Aká je ideálna výška a váha pre trojročné dieťa?
Ahojte, koľko vážia a merajú caše ratolesti? my máme ochvíľku 3 roky a výšku 88cm a váhu približne 12-13kíl. Príde mi to menej ako rovesníci v škôlke.
@diana_1212 moja má 3 roky, 100cm a 15kg. Cca.
@diana_1212 Môj má 2,5 výška 98 a váha je 13,6kg. Podľa mňa ok. Prvý syn mal v tomto období 103 výšku a 15kg.
Môj 2.5 ročný chlapec má cca 13kg (ale on nič neje ,nic ) a výšku hm to neviem ,ale vždy bol vyšší od rovesníkov. Oblečenie 98-104
No a potom mam 16r dcéru a ta ma 166cm a 42 kg ta bola vzdy chudsia ,menej jedla
14 r dcéru ta ma 165cm a 58kg ..ta zas bola vzdy taka pevnejšia lebo obezná nie je . Ploche brusko pekná postava.
Obe sú zdravé,nic im nechyba ...všetci narodení do 3.5 kg .
Mam 20 mesacneho a ten rastie na 9 percentile 🙄 prvy syn bol na 99 percentile a tento je na opacnej strasne grafu. Obaja s muzom sme vysoky, ja som z toho velmi nestastna. Stitna bola kontrolovana, krv testovali aj na metabolicke choroby. Dlho som ho nemerala ale ma 14 kil, dnes mi stupil na vahu tak to viem presne. Zatial pricing nenasli, ale za tyzden mame poradnu tak sa opytam co doktorka odporuca dalej.
Mam 20 mesacneho a ten rastie na 9 percentile 🙄 prvy syn bol na 99 percentile a tento je na opacnej strasne grafu. Obaja s muzom sme vysoky, ja som z toho velmi nestastna. Stitna bola kontrolovana, krv testovali aj na metabolicke choroby. Dlho som ho nemerala ale ma 14 kil, dnes mi stupil na vahu tak to viem presne. Zatial pricing nenasli, ale za tyzden mame poradnu tak sa opytam co doktorka odporuca dalej.
@jablkovastrudla aku mate vysku vyrodicia?
9% nie je uplne malo a hlavne v 20m dieta nerastie podla genetiky, genetika sa zacina prejavovat okolo 2-3r a zaradovanie do grafu sa ukoncuje okolo 4-5r,
tiez moze mat oneskoreny vyvoj.
ädalsia moznost - rastie podla inych predkov.
a je tu aj moznost poruchy rastu z nejakeho dovodu
a teda je tu aj moznost poruchy rastu. este sa opytam, aky velky a v ktorom tt sa narodil?
@jablkovastrudla inak kamoska to tak ma a mladsia dcera mala poruchu rastu,a le teda ta mala v 20m max 75cm
@jablkovastrudla inak kamoska to tak ma a mladsia dcera mala poruchu rastu,a le teda ta mala v 20m max 75cm
@majamat prosim ta, mozem ti napisat aj ja spravu? registrujem ta v podobnych temach, ze sa v tomto smere vyznas, tiez mam druhu dceru takeho skriatka, pediatricka ma upokojuje, ale cela rodina z muzovej strany panikari, nech s nou cosi robime. asi ju mam natahovat alebo co.
@majamat prosim ta, mozem ti napisat aj ja spravu? registrujem ta v podobnych temach, ze sa v tomto smere vyznas, tiez mam druhu dceru takeho skriatka, pediatricka ma upokojuje, ale cela rodina z muzovej strany panikari, nech s nou cosi robime. asi ju mam natahovat alebo co.
@matkahelka mozes. zachvilu idem do obchodu, tak ked tak potom odpisem
@jablkovastrudla aku mate vysku vyrodicia?
9% nie je uplne malo a hlavne v 20m dieta nerastie podla genetiky, genetika sa zacina prejavovat okolo 2-3r a zaradovanie do grafu sa ukoncuje okolo 4-5r,
tiez moze mat oneskoreny vyvoj.
ädalsia moznost - rastie podla inych predkov.
a je tu aj moznost poruchy rastu z nejakeho dovodu
a teda je tu aj moznost poruchy rastu. este sa opytam, aky velky a v ktorom tt sa narodil?
@majamat my uz sme si raz pisali, ja mam 178 a muz ma 180. Adam je taky maly stupel, ale on sa narodil ako 44 cm o mesiac skor (36+1) Ma vyse 80 ale neviem presne teraz. Zmeriam ho ked sa zobudil. Ale rastie na 9 percentile, vzdy ked ho meraju tak tak vyjde v grafe.
