Ako odnaučiť trojročné dieťa od cumlíka?
ako by ste to riešili?Dcera mala teraz 3 roky a nevieme sa zbavit cumla.Problem je aj vtom že ked zacne plakat alebo ked zacne byt nervna tak s placu az z modrie a uz my tak 3krat odpadla.Samozrejme boli sme aj u doktorky ale nic nezistili len povedali ze mame sa vyhnut stresovym situaciam.Lenže moj manzel stale do nej rype ze ma vzdy cumel a ze ju aj vyhodia so skolky lebo bude mat cumel.
@kristinaa300 A ma ho celodenne ci len na zaspavanie? Moj bol tiez zavislak, ale prirodzene z toho vyrastol. Ked mal okolo 3 a pol roka, tak sa mu dal zobrat uplne bez problemov a tak, ze uz si nan nikdy ani nespomenul. Ale teda nejaky cas predtym ho mal uz len na zaspavanie a pouzivali sme plochy Curaprox uz dlho predtym, vplyv na chrup nebol ziadny.
@kristinaa300 je to uz velke dieta, takze treba vymysliet nejaku "rozpravku", pri ktorej sa sama vzda cumla. Napriklad v kosickej botanickej je cumlikovy strom, kde deti vesaju cumle. Videla som aj v niektorych parkoch. Takze zamysli sa ako to zaonacia a ona sama sa dudla vzda.
Muza usmerni, pretoze je to blbec, takto sa dietatom nekomunikuje.Este robi zo skolky strasiaka... To kde na take pripecene napady chodi?
A tym placom si vydobija aj ine veci, vsak? Najvyssi cas zacat nastavovat hranice. Cim skor, tym lepsie pre vsetkych zucastnenych.
@kristinaa300 je to uz velke dieta, takze treba vymysliet nejaku "rozpravku", pri ktorej sa sama vzda cumla. Napriklad v kosickej botanickej je cumlikovy strom, kde deti vesaju cumle. Videla som aj v niektorych parkoch. Takze zamysli sa ako to zaonacia a ona sama sa dudla vzda.
Muza usmerni, pretoze je to blbec, takto sa dietatom nekomunikuje.Este robi zo skolky strasiaka... To kde na take pripecene napady chodi?
A tym placom si vydobija aj ine veci, vsak? Najvyssi cas zacat nastavovat hranice. Cim skor, tym lepsie pre vsetkych zucastnenych.
@viestta kupila som jej knizku o myske co mala cumel a schova cumel do krabicky,lenze ani to nepomaha,da na hodinu a potom ju stej krabicky zoberie lebo uz zacne byt nervna
zo mš nevyhodia ale bude mať krivé zuby.
Moja dcéra sa nevedela zbaviť cumľa - ani nechci vedieť koľko nás už stál strojček na zuby. Keby som to všetko sčítala tak skončíme na peknej sumičke.
700 e strojček, každá návšteva - 1 krát za mesiac 15 e , potom že 20 e, chodili sme 3 roky, potom vyrovnávací strojček? 250 e a zas každá návšteva 5 e. Samozrejme odborníka sme zohnali až v inom krajskom meste - 80 km tam , 80 naspäť. Sčítaj dokopy a viac decku cumeľ nedáš.
@viestta kupila som jej knizku o myske co mala cumel a schova cumel do krabicky,lenze ani to nepomaha,da na hodinu a potom ju stej krabicky zoberie lebo uz zacne byt nervna
@kristinaa300 odpadla z plaču? Herecký výkon. Toto nie je niečo z čoho by malo mať decko traumu. Môže revať aj do odpadnutia. Nedám a nech sa aj poskladá. Ukážková manipulácia s dospelým
Zajtra ráno dajte všetky cumle do krabice, nechajte na okne pre bábätko - Ježiška a on jej za to večer donesie darčeky. Vždy keď za nimi bude revať zopakuješ kam ich dala. A žiadny samozrejme nekúpiš.
