Ako obliekate deti do škôlky?

18. okt 2021

Ahojte,ako obliekate deti v tomto počasí do škôlky ? Aby im ráno nebola zima no a v triede zase teplo .
Dávate už zimné bundy alebo nie?

dominika126
18. okt 2021

Napr.dnes ráno. Boli 4 stupne, malá mala tielko, tričko s dlhými rukávmi,svetrik, softshellovu bundu. Chcela aj vestu, tak dostala,ale myslím,že bez nej by nezamrzla 🙂 pancuchy a rifle. Nakrcnik hackovany, čiapku, rukavicky, lebo jej je stále zima na ruky.
V škôlke ma normálne tepláky bez pancusiek a tričko s tielkom. Keď idú von, v skrinke ma softshellovy overal a vestu. Nech si nemusí dávať pančuchy a rifle. Tak na tepláky (leginy) si supne len overal.

21oktober
18. okt 2021

ja obliekam zatiaľ lahko , ale my ešte ani nekúrime a to bývam 200 km od Bratislavy. My sme tak naučení ,takže baby školáčky chodia ešte do školy v mikinách , bez čiapok . škôlkar 4 ročný nemá ešte pančuchy , len tepláky, normálne topanky, tielko tričko s dlhším rukávom a na tom mikinu + tenká vesta,+ tenká čiapka. Žiadne nákrčníky, ani rukavice. By sme umreli od tepla 🙂. Pančuchy dávam pri nule.

nezabudka3391
18. okt 2021

ja tiez pancuchy este nedavam ani zimnu bundu co budem robit v zime? moj skolkar ma teplaky, botasky, tielko (aj to nanuti muz :D ja by som mu asi ani to este nedala ) tricko s dlhym rukavom mikina a prechodna bunda...strasia 8r chodi v leginach

danieladeley
18. okt 2021

Poprad ci Hurbanovo? :D u nas je rano okolo 7 stupnov, naobed 13-15, takze zimnu bundu urcite nie, co im dam, ked bude -10? teplaky a tricko v skolke, ked idu von, tak este jedne nohavice na teplaky, mikinu, softshelku a ciapku, taku strednu, ani nie tenku, ani nie hrubu.

autor
18. okt 2021

@danieladeley tak u nás dnes boli 2 stupne a minulý piatok -1

nikpa
18. okt 2021

Tielko, tričko s dlhým rukávom, drigovica, pančuchy, tepláky, jesenná bunda sustiakova podsita s teplakovinu. Do triedy mu nechám tielko, to je jasné 😃 a tričko s dlhým rukávom a len pančuchy. Ale teraz jak to čítam tak je chudák dobre naoblikenany keď pojdu von a všetko mu dajú na seba 🤷 ale zase ráno sa drkotal že mu je ešte zima, tak ja neviem. A okolo obeda má byť u nás 15 stupňov. Toto obdobie je najhoršie keď ráno je pár stupňov a potom sa oteplí.

autor
18. okt 2021

@nikpa ja som bez pancusiek tiež nepúšťala veď ráno je fakt chladno až mráz ,a keď ideme peši tak moja mrzne. Teplé topánky u nás nosí už celá trieda.

bubinko1506
18. okt 2021

Moji dostali dnes uz tielko, inak mavali len tricko s dlhym rukavom, mikinu, softshellovu bundu, teplaky a clenkove tenisky, ciapku a nakrcnik. Ale byvame v BA, rano byva 7-8 stupnov, poobede cca. 15, do skolky a zo skolky chodia autom.

karmen118
18. okt 2021

Malej teraz dávam tenké legíny, ponožky, vyberie si tričko/šaty s dlhým rukávom na vrch, ďalšia vrstva je teplejšia mikina a tepláky, prechodná bunda, ak treba nákrčník, čiapka, v batôžku má už pre istotu rukavičky. Do škôlky chodí do iného mesta a tam je vždy o 1-2 stupne chladnejšie ako u nás, takže prispôsobujem počasiu, aké hlásia tam. V škôlke vo vnútri behá iba v legínach, ponožky a tričko alebo šaty, ešte sa nesťažovala, že by jej bola zima. Pančuchy dávam, keď klesne na nulu a tielko až keď je mínus. A učiteľky v škôlke ich obliekajú na prechádzku tiež podľa toho ako sa oteplí/ochladí od rána, čo je fajn.

