Ako naučiť dieťa utierať zadok pred nástupom do školy?
Ahojte synček ide od septembra do školy, všetko ovláda okrem utieranie 💩 a mám z toho traumu neviem ho to naučiť, kedy sa prosím naučili vaše deti utierať zadok? Prepáčte za túto tému 😅 ale žiaľ aj to problém niektorých mám
Do septembra času. Nech stále skúsi aspoň 2x sam a ty dočisti, keď treba. Postupne sa to zlepší.
Kup mu vlhceny toaletny papier aspon na doma. netrha sa nešucha zadok nasa sa ucila najprv s tym.
Moj syn je druhak a tiez si nevedel utriet poriadne, ked siel do prvej triedy. Teraz uz utiera sam, ale nie vzdy sa mu podari perfektne. Mava vzdy v taske pre istotu vlhceny toaletny papier. Ale on je taky typ, ze 💩 nosi domov. Nikdy nebol na velku v skolke a zatial ani v skole. Ja som taka ista, v zivote som nebola v skole na velkej, ani na zakladke, ani na strednej, ani na vyske.
aj moj ide od septembra, a to mal rok odklad, takze pojde ako 7rocny...ja hovorim, ze mu nabalim vlhcene utierky a odsavacku (ani nos si neutrie ked ho niekto neprinuti)...v skolke nekakal asi ani raz za cely cas, vzdy si to nechal na doma a predpokladam, ze to tak bude pokracovat aj v skole, alebo jednoducho raz pride na to, ze bude musiet a zvladne to, lebo tu sa nebavime o tom, ze by na to motoricky a rozumovo nemal, ked vie drzat v ruke ceruzku a kreslit, tu ide o to zaprenie, ze to proste neurobi a radsej bude revat...takze ono dieta si najde svoj sposob alebo lekciu
Moja ma 7r ide do prvej triedy tiez a neutiera si sama mala obdobie ked si utierala.sama ale prestala...pytame sa jej stale.kto jej utrrie v škole povie ze v škole nebude kukať 😇 aj tak je len doma ked pride ide ma wc
Predškolákom už zadok neutierajú ani v škôlke, nemala by si ani doma. Ja by som len skontrolovala ale nerobila zo za neho.
Moji to isté, bud vykonaju potrebu ráno doma alebo si ho domov donesú 🙈😂 v škole ani v školke nekakajú 😁
Ahoj moja dcera tak isto, v marci ma 6 hadam do septembra to bude OK
V škôlke na veľkú nechodí vôbec
Moj ma tri a uz to trenujeme- čupne si a utrie sa V sede v naklone na zachode by sa nikdy neutrel- boji sa ze spadne do zachodu a nebude vediet vyliest😂😂U chlapcov je to jednoduchsie.
Teda, ja zasnem,pre kolko zien je v poriadku, ze utieraju zadok 6r detom.
To, že dieta nechodí v školke na velku potrebu predsa neznamená, že ho doma utieram ja.
A matka má z toho traumu? Zo samozrejmej kazdodennej činnosti?
Však skusa sám. Ja doutieram. Raz, dvakrát, desatkrat. Vysvetlím, ako to robit. Ukazem. Nie je možné, aby to zdravé 5 ročne dieta nezvládlo...
Tak možno ma tu ukamenuju ale moje 7 ročné dieťa to zatiaľ stále nevie. Ma aj snahu ale on si to komplet rozotrie pomaly až na chrbát. Ma aj taku konzistenciu stolice lepkavu alebo ako by som ju opísala. No proste vždy to vybaví doma lebo sa bojí ako by to v škole dopadlo, keby mu nemal v prípade núdze kto pomôcť.
A neboli ich zadok alebo nesmrdi ked im ho len utriete, bez poriadneho umyvania?
Neviem si to predstavit, aj ja aj deti sme si vzdy umyvali zadok po velkej.
baby, akože ja nechápem, nikto nemá dokonalé deti, vrátane mňa. Ale ja som úplne v šoku z toho, koľké z vás utierajú takým veľkým deťom zadky. Preboha veď to sú školáci, vám to príde OK?
Nas ide tiez od septembra do skoly, takze cez vianocne prazdniny sme ho zacali ucit. Pouziva vlhceny toaletak, s nim to ide lahsie. Vzdy sa utrie a my skontrolujeme / doutrieme. Niekedy mu to ide, niekedy nie, ale uz vie, ze sa musi utriet i sam. Len skusat a skusat, je to len vec cviku. Vysvetlit, prve razy pomoct, potom uz len skontrolovat.
Zozaciatku to bude vselijake, pomaly na chrbte roztrete, ale postupne sa to bude zlepsovat. Cvik robi majstra
A je jedno, ci kaka v skolke / skole ci nie. V skole uz deti zvyknu obcas prespat u kamosa / niektori dokonca skolsky vylet s prespanim maju. Ci kvoli tomu nebudu chodit nikde mimo domu na dlhsie ako pol dna? Akoze ospravedlnenka typu: "moje dieta sa nezucastni vyletu s prespanim, jedine ze by som mohla ist aj ja, aby som mu mohla utriet zadocek..." 🤔😱🤭
Prax 😉
No moji 2 ani v skolke nechodili na velku...az ked prisli domov...alebo rano.
Skusat, skusat, este mate dost casu.

Tak u nás v škôlke už predškolákov neutierali, takže to bolo obdobie, kedy sa to deti uz museli naučiť a aj sa naučili. Treba doma ucit, musí sa utierať sám, pokiaľ nie je čistý a ty potom skontrolujes, dovysvetlis