Ako často vo vašej škôlke menia textilné potreby?
Práve sme sa dozvedeli po rodičovskom že postelne povlecenie uteráky atd sa budú posielať každých 15 dni do práčovne. Zdá sa mi to strašne malo. Synovi som pred začiatkom roka nakúpila tieto potreba avšak bolo povedané že majú vlastne. Teraz ešte ak oznam že majú vsi v triede. Som znepokojená ale iné skúsenosti nepoznám Resp nemám. Ako je to u vás ?
a načo si kupovala ked si nevedela, či majú alebo nie....vo väčšine škôlok majú svoje, všetky rovnaké....deti tam spia hodinu, myslím, že ten interval je ok...
ešte dodám, že uterákov asi majú viac menia ich podľa potreby, len ich asi dávajú prať naraz...a teda vši, sople, kiahne,žiaľ, sú to kolektívne choroby....
My sme mali v škôlke všetko svoje - uterák a pyžamko sme nosili vyprať vždy v piatok a posteľné raz za mesiac
Kazde 2 tyzdne sa nosia obliecky na pranie. Uteraky neviem ci maju textilne alebo papierove u nas… nemaju uz vsade skor papierove? No kazdopadne neverim, ze by uteraky prali a 2 tyzdne, resp. nechcem verit.. snad to menia castejsie, zbieraju a peru potom spolu.😵💫
Asi to bolo vždy tak. Každý piatok dávali domov uteráky, každý druhý posteľné, pri nehode hneď v ten deň.
Prečo ste sa na tom rodičovskom nespýtali? Podľa vyhlášky sa obliečky menia každých 15 dní a rodičia platia za pranie 2x do mesiaca a v tom poplatku je už aj pranie uterákov. Ale to neznamená, že keď sa perie 2x za mesiac, tak sa tak menia aj uteráky. Menia sa podľa potreby. A deti už väčšinou majú papierové servítky na ruky, odkedy bola korona. Pracujem v mš, takže viem, že to takto funguje.
Posteľné mi príde v poriadku ten interval, pri uterákoch by som čakala raz za týždeň výmenu.
Posteľné prádlo raz mesačne,uteráky raz za týždeň
Ja vlastne vôbec netuším 🤷. Nikdy sa to na rodičku nepreberalo, alebo to bola pre mňa príliš nepodstatná informácia 🤔. @elizabeth175421 u nás v Petržalke sú už naspäť textilné uteráčiky.
U nás sa perie 1x do mesiaca posteľné s pyžamã. Uteráky neviem či vôbec sú, asi sú iba papierové servítky.
V škôlke, kde pracujem, perieme posteľné prádlo každý týždeň, resp.každý piatok sa prezliekajú postieľky. Uteráky a pyžamká si nosia deti svoje každý pondelok. V piatok im ich dávame domov.
@mikadooo aj v mš, kde chodia deti majú uteráky. Istý čas som tam zastupovala a menili veľmi často, niekedy aj po 3 dňoch, keď sme niečo pripravovali a napr viac maľovali, tým padom keď horsie umyli ruky, tak ich aj zašpinili.
Uteráky raz za týždeň ,obliecky raz za dva týždne

Úplne normálny interval prania. Ešte k tomu tam spia iba 2 hodiny denne, tak nepreháňaj, že "znepokojnená".