Ako pomôcť dcére cítiť sa lepšie v škôlke?
Ahojte, uz par tyzdnov chodi dcerka do skolky. Nedavno mi prislo ako je zvyknuta neustale interagovat a komunikovat doma so mno, tatom, babkou ked ju strazil. Vzdy taka bola ale az teraz mi prislo ako jej to chyba v skolke. Este sa s nikym nehrava a hovori, ze jej je smutno v skolke. Neplace rano, ze nechce do skolky. Len mi to smutno povie, objime ma. Vie, ze musim do prace tak nerobi scenky ale nejedava tam a citi sa tam sama. Neviem co jej povedat, vety typu "uzi si ine hracky, deticky" efekt nemalo..
Musí s zvyknúť aj na komunikáciu s deťmi, podľa toho čo píšeš bola doteraz zvyknutá na pozornosť dospelých.
Porozprávaj sa s učiteľkou ako sa správa v škôlke, popros ju aby dcéru začleňovala do kolektívu
Mozno este len potrebuje cas, aby si nasla tu svoju “bezpecnu” osobku aj v skolke. niekedy staci jedno dieta, s ktorym si sadne a vsetko sa rozbehne.
Tiež by som oslovila učiteľku. Povedz jej toto co si napísala tu. Dcérka prisla proste do zabehnuteho kolektívu, mozno postačí taky malý "ťukes" od učiteľky smerom k ostatným detom. Trosku nech jej pomôže pri zacleneni sa, nech sa jej trosku povenuje. Učiteľky uz vedia ako na to. A o pár dní moze byt všetko úplne ináč 😉 podľa toho co píšeš, to zvlada dcérka inac super ❤
nemali sme to v škôlke ale v prvej triede keď prestúpila do mesta do školy z dediny a nikto zo škôlky tam nešiel... asi 2 tt chodila domov že je pre deti vzduch.. veľa som sa s ňou rozprávala...a bola som aj za pani učiteľkou že to dcerku trápi a mňa tiež... o pár dní už mala kamošky aj v družine z iných tried ... určite komunikovať s učiteľkou zvolí aktivity pre kolektív a zapájanie sa
Treba komunikovať s pani učiteľkou, dcéra je ešte príliš malá aby to sama vyriešila.
Je zvyknutá na deti? Lebo si vymenovala len dospelých ľudí a deti nie
Niekedy deti nevedia fungovať s inými deťmi, lebo sunzvyknutw len na spoločnosť dospelých
Porozoravala by som sa s učiteľkou, ako sa dcéra zapája do hier s deťmi, či vie spolupracovať a inými deťmi …
To je robota učiteľky. To ako sa tvoje dieťa cíti v škôlke je výsledkom učiteľky. A bodka.A riad sa podľa toho

napis pani ucitelke ci je vsetko v poriadku, ze dcerka hovori, ze je jej smutno. Ci sa nieco deje.