Ako chodí 2,5 ročná dcéra do škôlky, tak je zlá

lele97
11. nov 2021

Dobrý večer. Moja 2,5 ročná dcera začala byť strašne zla na deti odkedy začala chodiť do škôlky. Predtým s nou problém nebol. Stale deti len tak bez dôvodné capka, príde k cudziemu a capne mu po tvári alebo zoberie čiapku a odhodi. Alebo beha ľuďom do kabely a tasiek a hľadá jedlo. Všetky deti od nej len odchádzajú. Proste robí sáme naprieky aj na ihrisku. Iné deti sa pekne hrajú a ona stále niečo zlé robí.kym nechodila do skolky to nikdy nerobila. Jedine to jedloze stále od ludi pyta..sladkosti a tak..nechápem prečo.uz som zúfalá a začínam sa za ňu hanbiť.. a to mne bolo stále jedni kto si co myslí ale toto je už moc. Iné deti sa pekne hrajú a ona vôbec sa nehrá len robí zle.a snažíme sa jej pekne dohovoriť aj prísne.. nepomáha nic. Poraďte co s tým pripadne ci mate skúsenosti l. Ďakujem 🙏

elizabet173
11. nov 2021

@lele97 upozorňuje na seba, to je celé. Má na to v jej veku nárok, narodil sa jej súrodenec, začala chodiť do materskej školy, príliš veľa zmien naraz. Nie je podstatné, že to robí, ale ako ty na to reaguješ. V škôlke sa správa ako?

lele97
autor
11. nov 2021

@elizabet173 v skolke podobne, vraj tam capka deti, hada a trha sa o hracky. Ale keď prídeme domov alebo je len s nami tak je veľmi dobre dieta. Aj k súrodencovi sa pekne správa. Teda ako kedy ale už lepšie

elizabet173
11. nov 2021

@lele97 ako reaguješ, ak capne iné dieťa? Že sa trhá o hračky, je v jej veku úplne normálne, treba ju naučiť hračku si vypýtať a počkať, ak ju ten druhý ešte potrebuje.

jana_eyre_2
11. nov 2021

A nebolo by ľahšie keby bola s vami ešte chvíľku doma? Je ešte malička..

whatever1
11. nov 2021

@lele97 Nie si na nu prilis prisna? Trdit ze je zla, ze sa za nu hanbis, dost silne slova na tak male dieta. Ak je "dobra" ked je doma, nebolo by lepsie si ju doma este chvilu nechat?

elizabet173
12. nov 2021

@jana_eyre_2
@whatever1 tiež mám pocit, že sa dieťa cíti nepochopené a odložené do škôlky, keď vie, že mama je doma s mladším súrodencom a že by mu prospelo byť ešte aspoň rok doma s nimi.

jana_eyre_2
12. nov 2021

@elizabet173 to asi odpoveď ktorú autorka chcela počuť nie je.. neskôr večer som tu ešte dve rovnaké témy videla.. osobne si myslím, že za dobrými vzťahmi medzi súrodencami môže aj to, ak prvé roky malého života sú stále spolu a naučia sa fungovať vedla seba.. (čo je samozrejme individuálne) aj čo sa týka toho správania sa k druhým..

elizabet173
12. nov 2021

@jana_eyre_2 tak ona chce odstrániť dôsledok, čo je pochopiteľné, ale ja som hľadala možno príčinu. Píšem možno, lebo dieťa v tomto veku sa snaží posúvať hranice bez ohľadu na to, či do škôlky nastúpilo ale nie, či má súrodenca alebo nie, ale mne príde, že v tomto prípade to môže byť žiarlivosť. Ja by som to riešila tak, ako som písala, zvlášť keď v inej téme píše o chorľavosti dievčatka.