Aké máte skúsenosti s vašimi škôlkami?
čaute maminy ktoré máte doma školkárov neviem prečo mám niekedy taký pocit ako by som bola duch hlavne ked majú deti niekam isť nikto mi nič neoznámi ale ked potrebuju zaplatiť školné tak aj týžden dopredu sa vedia ozývať.Moj synček často býva chorý od kedy tam chodí skoro každý týždeň ležíme doma a teraz je to tu zase ráno som volala do školky a pni učitelka sa ma vypytovala ako keby som sa o malého zle starala alebo čo.Také otázky typu: ako to že ste znovu chorý? ,chodte na alergologiu! ,neobliekate malého zle ?už neviem čo mám robiť Neviem ako to mám brať može to byť tím že som mladá a mám dve deti ?Deti berú všeličo na obranu imunity....dávam im ovocie každý deň dokonca mi spapaju aj surovú mrkvičku.Hlavne že ked prídem po malého má cudzie ponožky pritom máme všetko podpísané,naopak tričko sopel až na brade zistila som že ostané maminy sa nesťažujú je toto vobec možné že by ignorovali len moje dieťa?
@kokorunecka co je tam nove? ja som sa po vcerajsej sluzbe prespala az do 10.30, tak som nesla, ani budik som nepocula zvonit 😅 total vycerpanie. nuz ale zachrana zivota je v tomto pripade viac ako SE. celu noc sa mi snivalo, ze ujko umrel. ble.
@mawka však ok, len nie každá maminka sa opýta, niektoré sa boja, alebo sú plaché, ja som len písala že informovať by mala škôlka, myslím také základné veci, keď sa niečo zmení a pod...a ostatné je už na rodičoch, čím viac sa pýtam tým viac sa dozviem..ja našťastie tiež nemám problém so škôlkou kde chodí môj syn, ale nemusí to tak byť všade..
@mawka necitala som vsetko,ale k tomu,ze ucitelka si sla len spravit kavu....a netreba to dramatizovat...napisem svoju skusenost: pridem do skolky,niekedy rano uz sa stalo aj poobede a deti v triede same,dvere vsetky pootvarane,teraz to berem uz inak,kedze syn bude mat v auguste 7,ale ked bol mladsi tiez mi to vadilo,kedze bol taky,ze by im napr.aj usiel....v nasej skolke sa uz stalo vselico teda,ja nepochopim ako moze niekto povedat,ved si len odbehla a nechat tam 26deti bez dozoru....stalo sa aj ze jedno dieta takto uz uslo zo skolky a nahanali ho po ceste,alebo jedno dieta pojedlo lieky,ktore mala pani ucitelka v kabelke...
@mawka Nááá nič nové..Nuda, Skálová vyzvedala apod. Taký normoš priemer.
Veď, jasná vec 🙂 🙂 Ale ten sen ti nezávidím... 😅
Nechápem, prečo má niekto srandu z mamičky, ktorá je citlivka....ja som taká tiež a čo má byť, ja som preplakala celý deň, keď išiel syn prvýkrát do škôlky a čo, nehanbím sa za to, som predsa matka a svoje dieťa milujem. Tiež sa mi niektoré veci v škôlke nepáčia a nikdy som sa nesťažovala, nie žeby som nemala odvahu, na jednej strane chápem učiteľky, je tam kopec detí...a každé je iné, tak ako my. Aj mne vymenili oblečenie, neriešila som, poprosila aby našli moje a bolo. Syn je tiež chorý často, teraz v júny som od odhlásila zo škôlky, pôjde až v septembri. Je výhodou, že som doma na materskej s dcérou, tak to nie je problém. Skôr som mala pocit, že to zneužívala škôlka. Bol deň v škôlke po šiestich týždňoch a už mi povedali, nechajte si ho doma, zasoplel a bolo. A keby som pracovala tak neviem...A načo som do školky dávala dve kartony servitiek?? chodili sme po vyšetreniach ako divý, len aby sa jeho ochorenia zmiernili, zistili nám alergiu na pleseň, pýtali sme sa v škôlke či náhodou tam nie je problém, tak samozrejme nie, a nakoniec som zistila cez známu, že mali vytopenú jedáleň a plesnivie to tam, doteraz to nam nedali dokopy. Pekné nie? Viem pochopiť jednú aj druhú stranu, ale toto ma dorazilo.....