karmen118
18. okt 2021

Odoslala som skorej a už mi nejde doplniť do príspevku - Topánky má prechodné jesenné, ak je teplejšie suchšie tak kožené ddstepky, ak je mokro alebo idú na výlet tak má také poloturistické zateplené a je spokojná, neoziaba ju.

veronikaszabova
18. okt 2021

Tak ja mam sice skolakov...ale nechapem to naobliekanie 😳 co budu tie decka nosit v zime?

A ano, aj u nas je rano chladnejsie. Niekedy aj 0st. Konkretne dneska 5st

Mladsi ma 7 - rano mal rifle, tricko s kratkym rukavom, mikinu a softselku. Na hlave kapucu z mikiny. Na nohach tenisky

Starsi ma 12 - tricko s kratkym rukavom, mikina, rifle a tenisky.

aaao
18. okt 2021

@veronikaszabova nebudu chodit von lebo je zima 🤣🤣
Nas ma teplaky, ponozky, kozene topanky a tricko s kratkym rukavom, tenku mikinu a tenku bundu. A to je teraz 8 stupnov a ked sme isli domov tak som mu mikinu ani nedavala len bundu 😅

nadazdi
18. okt 2021

Daj kľudne aj pančuchy a zimnú bundu.. reči že čo budú robiť v zime.. akože to už mi je len rozdiel keď je 0 stupňov ako teraz alebo v januári 0 😅 naposledy bolo na konci maja 15 stupňov, ale veď to je už skoro leto, mala som dať asi plavky

mooonika1975
18. okt 2021

čo ma trieda spoločné s tým, ako je ráno vonku ? veď sa dieťa prezlečie do pohodlného, aby mu bolo dobre. Mám takých rodičov, čo schmatnú pomaly v pyžame a idú s dieťaťom a potom zrazu dieťa v mrazoch vonku v tepláčkoch. Stalo sa mi xkrát. Dieťa treba prezliecť ráno a potom mu dať také oblečenie na vonka, ktoré si zvládne obliecť aj samé, ak je väčšie. A aby bol samostatný, lebo čakať na učiteľku, ktorá oblieka 25 detí, je niekedy o držku.

scorpionflower1
18. okt 2021

Ja som si na pieskovisku vypocula neplanovane jednu mamku, ktora sa pohorsovala, ze rodicia davaju do skolky detom teplaky. Asi im treba davat smoking 😀

janulik2008
18. okt 2021

Malá má dlhé tričko, zateplené legíny a tenisky a plus sofshelova bunda 😀

hennyinnsbruck
18. okt 2021

@veronikaszabova v zime pancuchy teple leginy rifle a overal🤪🤪🤪😂😂😂😂

U nas 2st rano , teplejsie leginy tricko dlhy rukav , mikina tensia a prechodna bunda.

janulik2008
18. okt 2021

Inak aj u Vás tak "prekuruju" v škôlke? Že je tam horuco 🥵🥵🥵

lluciiiii
18. okt 2021

U nás je ráno teraz cca 6 stupňov a synovi dávam tričko s krátkym rukávom, mikinu a prechodnu bundu, tepláky a zateplené topánky plus tensia čiapka a ráno ked idem do škôlky tak vidím ze rodičia všelijak poobliekali deti uz nosia aj zimné bundy a čiapky na pančuchy je podľa mna skoro ale myslím si ze toto je každého osobná vec co dáva dieťaťu a podľa seba by si ho mal obliecť ved predsa aj všade je iné počasie

evinqua
18. okt 2021

chlapec, 4 r, BA- leginsy, ponozky, tielko, tricko-to ma vovnutri, navrch ma bud mikina+softshell overal, ciapka tensia, nakrcnik alebo softshellovd nohavice tenšie jesenne, mikina, prechodná bunda, ciapka nakrcnik. Obuté ma prechodne topanky jemne vyteplene alebo zateplene gumaky ak je mokro