@majamat my uz sme si raz pisali, ja mam 178 a muz ma 180. Adam je taky maly stupel, ale on sa narodil ako 44 cm o mesiac skor (36+1) Ma vyse 80 ale neviem presne teraz. Zmeriam ho ked sa zobudil. Ale rastie na 9 percentile, vzdy ked ho meraju tak tak vyjde v grafe.
@jablkovastrudla tak moze mat aj oneskoreny vyvoj. ty si dost vysoka, no podla mna bude asi na otca. kludne moez dobehnut v puberte.
nepamatam si, ez sme spolu pisali. o vyske som sa toho dost naucila, tak pisem s mnohymi, neikedy sa do toho aj trosku zamotam, lebo si nepamatam. je to skoda, radsej by som maala prehlad,a le vsak to nevadi, udaje sa daju overit, popozaret vzdy nanovo.
9% veru nei ej vyska, co by tak neajek nevyhnutne lekari chceli riesit, ale teda podstane je, aby neklesal v grafe.
@jablkovastrudla tak moze mat aj oneskoreny vyvoj. ty si dost vysoka, no podla mna bude asi na otca. kludne moez dobehnut v puberte.
nepamatam si, ez sme spolu pisali. o vyske som sa toho dost naucila, tak pisem s mnohymi, neikedy sa do toho aj trosku zamotam, lebo si nepamatam. je to skoda, radsej by som maala prehlad,a le vsak to nevadi, udaje sa daju overit, popozaret vzdy nanovo.
9% veru nei ej vyska, co by tak neajek nevyhnutne lekari chceli riesit, ale teda podstane je, aby neklesal v grafe.
@majamat teraz som ho odmerala a ma 83 cm. Viem ze si mi pozerala aj nejaky graf v podobne teme. V grafe nekesal, vzdy ked ho meraju tak je na 9 percentile. V tej teme si radila viacerym preto si uz nepamatas co je uplne pochopitelne 🙂
Mna to hneva, snad sa to rozbehne a nebude ako take male pivo 😁
Prvy syn bol taky vysoky ze sa im nezmestil do grafu 😃
@majamat teraz som ho odmerala a ma 83 cm. Viem ze si mi pozerala aj nejaky graf v podobne teme. V grafe nekesal, vzdy ked ho meraju tak je na 9 percentile. V tej teme si radila viacerym preto si uz nepamatas co je uplne pochopitelne 🙂
Mna to hneva, snad sa to rozbehne a nebude ako take male pivo 😁
Prvy syn bol taky vysoky ze sa im nezmestil do grafu 😃
@jablkovastrudla kamoska tak ma dcera. uz som to tu vyssie spominala. najlepsie porovnanie viem na vek 2r. jedna 101cm a druha 77cm. no ta mensia mala nedostatok RH a je po liecbe.
ta vacsia ma teraz 174cm a mensia 160cm.
@jablkovastrudla ja mam sice dcery, ale tiez mam tak ako ty starsia uplne mimo grafov vzdy bola od vsetkych vyssia a vo veku necelych 7r jej kazdy hada 10r. A mladsia mala pred mesiacom 3r a ma cez 95cm (neviem presne, naposledny merana niekedy pred letom) a 12,8 kg ta vaha je uplne biedna, cize ona je na opacnej strane grafu. Jej sestra mala v 3r co som pozerala 107cm a 16kg. 😒
@jablkovastrudla ja mam sice dcery, ale tiez mam tak ako ty starsia uplne mimo grafov vzdy bola od vsetkych vyssia a vo veku necelych 7r jej kazdy hada 10r. A mladsia mala pred mesiacom 3r a ma cez 95cm (neviem presne, naposledny merana niekedy pred letom) a 12,8 kg ta vaha je uplne biedna, cize ona je na opacnej strane grafu. Jej sestra mala v 3r co som pozerala 107cm a 16kg. 😒
@blumie a vy rodicia ste vyskovo ako?
vyskovy rozdiel medzi detmi byt moze,a le mal by sa zakladat na rozdielnej genetiky, ak je dieta male a nema v rodine taku genetiku, tak zbystrit treba.
no v 3r este naplno genetika ist nemusi,c ize este sa to moze zlepsit.
vyskovy rozdiel medzi detmi byt moze,a le mal by sa zakladat na rozdielnej genetiky, ak je dieta male a nema v rodine taku genetiku, tak zbystrit treba.
@majamat no obaja sme vyssi ja mam 176cm a manzel ma 185cm. V podstate v priamej rodine nizsi boli len prastari rodicia z oboch stran.
@majamat vsak uvidime lebo za tyzden mame poradnu, ake ma maly vysledky. Inak ja som tiez tak so sestrou, ja mam 178 a sestra 167.