@keenfan ."Operovať tým že majú slabé platy..žiaľ, je to tu tak..ale stálo by to malo byť ako poslanie, nielen ako zamestnanie.. " - musim reagovat, zial aj ucitelky muia jest, dodrziavat hyygienu, obliekat sa, niektore zivit deti ... atd. - cize brat to iba ako poslanie - no neviemmmmm ☹ . je to praca ako vsetky ostatne a klobuk dolu pred zodpovednymi a dobrymi ucitelkami
nerada prispievam do takychto diskusii, ale niektore nazory ma vytacaju ☹
Vie te čo velmi pekne Vám dakujem za vaše názory ja som precitlivená????ked moj syn je alergik má dýchacie ťažkosti a milosť pani učitelka ho nechá z 26 deťmi a ide si na kafo a najesť sa asi som to mala napísať hned keby to bolo Vaše dieťa tak neviem čo by ste robili mali by ste rozklepané kolená a boli by ste pekne naštvané a zrovna moje dieťa sa rozhodnú ignorovať nechcela som tu rozoberať jeho zdravotný stav kedže tu sú maminy ktoré ma poznajú nepotrebujem aby to každý vedel ale vidím že pri Vás sa inak nedá .....chcela som radu nie buzeráciu takéto reči o tom ako bolo kedysi že ste chodili z ponožkami naopak a zasoplené si nechajte pre seba zaujímavé že ja som v školke mala vždy utrety sopel a chodila som upravená ako mi hovorila moja mama nikdy nemala problém aký mám ja preto som ho aj dala do školky do ktorej som sama chodila a chcela som vedieť ako to chodí vo vašich skolkach ako sa staraju o vaše deti a tiež som sa chcela možno počuť niekoho kto má podobný problém vedieť ako to rieši....nič iné som nechcela asi som nemala hovoriť že som mladá poniektoré si asi myslia že k mladosti patrý precitlivelosť viete čo túto debatu mažem a už nikdy sa radšej nič pýtať nebudem a len tak mimochodom pani riaditelka školky býva v našom paneláku rozoberala som to sňou a slubila že sa na mňa zabúdať nebude bolo to pred týždnom a aj tak sa nič nezmenilo tak som chcela zmenit taktiku a vyskušať možno niečo účinnejšie neviem či by bol dobrý nápad tam posielať muža ako povedala neviem už ani ktorá kašlem na to už sa mi nechce ani čítať to čo tu píšete je mi z toho zle .... ....mali by ste sa niektoré zamyslieť nad tým aké samé ste nechapem ako možete trepať do vetra takéto reči ved ani jedna z Vás ma nepozná ako možete tvrdit že som precitlivená matka .... ano vadí mi že moje dieťa niekto nechá samé bez dozoru a vadí že mi chodí domov v cudzích veciach pretože sa stalo že tie moje sa mi už nikdy nevrátili a ak vám by to nevadilo že decku kupite kvalitné nohavice a ono príde domov z rozťahaných handrách čínanskej značky a vaše drahé veci by ste už nikdy nevideli tak prosím mne to vadí !
aaaaaale čo beriem to z rezervou ved Vás nepoznám ale aspoň prajem pekný deň.nabudúce sa poradím z niekym kto ma pozná a rád vypočuje toto bola hluposť sem niečo písať ...prepáčte nechcela som rozpútať medzi vami ostrú výmenu názorov nečakala som že to niekoho tak rozhodí🙂
@mawka
@kokorunecka
@andilka pekne krásne si prečítajte moj príspevok č.2 dakujem.
