Ako dlho môžu deti zostať v škôlke?
Odkedy dokedy sú vaše deti v školke, prvostupniari v druzine v skole? Pytam sa hlavne pracujucich rodicov.
Nase su od 7:30 do cca 15:30,15:45, par dni v mesiaci, (cca 6 dni ) od 6:40. S muzom sa pri nich striedame. Chodia tam radi, neplacu. Stretla som sa vsak s nazorom, ze sme krkavči rodicia, lebo ich tam nechavame dlho.
Naozaj sme?
My máme dobrú pracovnú dobu. Deti v škôlke až pred ôsmou, muž ich odnáša, začína neskôr. Ja začínam skôr takže pred tretou som už u prvej v škôlke(niekedy pri mne otvára aj bránku škôlky). Čo by za to mnohí dali. Vždy sme prvý, máme to fajn a sme za to radi. 3 roky dozadu sme sa pachtili aby sme to stíhali(ja o pol piatej som az stihala), zmenili sme proste prácu.
Nase su od siedmej do 15:30, ale prisam bohu minuky rok byvala vzdy posledna, ja neviem kde vsetci ti rodocia pracuju alebo len doma sedia... tento rok sa dsti obmenili a viac deti zacalo byvat dlhsie v skolke
@vespertine toto sa stava aj u nas. Piatok pol stvrtej a tam 15 deti z 90tich. V druzine v skole rovnako, syn posledny. Tiez nechapem kde ti rodicia robia. Ja cestujem cca 30 minut este do prace, skolku mame 2 minuty autom z domu. Nic blizsie na pracu okrem obchodov, skol a uradov tu nemame. Musime dochadzat ako aj 80% ostatnych. Ja v praci koncim o 15 a trielim hned domov.
Nas je od 7:50 do 14:30. Aj to mi je uz luto, ako je tam dlho bezomna.
Moj od 6:00 do 15:00, sem tam do 16:00
Ráno dcéru vozíme do MŠ o 6.30 a chodím po ňu medzi 15hod až 15. 30 hod.
Ja k tomu pridám len toľko, vzdy sa s mužom čudujeme keď jeden alebo druhý prídeme pre malého do škôlky o 15:30 a je tam medzi poslednými, kde tí rodičia pracujú a to ja mam v tomto super, ze si môžem ten chýbajúci čas ešte dorobiť večer
Moji synovia chodili od 6.30 -15.30, o 7.00 hod som ja začínala v práci,niekedy aj do 16- tej boli v škôlke boli, a podobne aj v škole v družine.
Velmi radi tam chodili a radi sa tam hrali aj popoludní dlho .Ja som bola rada, že mám prácu, kedže som s nimi sama a som samoživiteľka rodiny
Vozím ich 7.15 a nechodím lebo nestíham skolka je do 16.15 a škola je do 16 tej a kým sa dotrepem.domov je 17.00 takže niesi krkavcia matka iba normálna žena co pracuje
Mne ich berú domov moja mama alebo svokra každý deň proste to nestíham
Preto sa to volá družina! Ak rodičia pracujú, je to normálne. Ale ak mamička na MD nechá dieťa do 16:30 v družine, tak je to "chce sa ho zbaviť" A je takých mamičiek neúrekom.
Toto som nikdy nechapala, kde ti rodicia pracuju. Ja mam pracovnu dobu do 16.30, takze ci sa to niekomu paci alebo nie, v skolke viem byt az pred 17 a to len vdaka tomu, ze mam auto.
Ahoj ,
Moje dieťa má Histamin preto 6.30h -11.30h
Tak trošku som "zmätená", keď príde niekto pre dieťa o 17.hod do mš alebo škd, tak ten rodič začína svoju pracovnú dobu ráno v luxusnom čase, to si treba uvedomiť.
Bola tam toľko koľko bola otvorená škôlka, ak niekto končinách praci 16:30 tak asi nepríde po dieťa po obede... komu to vadí nech si rieši svoje deti :D bola aj v jasliach aj škôlke, zväčša okolo pol8 sme ju doniesli a pred.koncom vyzdvihli 16:30-17:00. Problém mala v jednej škôlke riaditeľka. Škôlka sa zatvarala 16:30 a ona vyžadovala aby sme deti do 16 vyberali :D som jej to pekne vysvetlila ze nič také:D úprimne myslím ze kopec času a aktivít som s dcérou prežila aj bez toho aby som.s nou cely deň sedela doma, dokonca ešte viac... lebo ja som aj domácnosť počas pracovného času o riadila a keď sme boli spolu už som sa venovala v podstate iba jej, rovnako cez víkend. Aj kľudnejší sme boli doma o dosť, lebo je tonine v kľude si upratať, navariť ako.to robiť popri dieťati každý deň po troške:D
@taja567 v akom luxusnom čase? 8:00 je úplne bezny začiatok pracovnej doby... 16:30 konci a niečo trvá aj cesta do škôlky...
