Aké informácie môže škôlka od rodiča vyžadovať?
Prosim vas, je rodic dietata podavajuci prihlasku do skolky povinny odpovedat na otazky nizsie? Vdaka za nazory

@matullienka Nevidim dovod ho tam neuvadzat. Aj tak by som si velmi nepomohla lebo by mi na to velmi rychlo prisli. Takze je nepodstatne im uvadzat, ako doma zijeme.
Vypisovala som v skolke(statnej) podobne tlacivo a bolo tam viac otazok-ale az pri nastupe do skolky. Nemala som dovod neodpovedat, prisli mi tie otazky zmysluplne. Pani ucitelky su s detmi vela casu a niekedy je fajn mat informacie.
@luccija ja dieťa nemám a keby som mala nemám problém napísať pravdu o zdravotnom stave dieťaťa, ja len tvrdím, že to nie je povinné takže rodič môže dotazník aj nevypísať.
Jasné že áno. Oni zisťujú všetko o dieťati aby vedeli reagovať ak by nieco nastalo. Napríklad ja mám tri deti ale každé je iné a reaguje inak. Ale chápem že možno ti je blbé písať o svojom prvom dieťati nejaké veci. U nás sa pýtajú aj na zlozvyky napríklad sparanie v nose okusovanie nechtikov....aby vedeli dieťa nejak zabaviť inak ak to uvidia že to robí. Je to pre dobro dieťatka. Nemusíš odpovedať. Len napríklad o chorobach liekoch a hospitalizácii by mali vedieť pretože sa môže niečo stať a vy tam nebudete v tej chvíli a lekárom pomôže ak budú mať informácie hneď. Myslím si že sú to úplne bežné otázky. Dokonca som sa stretla už aj s tým že sa pýtajú či rodičia nie su v rozvodovom konaní aby vedeli reagovať aj na veci ktoré deti doma nepovedia ale povedia iným deťom alebo učiteľka keď spozoruje zmenu správania. Proste buďte radi že sa zaujímajú o vaše dieťa. Pretože dieťa tam strávi väčšiu časť dňa takže sú už možno to isté ako rodičia.
@beata_k mňa tieto otázky vôbec nezarážajú. Ako zistia v škôlke v koho starostlivosti dieťa je, či rodičia žijú spolu, alebo oddelene, alebo sú rozvedení? Už sa tu všetky osoby zorientujte, ste povinní na tieto otázky pravdivo odpovedať. Potom tu budete zasa riešiť, že škôlka vydala decko rodičovi, ktorý ho nemal v starostlivosti a pod. Už to tu všetkým " šibe", plný net fotiek detí a tu sa riešia povinné otázky, aby bola škôlka informovaná vzhľadom na bezpečnosť detí.
A napr. aj otázka liekov.
Stane sa úraz, voláme RZP. Je potrebné dieťa ošetriť, podať liek, lekár sa pýta na lieky kvôli kontraindikácii a my nevieme odpovedať. Nie každý rodič hneď okamžite dvihne telefón, ani ja nemám v práci možnosť byť kedykoľvek zastihnuteľná. Staráme sa o vaše poklady, osobne nás vaše tajomstvá naozaj nezaujímajú. Nehovorím o tom, čo všetko nám detičky samé porozprávajú....

@beata_k a aké právo máš ty tam neviest muža? Pokiaľ nedáš doklad tak je stále zákonný zástupca a učiteľka mu ho musí dať, aj keď sa postavia na hlavu tak to je.