Prečo chcete od detí, aby poslúchali?

5. sep 2023

Preco chcete od deti, aby v skole posluchali? Rodicia vyprevadzaju deti s tym, aby posluchali. Po prichode sa pytaju, ci posluchali? Preco radsej detom nepoviete, aby sa v skole spravali slusne? To je viac, ako slepo posluchat. Ved ani neviete, co mu v tej skole rozkazu.

simsalabim
5. sep 2023

Teda, ty mas problemy…

bublinka1426
5. sep 2023
zuza265
5. sep 2023

Lenze podla mna prave pod tym slovom posluchali sa skor ocakava, ci sa spravali pekne, slusne, pripadne napomocne. Pod posluchanim si podla mna v tomto kontexte nikto nepredstavi slepe nasledovanie niekoho za kazdych okolnosti

simca06022011
5. sep 2023

chytame sa za slovicka :DD alebo ty si to dieta, ktore ma posluchat? ;)

zuza265
5. sep 2023

Btw pripomina mi to vcerajsiu temu o otvarani sampanskeho🤯😂

bessie12
5. sep 2023

Ďalšia zbytočná téma. Je to snáď každého osobná vec co a ako povie svojmu dieťaťu. Mat tak tvoje problémy a prezidentov plat ..

dskjhfdlkdjhl
5. sep 2023

Autorka-Ty si posluchala?

anjelicek26
5. sep 2023

Ty mas problemy... posluchat znamena - drz sa toho, co ti ucitelka povie, drz sa toho, co ta naucila mama a drz sa vseobecne pravidiel slusneho spravania...

A nie, nekazem dietatu spochybnovat kazde rozhodnutie ucitelky a ze je to na "jeho uvazeni ju posluchnut", aj take expertky vychovy som uz zazila, to sa potom v triede s 27 detmi skvele pracuje, ked im vsetko vravis sto krat a stale je to precooo a mne sa nechceee a ja nemusiiiim...

hipuska
5. sep 2023

No, to je presne problém nesprávnej komunikácie, ktorá sa odovzdava z pokolenia na pokolenie.

thoughtfulweirdo
5. sep 2023

Súhlasím, toto vôbec nie je zbytočná téma. Od mala vstepovane "hlavne poslúchaj" vychováva people pleaserov a v dospelosti sa to sakra ťažko oduca. Ja napríklad vôbec nechcem mať poslušné deti, práve naopak, chcem mať deti, ktoré samé vedia posúdiť, ako je vhodné sa správať v tej-ktorej situácii.

hipuska
5. sep 2023

.

bejbypd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. sep 2023

@zuza265 Posluchat znamena urobiy vsetko co povie autorita. V pripade skoly ucitelka. Vratane nelogickych s nemoralnych prikazov.

autor
5. sep 2023

@bessie12 Mozno staci nezapajat sa do zbytocnych tem.

bejbypd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessie12
5. sep 2023

Do vela tem sa nezapajam, ale občas sa to nedá ..
Apropo ty v praci šéfa neposluchas ?? Nerešpektuješ vyššie postaveného ?? Lebo ja áno, aj keď niektoré veci sa mi nepáčia a ohradim sa voči tomu, ale urobim to, čo sa odo mňa žiada.

autor
5. sep 2023

@anjelicek26 No lepsie je naucit dieta slusnemu speavaniu aby sa slusne vedelo branit a diskutovat a respektovat inych ako slepo posluchat rozkazy.

zuza265
5. sep 2023

@autor prosim ta znova si precitaj co som ti napisala a co si mi odpisal

autor
5. sep 2023

@thoughtfulweirdo Ano a tak, aby to neublizilo inym.