@katkavrazelova no ty proste precitllivela si. uz len too ako si x krat zopakovala, ze ta nepozname. nie, ani ja tu nepoznam zeny a za to, ze si vymenime nazory neznamena, ze budem vztahovacna a oduvat sa. chcela si pocut nazor, tak sme tu napisali, su tu dve odlisne linie, ale ako obvykle, dalsia tema, kde maminka chce pocut resp. citat ôlen to, co citat chce.
co sa mladosti tyka - aj @kokorunecka je mlada, ma 20 a ma opacny nazor ako ty.
@zdenus11 nie, ja som nepreplakala cely den, ked mi deti sli do skolky. ja som sa tesila s nimi a tiez ich nadovsetko milujem. a nie som jedina. len tu na konovi napisat ze jeeej tesim sa, ze dieta mi zacalo chodit do skolky bez revu jeho aj mna je cista samovrazda. vies co, mne sa ulavilo. ucitelkam doverujem, doverujem svojim detom. pretoze v skolke si moze zlomit ruku, ale doma sa mu moze stat horsi uraz hoci sa na sekundu otocim.
no a proste ja koncim tuto nikam neveducu debatu lebo mi prisiel najuzasnejsi chlap na svete 😵
@katkavrazelova 😀 Prepáč... Mám 20, ale neberiem to tak tragicky ako ty 😀 To bude asi tým, že by som mala byť učiteľka pre materské školy a vychovávateľka 😀 A z praxe nejak viem, že to nefunguje jak si také matky ako ty "zamanú"... 😀 Končím debatu 😀
@mawka 😀 😀 Pobavili šme še. 😀
@kokorunecka sak ako vzdy, nemaju nas rady 😀 jaaaj idem drichmat, ani srnka netusi, co ma zajtra caka v praci 😕
@katkavrazelova ja si nemyslim, ze si prectlivena. Ak sa ti nieco nepaci, tak to treba s nimi nejak empaticky vyriesit, kym to neprejde do nejakeho ineho stadia, ktore uz bude tazsie zvratit.
Ja mam zatial iba zle skusenosti so skolkou mojej 2 rocnej dcerky. Pani ucitelka (a pani riaditelka v jednej osobe) rozbila mojej dcere tvar. Nezapla ju v golfaci, sla cez hrbol a mala spadla tvarou na zem, na cele modrina jak svet, este aj kamienky z betonu sa jej tam odtlacili, rozbity nos a oskreta horna pera, velka modrina na kolene bola popritomto uz nic. Napriek tomu, ze to bol uraz hlavy, nikoho ani len nenapadlo mi zavolat, napriek tomu, ze byvam 20metrov od skolky, do ktorej chodila. Az ked muz malu vyzdvihol, tak niekoho osvietilo, ze by mi to aj mohli oznamit. No to uz nam bolo jedno, kedze sme museli utekat na pohotovost.
Mne to tak pripada, ze niektore "pani ucitelky" nemaju dostatocny pocit zodpovednosti za zverene dieta. Ved taka elementarna vec, zapnut dieta v kociku, to vie snad uz kazda matka, a aj ona to vedela, ale proste nie je to jej dieta, tak jej to tak zrejme nepride..
@anibabyblue a to do akej škôlky ju dávaš? Učiteľky predsa nechodia na vychádzku s kočíkmi. Tak to býva v jasličkách.
@lula26 no uz nedavam samozrejme.. nenecham si zmrzacit dieta diletantmi.. dnes si uz moze otvorit skolku fakt ktokolvek.. je to sukromna skolka, na dlhych dieloch, Happy Days
@anibabyblue to je sila, dufam ze malicka nema ziadne nasledky. Presne tohoto sa obavam - bola som pozret jednu sukromnu "skolku", videla som vazne bezpecnostne chyby ktore by v skolke proste nemali byt, predebatovala som ich s riaditelkou a ona ich nevidela ... neviem ako mozem doverovat takemu zariadeniu ☹
@kvetinka211 Nastastie nema ziadne nasledky. Rontgen bol v poriadku a u neurologa tiez dobre dopadla..
Proste mi nejde do hlavy drzost od tych ludi, ze neinformuju o takejto veci, ked sa to uz stane a potom vam odovzdaju dieta jak nejaku vec a povedia, mala nehodu, trosku sa udrela.. ked toto bolo trosku, tak fakt nechcem vidiet ako musi byt dieta poranene, aby zavolali bud rodicom alebo zachranku.
