej chrbtici ešte. V 1,5r sa raz ráno zobudil a nemohol sa otočiť do jednej strany, ako keď aj ja zle spím a zasekne mi krk. Boli sme vtedy u dr ale povedala, že nurofen a suché teplo, keď poľavi je dobre...poľavili a viac sme neriešili... Zostalo mi to v pamäti ani neviem prečo, asi som sa zľakla že taký malý a už krky stuhnuté..
Je to jedna z veci, kde aj krčná chrbtica môže spôsobovať tieto stavy, určite smer aj osteopat/fyzioterapeut. Niekedy jedno správne odblokovanie a správna fyzioterapia vie spraviť zázraky.
@hrabovo ďakujem za tip, pohladam niečo v Nitre či je aj pre deti
Určite bude a čím skôr, tým lepšie. Deti dávajú bolesť niekedy najavo agresiou, len si o tu pomoc nevedia povedať samé. Takisto skus,co som ti poradila. Vravím, nie vždy je adhd aj adhd. Viac ako polovica detí v tomto smere je zle diagnostikovana, adhd sa dá s určitosťou diagnostikovať až od 7 roku veku.
@kacena4 super áno, dieťa kopíruje rodičov.Ma diagnózu, ale veľa mu poškodí aj výchova veľa rodičov pre pokoj, lebo vedia, že to je s nimi ťažšie ustupuje.Krici, upozorňuje ho...mama, učiteľka ..to dieťa za to nemôže, že je taký.Ty si špeciálny pedagóg?
@kluska nie, ze sa mu nechce učiť ti čo majú ADHD majú často poruchy učenia, nevedia sa koncentrovať, dyslexiu....
Prosím vás pekne, mohli by ste mi napísať správu? (myslim zakladatelku diskusie) Chcela by som sa niečo opýtať. Ďakujem ❤️