Ako motivovať 5 ročné dieťa ku kresleniu?
Ahoj,mam syna,ktory bude mat o 2mesiace 5 rokov. Od mala nerad kresli a aj v tomto veku drzi ceruzky ako 2-3r.dieta( uz mal viackrat ukazane ako to ma skusit chytit). Mame rozne druhy ceruziek,vodovky,temperky.. Vacsinou kreslenie ale navrhnem ja alebo mladsia dcerka. Aj sa prida,ale dlho nevydrzi. Pritom som s nim
kreslievala, kreslila som aj ja,nechavala ho aj len jeho sameho kreslit (za mojej pritomnosti).. Lepili sme,strihali.. Este najradsej ma ked,tak malovanie so stetcom. Nepomohla ani skolka,(zatial),ani tam nejak pri kresleni nevydrzi. Len dake cmaranice a koniec. Je lavak. Ja sice kreslim absolutne neviem,ale ako dieta som napriek tomu strasne rada kreslila.
Co pomoze? Moze ho to este chytit? Citala som,ze ak sa dieta do 5r.nerozkresli a nezacne aktivne kreslenie vyhladavat,moze mat velke problemy v skole. To iste so strihanim,to sice skor vyhlada..
Dakujem za kazdu radu.
@siska53 no tak nerad kresli. Preco by mal mat velke problemy v skole kvoli tomu, nechapem?!To ze je lavak nijak nesuvisi,aj moja je a vyhrala uz niekolko sutazi v kresleni,chodi do zusky...On sa v skole prisposobi,sem tam nieco nakresli,ale problem kvoli yomu mat urcite nebude. Len ho to peoste nebavi to je cele. Kde je napisane ze dieta musi kreslit alebo ze ho to musi bavit?
@siska53 veľmi ďakujem... Veľmi ste ma upokojila... Uvky v na hystéria aha už Bystercom spolu s nimi..
@nelinka2009 tak som rada, vsetko bude ok!

@nelinka2009 skúste prstové farby. A na rozvoj jemnej motoriky sú dôležité nervové spojenia v mozgu, ktoré sa rozvíjajú lezením. Na stromy, preliezky, atď.