Kym sme ju dali do tejto skolky, boli sme pozriet niekolko. Je strasne co vsetko nevidia ti ludia, ktori si otvaraju skolky alebo to nechcu vidiet. V jednej skolke mali dokonca tri poschodia zeleznych schodov a bez akychkolvek zabran. Pytam sa riaditelky, a to fakt viete ustrazit tolko deti, aby vam nesli na tie schody? Vraj ano, ale vsetky dobre vieme, ze staci sekunda, kym pani ucitelka odbehne do kuchyne alebo na wc a dieta padne zo zeleznych schodov..
Tiez som si vsimla, ze ucitelky nechavaju deti uplne bez dozoru, proste odbehnu prec, nechaju rozdrapene dvere na triede a nikoho to netrapi.. Ale ked sa pridete informovat o skolke, tak vsetko je uplne skvele, vsetko funguje na 100% a nikto sa na nas nikdy nestazoval a ani sme nemali nikdy ziadny uraz.
Ak mas zly pocit zo zariadenia, urcite tam dieta nedavaj.. daj na svoj instinkt. Ja som tejto skolke venovala vela casu, chodila som s malou na adaptacny proces dva mesiace, kym som sa rozhodla, ze je uz cas to vyskusat bezomna.. no a hned na treti den jej pobytu sa to stalo.. proste nekompetentnost a nevedomost niektorych ludi nema hranic..
No a teraz nas caka znova to iste.. hladat a vyberat dalsiu skolku.. fakt uz neviem podla coho sa rozhodnut a ktora je ta naj.. keby ich bolo radsej menej a naozaj kvalitnych..
@anibabyblue este ze to nakoniec ako-tak dobre dopadlo, drzim palce aby ste uz nemali take zle skusenosti ...
Uznavam ze uraz dietata sa moze stat kazdemu, ci to uz vyplyva z povahy deti alebo ludskej chyby ktora sa neda uplne eliminovat. Asi ako treba ratat ze vodic autobusu moze urobit chybu, dostat mikrospanok a tiez ze sa na cestu moze zosypat hrba kamenia.
Ale zaraza ma, ked niekto neurobi vsetko pre to, aby zminimalizoval rizika, pripadne ako vo vasom pripade ked sa uz nieco stane, tak sa nepostara o minimalizaciu skod a nasledkov a nesplni si zakladnu povinnost informovat rodicov.
Niekto tu pisal ze rodicia ktori vela platia si to ustrazia - nie neustrazia - tam kde som bola pozret sa plati skor vyssia suma, deti su dovazane na drahsich autach a rodicia vyzeraju ze rozhodne nerataju kazde euro. Napriek tomu im nevadi, ze ich deti su v bezpecnostne nevyhovujucom prostredi. Neviem si to vysvetlit.
@katkavrazelova to ze je chory je v podstate normalne.v skolke by sa mal vediet obliect sam plus poznat si veci.a podla teba 26 deti deleno na 3 dostele teda 12deti na osobu je malina? skusila si niekedy za 5-10minut obriadit 12deti?
@anibabyblue to bola sukromna skolka ze povolili aby si tam 2 mesiace bola s nou?
Pri tych poctoch som ja ratala kucharku lebo u nas je 1ucitelka doobeda a 2ha poobede teda naraz je vzdy 1. +upratka ako vypomoc pri prezliekani...
@anibabyblue uz som docitala ze sukromna... A To bolo az na pohotovost?
