Ako dlho môže byť ZŤP dieťa v normálnej škôlke?
Ako dlho môže byť ztp dieťa v normálnej škôlke?úradníčka mi hovorila ,že na celý deň, a riaditeľka,že len na 4 hodiny. Na dieťa poberám predĺžený rodičovský príspevok
Riaditeľka v tom má chaos je to tak s predĺženým rodičákom ALE s výnimkou ak si na ňom kvôli nepriaznivému zdrav. Stavu dieťaťa vtedy môže byť celý deň. Pokiaľ by si bola na predĺženom rodičáku so zdravým dieťaťom vtedy zdravotku za teba platí štát RP nemáš a dieťa môže byť len 4hodiny.
na cely den moze byt pani riaditelka sa myli tak to plati ak je schvaleny predlzeny RP
to ze mozes na cely den je jedna vec ale druha je ak riaditelka povie na 4 hodky tak si nevie dietatu zo zdravotnym znevyhodnenim zabezpecit plnohodnotnu starostlivost pocas zvysnych hodin preto chce na 4 hodky
to ze mozes na cely den je jedna vec ale druha je ak riaditelka povie na 4 hodky tak si nevie dietatu zo zdravotnym znevyhodnenim zabezpecit plnohodnotnu starostlivost pocas zvysnych hodin preto chce na 4 hodky
@kacena4 odkedy začal chodiť do škôlky tak bol na celý deň, nemala s tým problém, až keď sa dozvedela,že je ztp tak povedala,že má byť na 4 hodiny. Škôlka je malá (17deti v triede).
Riaditeľ je povinný zohľadniť podmienky MŠ a to, či dokáže zabezpečiť takému dieťaťu plnohodnotnú starostlivosť počas celého dňa.
U nás v MŠ sme mali chlapčeka na vozíku, s DMO a ďalšími diagnózami.. mal asistentku, ktorá bola iba na 4 hodiny, čiže aj on chodil iba na 4 hodiny. Neexistuje, aby učiteľka mala na starosti 17 detí a plne sa venovala napr. dieťaťu na vozíku, ktoré potrebuje nonstop starostlivosť.. ale samozrejme, záleží, aké znevýhodnenie má tvoje dieťa.
Ale aj ja v triede mám napr. dieťa s NKS, ADHD a autistickými rysmi, tiež má asistentku na 4 hodiny, čiže aj ono chodí len na 4.
Riaditeľ je povinný zohľadniť podmienky MŠ a to, či dokáže zabezpečiť takému dieťaťu plnohodnotnú starostlivosť počas celého dňa.
U nás v MŠ sme mali chlapčeka na vozíku, s DMO a ďalšími diagnózami.. mal asistentku, ktorá bola iba na 4 hodiny, čiže aj on chodil iba na 4 hodiny. Neexistuje, aby učiteľka mala na starosti 17 detí a plne sa venovala napr. dieťaťu na vozíku, ktoré potrebuje nonstop starostlivosť.. ale samozrejme, záleží, aké znevýhodnenie má tvoje dieťa.
Ale aj ja v triede mám napr. dieťa s NKS, ADHD a autistickými rysmi, tiež má asistentku na 4 hodiny, čiže aj ono chodí len na 4.
@sajmonka_1216 má obrnu ale nie je na vozíku, chodi bez pomôcok a bariel, v škôlke je jeden schodik aj ten vie dať ❤️ doma normálne prejde schody s tým,že sa dá drží zábradlia 🙂tam jej skôr ide o to,že syn nechce v škôlke poobede spat, avšak je ticho na posteli, nevyrusuje deti, len ,že sa tam budú, preto chce aby chodil len doobeda

@anonym_autor na celý deň,bola som na ňom do 6 rokov dieťaťa .posledný rok som pracovala na celý deň
Pani riaditeľka nemá pravdu