Aké úlohy má člen ZRPŠ v škôlke?
Ahojte,
najstaršia dcéra začína druhý rok v škôlke a keďže ju budú navštevovať aj naše mladšie deti, rada by som sa stala členkou ZRPŠ. Avšak vôbec neviem, v čom by spočívali moje úlohy a potrebujem si to premyslieť keďže mám doma aktuálne mesačné bábätko, či to bude mať zmysel, ak sa na to dám a potom nebudem stíhať apod. Predpokladám, že ide najmä o výpomoc pri školských/škôlkarských akciách ale zaujímali by ma vaše reálne skúsenosti.
Ďakujem za všetky postrehy. 🙂
clenom ZRPS (= zdruzenie rodicov a priatelov skoly, to su vsetky rodicia, stari rodicia, rodinny prislusnici a pod. vsetkych deti v skolach a skolkach) si uz davno, tym si viac menej automaticky.
Ty skor asi myslis Radu skol(k)y, pripadne Zastupca rodicov, alebo nieco take.
Rada skolky rozduje o vyske poplatkov, kam a naco bude peniaze pouzite atd.
Ďakujem za odpovede, už som sa dnes pýtala priamo v škôlke, malo by to byť časovo v pohode zvládnutelné ale stále som nerozhodná tak uvidím 🙂
Ja som bola minulý školský rok v tejto Rade a nič som tam neriešila. Proste škôlka to musí mať -tú Radu,za každú triedu v škôlke 1ného. Ale aktívne sa nezapájaš. Aspoň u nás to nie je žiadna funkcia a žiadna zodpovednosť. Len je tam naše meno

Nikdy v živote som nepomáhalo pri akciách v skolke, to bolo len v kompetencii zamestnancov skolky...stretli sme sa 2-3 krát za rok, prebrali hospodárenie s príspevkami rodičov...pri staršom sme kupovali mikulášske balíčky...pri mladsom ani ti nie...dával nám ich sponzor...bola som rade rodičov členom ZRPŠ pri oboch deťoch v skolke aj v skole...v skole organizujeme vianočné trhy a niekedy brigády rodičov na úpravu okolia skoly