@katkavrazelova nečítala som celú diskusiu, možno sa teda zopakujem;
tie otázky od učiteľky nemusia byť mienené zle, proste sa zo záujmu môže pýtať... možno si ich len nesprávne interpretuješ... vravím možno, takže popremýšľaj, či je to zo strany učiteliek skutočne "útok" ... ja tiež veľa krát rozoberám zdravotný stav mojich detí s učiteľkami a tiež mi radia nejaké možnosti, v žiadnom prípade to neberiem ako kritiku, sú non stop s deťmi a ich rukami už prešlo kvantum detičiek s rôznymi ochoreniami
čo sa týka nejakých a akcií a pod. my máme vždy každú takúto aktivitu vyvesenú na nástenke a mne sa stane občas (keďže sa v škôlke striedame s manželom), že niečo prehliadnem a potom zistím na poslednú chvíľu.... čo sa peňazí týka, to tiež tam býva uvedené - ak znovu prehliadnem, jasné, že pýtajú aj osobne... vtedy ma to zahanbí, že musia pýtať už, že som si nevšimla 😀
čo sa týka oblečenia - my nemáme podpísané a ešte sa zatiaľ nestalo, že by dcérka došla v cudzích šatách... deti si šatky pred spánkom poukladajú, každý pekne na stoličku a potom sa zas poobliekajú (s menšou, či väčšou pomocou učiteliek) ...
moja dcérka si svoje šaty pozná, a ak by jej odev niekto zamenil, hneď by sa ozvala...
jediné, čo neustále malá stráca sú sponky do vlasov, ale nie je v moci učiteliek ustriehnúť takéto malichernosti
@keenfan prepáčte (ak si to prajete takto) 😉 ale @mawka má pravdu s tým tykaním na MK
vyjadrenie admina stránky je snáď postačujúce, nie? nemusíte čítať celý článok, stačí prvá veta 😉
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/...
mozno by stalo za zvazenie vymenit skolku. prinajmensom sa porozpravat s ucitelkami... nasa skolka je fajn, vobec taketo "starosti" nemame.
@zuzkat1 Milá Zuzka, zakladateľka tejto témy sa pýta na skúsenosti zo škôlkami, ja mám svoju, a keď bude tvoje dieťatko chodiť do škôlky k nám, potom môžeš súdiť a môžeš reagovať, budem rada. A tiež som vo svojom príspevku napísala, že VIEM pochopiť učiteľky, prečítaj si to ešte raz, prosím. To že som doma je momentálne výhodou pri chorobnosti môjho syna, a NIKDY nešiel do škôlky chorý, ale bohužiaľ mamičky, ktoré si nemôžu nechať svoje dieťatko doma preliečiť 6 týždnov ako ja, tak ho pošlú do škôlky a keď je tam v tom čase iné dieťatko zdravé, napr.môj syn ....tak a sme doma...toť môj názor, viac. Pekný deň.

@keenfan nie ste zla, ale ved ja som jej to iste pisala, ze treba to razne riesit, pytat sa. jednoducho moze sa stat, ze niektore maminy su makksie a s ucitelkami treba jednat priamo a nebat sa pytat a vyzvedat.
osobne nemam pocit, ze by sa malej nevenovali, satnu maju stale olepenu obrazkami co kreslia, lepia, tvoria, maju tam jednu nastenku s pokynmi k platbe skolneho a stravy, jedalny listok, vnutorny poriadok a taketo organizacne veci, na dalsej mensej nastenke maju aktualne riekanky a pesnicky, ktore sa ucia a potom taka akko tabula a tam lepia co sa planuje, prip. nejake divadlo, ZOO a tak. na skrinkach maju deti fotky, ucitelky si ich dali iniciativne vyfotit.
ked ich minule obliekali, tak deticky sedeli do kruhu na stolickach a obliekali sa same, ucitelky dozorovali uprostred. a bolo tam tichucko. mozno je to aj tym, ze ako si od zaciatku ten kolektiv deticiek naucia na rezim. tiez som na "nasu" skolku pocula xy negativnych hodnoteni, aj som mala obavy, ale mne osobne sa nepotvrdili. a ano, aj nam sa stalo, mala sa vybrala z ihriska domov. sama. nerobila som z toho dramu, aj ked som sa zlakla. vypocula som si vsetkych zucastnenych, vyspovedala som neprijemnymi otazkami ucitelky, popytala som sa malej a vyvodila som si zaver. nastastie sme vtedy mali skolku asi 100 metrov od bydliska.