@mandarinka555 alebo ma to dieťa zmysluplejsie strávený čas v družine ako.pri malom súrodencovi? Zabaví sa s kamošmi a rovesníkmi... ja si pamätám z dcerinej triedy, že deti z družiny ani nechceli chodiť skôr domov. Co by doma robili? :D
Väčšina komentárov nechápe kde pracujú ľudia čo vyzdvihujú deti skôr, ja aj muž sme robili vo firme kde sme začínali 6:00 a končili 14:30 cesta domov trvala 20 minút...a takto funguje u nás v meste x firiem, dokonca som robila v účtovnej kancelárií kde bol ráno začiatok flexibilný od 6:00 do 9:00 bolo treba byť v práci a odrobiť 9 hodín..no radšej som chodila skôr aby som skôr skončila
do škôlky som dával dieťa o 6.00, lebo o 6.30 som už musela byť v práci ( a to som mala posunutú dobu, ináč sa začína o 6.00) Zo škôlky sme vyberali o 15.30, keď sme prišli z práce.
@simca06022011 tak neviem si predstaviť, ako by u nás vo firme dovolili začiatok o 8.00. Všetci nastupujú od 6.00, prípadne THP pracovníci môžu nastúpiť do 7.00.
@natall113 to isté, tiež mám flexibilnú od 6:00 do 8:30, proste som v práci už o siestej, lebo chcem prísť pre deti už o tretej, mám kolegyne čo sú v práci na ôsmu, a po deti idú až po štvrtej, pol piatej.. takže tak, niekto aj môže po deti skôr ísť, ale nechce sa mu. Tak každý to máme nastavené inak..v bývalej robote som si vyberať nemohla, ledva som prišla o pol piatej.
@btus u VAS vo firme, ale bežne je pracovat o 8mej ;) všetky office prace, velamprevadzok, obchodov dokonca ešte neskôr otvára, personál v gastro okrem kuchárov atď... luxusné časy sú ísť do práce o 9-10.. áno bežne sa to napr deje v kancelárskych, it a pod prácach napr v Budapešti.. predpokladám že v BA do office neutekaju ľudia na 6tu a o 14tej padla :D
Potom sú iné prípady smeny, zdravotníctvo, fabriky.. ja neviem prečo by som do firmy ťahala napr skladníkov, predajcov o 6tej.. co by robili kym sa bežní ľudia preberú a začnú chodiť, volať.. ? :D
Môj tqk išiel aj predškolák, škôlka bola otvorená vždy len jeden mesiac,vyslo to akurát na august. Tak mal v júni rozlúčku, v júli som mala s nimi dovolenku a v auguste bol v škôlke. Okrem posledného týždňa, to som mala zas dovolenku, aby mal nejaký oddych a casovy5predel pred školou. Teraz by to tak nešlo, už by mi v práci takto s dovolenkou nevyšlo v ústrety. A som s nimi sama. Takže také reči nechaj prejsť cez obe uši. Max by som možno niečo zadrela o pracovnej dobe, nepochopení takých, co to nezažili, ale asi by to bolo zbytočné
@simca06022011 sme výrobná firma a myslím si, že takýchto ľudí je tu viac, čo robia vo výrobe a nie v kancelárii niekde v BA 🙂
@btus anonje ich tu viac možno, ale určite ich nie je "vacsina" :D a práca od 8mej nie je rarita a luxus :D
Syn bol v skolke od 7:15 do 15. Uz pred dverami sme o 15 cakali kym otvoria 😀 Teraz v skole je od 7:45 do 15 ale ked chce pride skor lebo ja som doma. Dcera ide od septembra do skolky. Kym budem doma tak od 7:45 do 12. Ked budem pracovat tak od 7:45 do 15.
Dcéra prvačka od 7:30 - 16:00 niekedy 16:15. Syn v škôlke cca od 7:45-16:00

Presne takéto reči mala moja svokra, že v našom prípade od 7.30 do 16.00 je pre deti dlho, aby ostávali v škôlke a tak si vydupala, aby deti vyzdvihovala ona pred 15.00. Doteraz si to vyčítam, lebo deti sa iba stali závislé od telky, hneď ako prídu domov, zapinaju si tv, ako bolo u nej zvykom. Plus ďalšie zlozvyky si osvojili. Ona to ale samozrejme myslela v dobrom.