icon

Ako odnaučiť 4-ročné dieťa nadávať?

6. máj 2025

Baby prosim poradte… ako odnaucit 4r nadavat v skolke? Uplne vulgarne p, k… Doma to nerobi, lebo vie, ze je to zle a nesmie. Ak v skolke sa mu deti na tom smeju a zavava ho to. A ano pocul to odo mna a vobec tak nehovorim bezne..(kto si obcas nezahresi popod fuzy…) len on je extremne mudry a prehana vsetko.
Skusili sme dohovarat, pekne, aj tresty, dostal aj po zadku, vyhrazky ze ho vylucia zo skolky nepomahaju. Jednoducho nanho nic neplati a robi to znova a znova

colsami
6. máj 2025

Zbytocne budes dietatu davat po zadku, ked sa vulgarizmy uci od Teba 😃 ja Teda nie som proti "dat po zadku" ale toto je fakt nonsens.
A nie, nezahresim si popod fuzy ani oncas a nemyslim si ze som jedna z tisic, ze nepouzivam vobec vulgarizmy. A keby som aj tieto slova pouzivala, tak si davam poriadny pozor pri 4 rocnom decku. Alebo potom necakam, ze to nebude opakovat.

Takze tie slova prestante v prvom rade doma pouzivat, aby mu to neprislo normalne. Co ine sa Ti tu da poradit, ako vazne? Ked to ma od Teba...

tramtada31
6. máj 2025

Muž raz na niečo povedal, že je to kok.tina. Tiež nám to dieťa chytilo. Keď to zopakovalo, tak sme sa začali strašne smiat, čo sme nemali robit. Lebo sme na to upriamili pozornost a používalo to stále. Potom sme to začali ignorovat a odoznelo to same, takze by som to ignorovala, či ti v škôlke pani učiteľky za to nadávajú? Lebo v škôlke by si oni mali vediet spravit s tým poriadok

pribinak
6. máj 2025

Sebe si dala tiež trest a po zadku?

Má to od teba takze začni od seba. Nebude počuť nadávať teba, nebude ani on

A povedzme si pravdu, nepočul tá len 1x ale evidentne podatatne častejšie
Si rodič tak sa podľa toho zariad

dahra
6. máj 2025

Čo nechcem, aby deti robili, nerobím ja. (Viem, že to býva ťažké.) Výchova nie sú samé zákazy a príkazy. Je to príklad.

katkaseiner
6. máj 2025

my sme mali trochu iny pripad... jedna mamicka ma v skolke zastavila ze moj syn ukazuje jej dcere prostrednik.... tak som si ho zavolala, konfrontovala, hanbil sa ako pes... viac to neurobil. Ten prostrednik mimochodom nemal sancu vidiet doma. Ano, aj u nas sa obcas pouziju pikantne slova, co uz... skus s nejakou kamoskou vymysliet nejaku situaciu kde ho skonfrontujes a bude sa hanbit...

pralinka86
6. máj 2025

Skus si doma nadavat do niečoho ineho, co este nepocul. Nejaka slovna hracka, skomolenina, nieco si vymysli, co zaujme jeho usi. Deti pocuju aj vedla v izbe. A kedze vsetko po nas opakujú, mozno casom vytesni hentie slova a nahradi to tym novym. Hentie slova nepripominaj, nech idu do zabudnutia.

ika02
6. máj 2025

Ahoj, skús sa porozprávať s učiteľkou v škôlke, aby mu rázne povedala, že viac toto slovo nechce počuť z jeho úst, inak .... a vymyslieť trest (adekvátny). Aj na moje deti platilo, ak im niekto cudzí niečo prikázal, zakázal. So mnou skúšali cvičiť a posúvať nastavené mantinely. Rešpektovali učiteľku viac ako mňa.

morusha
6. máj 2025

Zanadávať si popod fúzy a vyslovene použiť vulgarizmus je rozdiel. Keď raz také slová nepoužívam, tak mi to vyletieť z úst nemôže ani náhodou...to len na margo, že tak bežne nehovoríš. Nehovoríš, ale výrazy ti cudzie nie sú. No stalo sa a vidíš následok, vieš na čo dať v budúcnosti pozor. Jasné, že človek neovplyvní, že sa s tým dieťa nestretne, no ale doma by to fakt nemalo byť...niekedy mi je tak ťažko, keď počujem vyslovene vulgarizmy z úst maličkých detí na ihrisku....proste to domáce prostredie formuje.

selest
6. máj 2025

U nas sa stalo to iste takze chapem,stane sa. Zakazy ani vysvetlovanie nepomohlo. My sme sa snazili naucit ho na ine smiesne nadavky, napr do pastekoveho chleba, do papuce atd. Je to pre deti naramne smiesne a na skarede nadavky nereagujem tak ich to tak nebavi. Akurat ked mu nieco zakazem a chce mi to "vratit" tak si spomenie a opakuje to dookola lebo si pamata ze to ma volakedy nahnevalo😅 Je to tazke ale snazim sa vydrzat

januska12323
6. máj 2025

Jasné, že to robí znova keď je teraz za triedneho šaša kvôli vlastným rodičom. Porozprávaj sa s pani učiteľka mi a doma prestaň nadávať.

hederamonstera
6. máj 2025

U nas pomohlo mojho 3r ignorovat, ked to povedal, ja to mam v sebe, mne to nejako nevadi, su to len slova a cuduj sa svete, ako zacal, tak prestal. Raz sa ma pytal, ze preco to nemoze hovorit, ked to zacal 100x po sebe hovorit a povedala som mu, nech to nehovori a normalne pekne kludne som mu vysvetlila, ze su to skarede slova a nemusel by mat kamaratov, kebyze ho pocuju. Asi pochopil, neviem.
Ale toto ti nepomoze, ked v skolke tych kamaratov takto ziskava. Pokecaj s ucitelkou, nech to aj ony poriesia tam

annm81
6. máj 2025

Ty nadávaš, dieťa to zažíva a nadáva v škôlke. Ty mu dávaš na zadok, dieťa to zažíva... čo myslíš, že bude robiť v škôlke? V prvom rade prestaň také slová používať - nie, pre väčšinu ľudí nie je normálne vylgárne si nadávať popod nos a už vôbec nie tak, že ich počuje malé dieťa. Ak prestaneš nadávať, potom môžeš synovi vysvetliť, že toto sú nevhodné slová, aké používajú len nevychovaní ľudia - má štyri roky, pochopí, čo mu vravíš, ale musí vidieť príklad v tebe. Podporila by som to rozhovorom, kde si podáte ruky na znak dohody, že obaja prestanete byť sprostí.

Najlepšia taktika, keď dieťa použije vulgarizmus, je ignorácia a učiteľky by to mali vedieť, teda dieťa pri nadávkach odviesť preč a zaujať ostatné deti inou činnosťou.

mantilka
9. máj 2025

U nás dcéra doniesla z jasliciek vulgárny nadávku od spolužiaka. Hrala sa a opakovala nadávku.... neupozorňuj sme a zabudla.
U nás sa také nepoužívajú.Treba sa naučiť nadávať. Zameniť slová, ktoré sú bežne. Napr. do kelu.