@blumie u nas tiez tak. David ma 7 a mal 135 cm ked som ho naposledy merala, oblecenie ma pre 9 roznych.a Adam je taky maly sudok 🙈 len ja dufam ze zacne rast poriadne nech ma na chlapca normalnu vysku. A pritom to dieta toho zje kvantum, on odkedy sa zobudil tak nieco prezuva. Prvorodeny zase zije z lasky, on je nejedak strasny 🙆🏼♀️
@majamat no obaja sme vyssi ja mam 176cm a manzel ma 185cm. V podstate v priamej rodine nizsi boli len prastari rodicia z oboch stran.
@blumie no vsak uvidis, aky rast bude dalej. prastari rodicia mohli mat taku genetiku, ale zaroven ich rast mohol byt ovplyvneny aj tazsim zivotnym stylom.
rodicia mojej mamy boli nizsi, dedo neviem presne, lebo aj veko clovek klesa a zmensuje sa, no babka mala snad 150cm,a le teda mala uz 90r. nehvoriac o tom, ze zila tazko,c o mohlo jej vysku podstatne ovplyvnit.
takze tato genetika mozna je,a le neda sa na to na 100% spoliehat.
Naša "malá" mala vo veku 3 roky 105 cm a 16 kg. Vzhľadom na skutočnosť, že pri pôrode mala 60 cm a 4430 g je to normálny vývoj. Teraz má 11 rokov a podľa poslednej kontroly pred 2 týždňami má 166,5 cm a 70 kg. Postupne nám vyrástla mimo grafov. 😀 Našťastie máme pediatričku, ktorá sleduje individuálne krivky a nie štatistické tabuľky a zohľadňuje aj genetiku (ja 173 cm a manžel / otec 195 cm).
@tanyan 11 rocne dieta a 70kg??? 😱
Nas ma 3 roky 2mes a meria okolo 100cm a vazi 17kg - ale on uz mal v roku 12kg cca. Ja baculatejsi, ale zaroven myslim, ze aj zdravy a zatial sa zmestime do tabuliek. Pribera postupne tak nejako 2.5 kg rocne.
@anonym_c2078c Nestresuj... Musíš zohľadniť výšku! Je jednoducho pevná, ale žiadna guľa. 😉
@tanyan pokial nedviha cinky, co 11 rocne dievca urcite nedviha, tak tych 70 kg je tuk a nie svaly. pri 11 rocnom decku by 70kg bolo vela, aj keby mala o 10cm viac. ja som zena po 40 a ked som po porode mala 70 kg, bola som gula. problemom dnesnej tucnoty u deti je prave to zlahcovanie zo strany rodicov- ved jej len chuti papat, ved je len pevna, ved ona z toho vyrastie a potom su stredoskolacky 3x take ako ucitelky, co ich ucia.
@anonym_c2078c Nestresuj... Musíš zohľadniť výšku! Je jednoducho pevná, ale žiadna guľa. 😉
@tanyan Ja nestresujem, moje dieta to nie je 😀. Ano, zohladnujem vysku, je to extremne vela. Ja som dospela, mam len o 3 cm viac a 53-54 kg cely zivot a vyzeram tak akurat, neviem si predstavit ani pri mojej vyske mat 70 kg. Ani 60 kg som nikdy nemala, najviac cca 58 kg a to uz vyzeralo zle, bol to tuk a utekala som do fitka a menila stravu.
@tanyan Ja nestresujem, moje dieta to nie je 😀. Ano, zohladnujem vysku, je to extremne vela. Ja som dospela, mam len o 3 cm viac a 53-54 kg cely zivot a vyzeram tak akurat, neviem si predstavit ani pri mojej vyske mat 70 kg. Ani 60 kg som nikdy nemala, najviac cca 58 kg a to uz vyzeralo zle, bol to tuk a utekala som do fitka a menila stravu.
@matkahelka
@anonym_c2078c
Mne najviac vadí to odsudzovanie bez kontextu (informácií o strave, pohybe, výzore...). Je neuveriteľné, že dospelé ženy si dokážu takto založiť klapky na oči a nakladať na základe subjektívnych skúseností a čísla.
@majamat ahoj, dnes sme mali poradnu a maly sa posunul medzi 25-50 percentile pasmo aj so svojimi 83 centimetrami. Neviem ci to pocitaju spravne ale mal to zaznacene ako vysku v 20 mesiacoch. Ma sice 21 ale je o mesiac skor. Iba som ti chcela dat vediet
Takže my dnes ..
2.5 roka ..12.7 kg (nič neje) a 93cm ,chlapec