Ako hodnotíte kvalitu škôlkárskeho a predškolského vzdelávania?
Väzení rodičia škôlkarov, ako ste spokojní s kvalitou a výučbou v škôlkach?
Za posledné roky šla podľa mňa veľmi dole. Jedna učiteľka na 25 deti je jednoducho málo.
Do tried všetkých škôlkarov pribudli obrovské interaktívne tabule na celú stenu a deťom od veku 3 r. v škôlke namiesto vychovnovzdelavacich filmov na týchto tabuliach 2mx2m neváhajú učiteľky pustiť paw patrol (vhodná od 6r.) ale bežne aj Mášu a medveďa a šmolkov, lebo si to vraj deti pýtajú (čiže učiteľ nevníma zodpovednosť za výchovu naších detí) a bežnými rozprávkami ich vraj už nezáujmu (aha).
Pán Drucker ste spokojný s výsledkom vašej prace?
@anonym_autor nie, neomielam, ty si tu na TV v skolke ides liecit komplex a problem, ktory mas s vlastnym dietatom. Ako prosim ta kvoli mne trpia deti, co im to nejde? Ty si fakt na hlavu. Mas uz nejake dieta aj skolopovinne? Tam ti nevadia interaktivne tabule? Predstav si, ze aj tam im obcas pustia rozpravku. Ci to uz nevadi? Lebo mozog sa vyvija len do 6 rokov?
@senta_sofia k čomu je dobré sa vyťahovať dookola že tvoje deti boli odplienkované v 18 mesiacoch a jedno dokonca v 16tich? Vážne si myslíš že je to tvoja zásluha? Aby si zdeptala deti a iné mamičky? Áno dookola sa ti snažím vysvetliť že TV do škôlky nepatrí ale vysvetľovať si vývoj mozgu a zlý vplyv televízie naň nebudem.
@senta_sofia k čomu je dobré sa vyťahovať dookola že tvoje deti boli odplienkované v 18 mesiacoch a jedno dokonca v 16tich? Vážne si myslíš že je to tvoja zásluha? Aby si zdeptala deti a iné mamičky? Áno dookola sa ti snažím vysvetliť že TV do škôlky nepatrí ale vysvetľovať si vývoj mozgu a zlý vplyv televízie naň nebudem.
@anonym_autor ja to vytahujem? Ty riesis, ze mas nezrele dieta a potrebovalo cas. Ako deptam ine?Ja ti oponujem tym, ze ucitelka nema priestor reflektovat individualne potreby 20 takych deti ako tvoje. A uz vobec neverim tomu, ze mas viac deti.
Tuším je to x-té pokračovanie chronickej sťažovateľky na naše predškolské školstvo, neopovážte sa s ňou nesúhlasiť, ona má vo všetko pravdu.
@anonym_0d06be aha, takže som stúpila niekomu na otlak že?
@anonym_autor ja to vytahujem? Ty riesis, ze mas nezrele dieta a potrebovalo cas. Ako deptam ine?Ja ti oponujem tym, ze ucitelka nema priestor reflektovat individualne potreby 20 takych deti ako tvoje. A uz vobec neverim tomu, ze mas viac deti.
@senta_sofia moje deti sú samostatné a zrelé (jedno nastúpilo do škôlky kvôli takým ako si ty neskôr), ale tv nerobí deťom v škôlke dobre a niektoré sú po sledovaní tv až príliš prestimulované.
TV v škôlke nemá čo robiť.
@senta_sofia moje deti sú samostatné a zrelé (jedno nastúpilo do škôlky kvôli takým ako si ty neskôr), ale tv nerobí deťom v škôlke dobre a niektoré sú po sledovaní tv až príliš prestimulované.
TV v škôlke nemá čo robiť.
@anonym_autor kvoli takym ako ja? Ty si fakt trafena. Nevie sa napit, cika do plienky, ale nemoze ist do skolky kvoli mne 🤣
@anonym_autor kvoli takym ako ja? Ty si fakt trafena. Nevie sa napit, cika do plienky, ale nemoze ist do skolky kvoli mne 🤣
@senta_sofia ??? Píšem odplienkované presne v 3 rokoch a pitie s ťažkosťami v 3,5 a preto šlo do škôlky v 4 rokoch, lebo aj učiteľky aj niektoré mamičky sa zvyknú pozerať na deti skrz tie, ktoré sa všetko naučili rýchlo. Také ako ty milujem ako sa bijete do pŕs
, že moje dieťa to moje tamto a potom človek vidí ie deti a často rozmaznané, alebo udeptané dieťa mamičke na výstavku.
Ďalej na teba už nereagujem. Škoda rečí.
@senta_sofia ??? Píšem odplienkované presne v 3 rokoch a pitie s ťažkosťami v 3,5 a preto šlo do škôlky v 4 rokoch, lebo aj učiteľky aj niektoré mamičky sa zvyknú pozerať na deti skrz tie, ktoré sa všetko naučili rýchlo. Také ako ty milujem ako sa bijete do pŕs
, že moje dieťa to moje tamto a potom človek vidí ie deti a často rozmaznané, alebo udeptané dieťa mamičke na výstavku.
Ďalej na teba už nereagujem. Škoda rečí.