autor
5. sep 2023

@bejbypd Mozno ak rozvinieme myslienku kreslenia a doplnime o rozkaz ideme kreslit xy (dopln si nieco, co nechces aby tvoje dieta kreslilo - modra vrana, chlapec v sukni, vojna, lgbti atd, je to na tebe, ty vies co by ti vadilo), tak mozno sama uvidis, ze nie vzdy treba posluchat, a prave tu by pomohlo slusne spravanie a komunikacia, ktora neublizi no zaroven nenuti robit nieco mimo moralky jedinca

anjelicek26
5. sep 2023

Len ty predpokladas, ze autorita bude po tvojom dietati chciet "nelogicke a nemoralne prikazy"...ver mi, ze 6 rocnemu dietatu sa bude raz dva dva zdat "hlupost" pisat tretiu stranu ciar a co, odmietne? Bude tam sediet a vykasle sa na to a vstane a pojde sa hrat na chodbu? O toto ide, ucitel je pre mna autorita na mojej urovni, doverujem jej a moje dieta ju ma pocuvat prakticky na slovo a nestazovat jej pracu a nerusit vyuku...keby ma ucitelka kazdu blbost komunikovat jednemu dietatu na "diskusiu", tak za cely den nic neurobia. Na to proste nemaju cas.

autor
5. sep 2023

@bessie12 Nie, nemame firemnu kulturu posluchania. Vsetko je o komunikacii a dohode.

bessie12
5. sep 2023

vsetko je o komunikacii. Ale ak niekto po tebe nieco vyzaduje v praci, tak to nebudes respektovat ?? Neurobis to ?? Urcity respekt k autorite tam MUSI byt ci sa ti to paci alebo nie.

autor
5. sep 2023

@anjelicek26 Nesuhlasim, ak taka autorita zlyha (bud sa nehodi na danu pracu, alebo sa prejavi psychicky problem napr aj z pretazenia) a v skrate prikaze nieco nevhodne, tak take dieta naucene slepo posluchat to vykona. Uz sme tu mali priklad, ked ucitelka navadzala xiakov volat spoluziaka ,,Nikto,, (na jednej v skole v bb sa to stalo) a tak navadzat k sikane.

thoughtfulweirdo
5. sep 2023

@anjelicek26 Chápem, čo sa snažíš vyjadriť, osobne si ale myslím, že to, že dieťa nie je vedené "poslúchať" vôbec neznamená, že nevie, že v škole má pracovať a že tam platia pravidlá, ktoré dodržať musí, napríklad nevstávať od lavice bez vyzvania. Myslím, že autorke skôr ide o to, aby tie decká samé vedeli, že tam majú pracovať, písať, čítať, počítať, učiť sa, a nerobia to len preto, že to učiteľ hovorí, ale vedia, že toto je ich nevyhnutná povinnosť bez ohľadu na to, či to učiteľ povie alebo nie. Skrátka vedia, ako sa v škole správa a ako sa funguje medzi rovesníkmi aj bez toho, aby to museli poslúchnuť ako povel.

autor
5. sep 2023

@bessie12 Respekt nie je slepe posluchanie prikazu.

cookie29
5. sep 2023

nerobim to pretoze "posluchat" je abstraktne najma pre dieta. Ja ked idem napriklad do obchodu tak mu poviem co konkretne chcem, aby bolo pri mne, aby kracalo a nebehalo, aby rozpravalo potichu. Ked mu poviem aby "posluchalo" tak ono nevie, co od neho chcem.

januska12323
5. sep 2023

Mne sa páči anglický výraz "make good choices"-rob správne rozhodnutia. To ale neznamená, že pani učiteľku môže odignorovať keď sa mu zdá príkaz zbytočný /hlúpy /doplň si co chceš.

bejbypd
5. sep 2023

Chápem proste len téma, lgbti zase..zrovnaj si priority a neotravuj tu s tým.. mne je to jedno ,nech žijú ako doteraz medzi nami ..nenávisť plodí nenávisť. To presne teraz robíš.. prajem ti peknú hetero bublinu sorry toto pre mňa nie je na diskusiu keďže už je jasne na co je toto téma.. blbosť.. štát má iné problémy ako gayov,lesby a podobne..potras rukou Majerskemu a choďte na nealko pivo ..

h2
5. sep 2023

To, že to hovoria rodičia tebe, keď ideš do školy, to ešte neznamená, že to hovoria aj ostatní rodičia. Ja som to v živote synovi nepovedala.

sense
5. sep 2023

Ja som doteraz ani raz nevyprevadzala dcéru do školy so slovami: poslúchaj a ani som ju doteraz ani raz nevitala doma so slovami: posluchala si? Keď prišla zo skoly