@kristinaa300 3 rocna je uz velkacka, normalne jej staci povedat nejaku rozpravku o tom preco cumel uz nie je a 2 - 3 dni bude ho bude ziadat a potom si uz ani nespomenie. Ja som zobrala malej dudel v roku ked jej isli tak 4 zuby naraz na zaklade vymyslenej rozpravky - a to bola nocna dudlova kralovna. Aj zle spavala (zuby+dudel ked vypadol, nonstop sa budila) 3 noci boli hruza, zopakovala som jej tu rozpravku kam zmizol dudel, pochopila a spala dalej... Ani neriesi, ked vidi dudel u inych, povie duda a to je cele. Sme bez cumla 5 mesiacov.
@katka13katka taku knizku mam kupenu a nic
@kristinaa300 ale toto je o tvojej trpezlivosti, o nicom inom.
Proste rano by sa cumlik stratil a viac by sa nenasiel. Tak bude nervna. Vecer Jezisko donesie darceky. Tak by chvilu plakala, ale to je bezne. Ponukla by som objatie, ousinku, telku, ale uz by som jej ho nedala
Fakt, nic ine len trpezlivost
A ze odpadla? Tak je ti mala deama queen, naucilu ste ju, ze ked reve dosiahne svije, tak to vyuziva
Nie je to žiadne divadielko. Pokojne môže odpadnutie spôsobiť hyperventilácia,
3 ročná je už veľká, zoberte dudel a spolu zahoďte do potoka, do kanála, proste nech vidí, že nie je. Nemá zmysel odkladať ho doma, kde má možnosť si ho znova zobrať.
"Absťák" musí prekonať, chce to veľa trpezlivosti a hlavne neustúpiť
osobnu skusenost nemam, lebo dcera dudel nemala, ale pocula som, ze dudlik rozrezali nejako, ze ked to dieta potom dudlalo, mu to prekazalo... a tak to spravili na vsetkych... plus nejqka prihoda k tomu , napr. ze uz je velka a dudlik uz rozkuse vzdy, lebo ma zubky, alevo ze uz sa dudliky kazia pri vacsich detoch ....
@kristinaa300 môj mala 1 v ústach a dva v rukách. Bála som sa že ti neskončí. Jeden deň som všetky vzala a vyhodila. To bola šou … vrieskala, nervacila, hádzala sa , miestami som mala pocit že sa zadusí ale nepoľavila som proste. Netreba ustúpiť 🙂 s nami sa rodičia tiež nebabrali knižkami, videami a podobne. Ako dobre jej bude bez neho ;)
@kristinaa300 vsak tu krabicku bolo treba odniest z domu
@kristinaa300 ale toto je o tvojej trpezlivosti, o nicom inom.
Proste rano by sa cumlik stratil a viac by sa nenasiel. Tak bude nervna. Vecer Jezisko donesie darceky. Tak by chvilu plakala, ale to je bezne. Ponukla by som objatie, ousinku, telku, ale uz by som jej ho nedala
Fakt, nic ine len trpezlivost
A ze odpadla? Tak je ti mala deama queen, naucilu ste ju, ze ked reve dosiahne svije, tak to vyuziva
@pribinak to aj ked vase deti odpadnu tak hovorite?to vobec sa nebojite ze sa moze nieco vaznejsie stat?
@kristinaa300 môj mala 1 v ústach a dva v rukách. Bála som sa že ti neskončí. Jeden deň som všetky vzala a vyhodila. To bola šou … vrieskala, nervacila, hádzala sa , miestami som mala pocit že sa zadusí ale nepoľavila som proste. Netreba ustúpiť 🙂 s nami sa rodičia tiež nebabrali knižkami, videami a podobne. Ako dobre jej bude bez neho ;)
@anonym_740d7e ja mam proste strach o svoje dieta ze sa nieco zle stane ked odpadne
@pribinak to aj ked vase deti odpadnu tak hovorite?to vobec sa nebojite ze sa moze nieco vaznejsie stat?
@kristinaa300 ja som doma taku drama queen nemala, ale 3 rocnu by sim orioravovala, prinesie jezisko darceky, odnesie dudel. Aby proste k tomu odpadnutiu neprislo. Ale mas urxite v okoli cppap, su tam zdarma psychologovia, skus sa nakontaktivat a poradit

Zo skolky ju nevyhodia, ale moze si zdefirmovat hornu celust, pokrivit zuby, naucit sa zle vyslovovat hlasky, ….
A naucilk ste ju, ze plakanim dosiahne svoje