Ako motivovať dieťa chodiť na krúžky?
Ahojte,
idem si po radu a chcem poznať názor nezainteresovaných. Mám doma čoskoro prváčika, šikovný, ľahko sa učí, povahovo skôr introvert. Keď bol menší hrával sa väčšinou s nami. V škôlke si postupne našiel kamarátov, rád vystupuje, recituje atd. Doma si rád maľuje, tancuje... Problémom ale je, že absolútne nemá záujem o krúžky, ja samozrejme chcem aby sa rozvíjal. Zahlásili sme ho na futbal od mala si rad kopal, počiatočné nadšenie vystriedal v deň D v hodinu H neskutočný cirkus ako on bude radšej doma, ako tam isť nechce, chodiť nebude....Vydržal tam cca 2 razy a cirkus je tu zas lebo tam nie sú kamaráti a to a hento...Darmo mu vysvetľujem do zblbnutia, ze je normálne ak si nájde aj iných kamarátov, že musí ukázať čo vie... vždy to končí rovnako, neskutočným cirkusom, že on si radšej bude maľovať , tancovať doma a hotovo. Mne to už príde že nemá záujem o nič, lebo sa nechce ani učiť bicyklovať ani plávať...ani nič o čo deti v tomto veku javia záujem. On najradšej sedí doma ☹
@0silvia0 tiež nenutim. Najstarší mal výtvarný, novinarsky. Bol výborný v oboch. A zrazu, že už nie. Potom, že chce gitaru a bude sa učiť sám. Hovorím si zasa vymysel. Na gitaru sme mu požičali a splacal. No keď nám po roku zahral metalove solo, skoro sme odpadli. Teraz ide na strednu a chce chodiť aj do ZUŠ. Prostredny ma pevnú postavu tak na vzpiranie no ani počuť. Potom, že skusi a chytilo ho to, musi dokonca dochádzať na tréningy. Z poslednej medzinárodnej súťaže priniesol bronz.
@denisekkk Moja sa tiez stale nudi ma 7 rokov a je prvacka a len kamosky by chcela mat okolo seba ale ja som jej vysvetlila veci tak ze ja musim do prace ona do skolky, skoly, na kruzky.
Tu píšeš niečo iné🙂to je fajn, že ju baví šachový, ale viac menej veľa rodičov detí tlačí do toho čo si oni myslia, že by bolo dobré...a potom manipulujú nemôžeš to a to, lebo nechceš chodiť na krúžok
Môj syn chodil na gymnastiku 3 roky prvý rok nadšený, druhý kvôli kamarátovi, tretí od pol roka s nechuťou odhlásila som ho skôr stále robili to isté tie isté náradia....aj, keď áno gymnastika je základ všetkých sportov a ak tak sa našiel v tom, že chodí na 2 jazyky.Tiez som mala ideu deti sa musia hýbať...
@denisekkk chápem je to o tom, že sa rozhodnem čo chcem robiť za krúžok a nie, že po pár mesiacoch to vzdám.Takto som ja bojovala s okolím gymnastika je super nedovol mu s tým skončiť, až mi raz rupli nervy, lebo dieťa plakalo pred tréningom, že ho to nebaví.Dostal na výber nech si sám vyberie a on chce chodiť na angličtinu a ruštinu sama viem, že nie je športový typ, ale dala som na reči, že dieťa sa musí hýbať a športovať.Na to chodíme cez víkendy na dlhé bicyklove vylety

A napriklad taká tanečná, gymnastika a pod da dietatu dobry zaklad do zivota co oceni v dospelosti. Poznam vela bab co dakuju svojim mamam ze ich "nutili" a teraz maju dobre drzanie tela svalovy zaklad...kazdy nech si vychovava ako chce ale podla mna dieta by malo mataspon o nieco zaujem..moja dcera si kruzky vyberala sama , nenutila som ju do tobo...akurat sachovy som jej navrhla zw mozno by ju to bavilo a mam pocit ze ju aj bavi najviac...