@anonym_autor ty si fakt chora, kazdym dalsim prispevkom to len a len potvrdzujes. Akoze co mam ja alebo nejaka ucitelka s tym, ze tvoje dieta je nezrele? Co ma akoze robit? Ma sa venovat tvojmu, aby reflektovala jeho potreby a kaslat na zvysnych 20? Alebo co ocakavas? Neverim absolutne, ze mas dalsie deti a uz vobec nie skolopovinne, lebo toto, co tu trepes by znamenalo, ze dieta, co sa nenauci v prvom rocniku citat a pisat, tak je v pohode, lebo este dozrieva a ma vlastne tempo a na vine je ucitelka, ktora to nerespektuje.
@anonym_autor ty si fakt chora, kazdym dalsim prispevkom to len a len potvrdzujes. Akoze co mam ja alebo nejaka ucitelka s tym, ze tvoje dieta je nezrele? Co ma akoze robit? Ma sa venovat tvojmu, aby reflektovala jeho potreby a kaslat na zvysnych 20? Alebo co ocakavas? Neverim absolutne, ze mas dalsie deti a uz vobec nie skolopovinne, lebo toto, co tu trepes by znamenalo, ze dieta, co sa nenauci v prvom rocniku citat a pisat, tak je v pohode, lebo este dozrieva a ma vlastne tempo a na vine je ucitelka, ktora to nerespektuje.
@senta_sofia venuj sa sebe potrebuješ to a pokiaľ sa nedrziš témy tak odíď. Moje dieťa vie viac ako ostatné napriek tomu že bolo odplienkované neskôr a motorika s tým nemusí mať nič spoločné. A netrep stále o nezrelosti, lebo nemáš ani len tušenie o čom som písala, taká si vypatlaná.
Téma je tv v škôlke tak sa drž témy alebo odíď.
@anonym_0d06be aha, takže som stúpila niekomu na otlak že?
@anonym_autor ty stupujes na otlak sama sebe.
Keď sa ti škôlka nepáči tak zostaň s dieťaťom doma, a uč ho ty sama. Co by si chcela, aby tvoje dieťa v škôlke naučili čítať a písať? Je to škôlka nie škola. A že dieťa trpí, z čoho prosím ta, že si pozrie v škôlke rozprávku? Aspoň netrep.
@anonym_autor ty stupujes na otlak sama sebe.
Keď sa ti škôlka nepáči tak zostaň s dieťaťom doma, a uč ho ty sama. Co by si chcela, aby tvoje dieťa v škôlke naučili čítať a písať? Je to škôlka nie škola. A že dieťa trpí, z čoho prosím ta, že si pozrie v škôlke rozprávku? Aspoň netrep.
@anonym_c4bde3 ešte raz, TV v škôlke nemá čo robiť. Je milión iných veci ako deti zaujať a áno škodí keď ho prestimuluje, tak škodí. Na základe informácii ktoré k škodlivosti TV u malých detí máme, by človek očakával že hlavne v škôlkach pôjdu príkladom. Platím nemalé dane a mám právo na kvalitné vzdelávanie v štátnej škôlke.
@anonym_c4bde3 ešte raz, TV v škôlke nemá čo robiť. Je milión iných veci ako deti zaujať a áno škodí keď ho prestimuluje, tak škodí. Na základe informácii ktoré k škodlivosti TV u malých detí máme, by človek očakával že hlavne v škôlkach pôjdu príkladom. Platím nemalé dane a mám právo na kvalitné vzdelávanie v štátnej škôlke.
@anonym_autor zaujímavé, moje deti nie sú prestimulovane z TV.
A záleží na výchove, nie na TV.
@senta_sofia venuj sa sebe potrebuješ to a pokiaľ sa nedrziš témy tak odíď. Moje dieťa vie viac ako ostatné napriek tomu že bolo odplienkované neskôr a motorika s tým nemusí mať nič spoločné. A netrep stále o nezrelosti, lebo nemáš ani len tušenie o čom som písala, taká si vypatlaná.
Téma je tv v škôlke tak sa drž témy alebo odíď.
@anonym_autor jedina, ktora sa nedrzi temy, si ty. Lebo zacala si jednym a riesis uplne ine.
@anonym_autor zaujímavé, moje deti nie sú prestimulovane z TV.
A záleží na výchove, nie na TV.
@anonym_c4bde3 aha 😶🌫️🤔
Ak dieta v MS travi minimalne 6 hodin denne, tak ako rodic by som ocakavala aj aktivity, ktore ho budu rozvijat. Samozrejme, ze pri tak nastavenom systeme ako je teraz, nemozr ucitel v MS reflektovat na vsetky individualne poziadavky dietata. A musi s nim pracovat doma aj rodic, ak je dieta v niektorej oblasti pozadu. Ucitelka by mala nasmerovat na odbornikov, alebo poradit rodicom, ked vidi, ze nieco ide zlym smerom. A interaktivne tabule do MS rozhodne nepatria. Ani tie rozne ulohy, ktore na nich deti robia. Ma to viac negativ ako pozitiv. Rozpravky beriem ako samozrejmost, ze sa v ms nepustaju.
Nechce sa mi citat komentare, ale pri prvom dietati som si zistovala ako funguje nasa spadova skolka a bola som v soku, preto sme 4 roky radsej platili sukromnu. Pri druhom dietati som statnu skolku uz ani neriesila, neverila som nejakemu zlepseniu a hlavne pocet deti na jednu ucitelku je pre mna sialeny.
To samozrejme netvrdim ze kazda sukromna skolka je dobra, tiez si treba zistit a vybrat, ale ani najlepsia statna sa nevyrovna dobrej sukromnej.

@natalka13 a ty vieš čítať? Pýtam sa prečo deti v škôlke majú pozerať tv a besné zahraničné rozprávky!
@anonym_autor ty si fakt mimo😂