icon

Ako pomôcť dcére cítiť sa lepšie v škôlke?

11. apr 2025

Ahojte, uz par tyzdnov chodi dcerka do skolky. Nedavno mi prislo ako je zvyknuta neustale interagovat a komunikovat doma so mno, tatom, babkou ked ju strazil. Vzdy taka bola ale az teraz mi prislo ako jej to chyba v skolke. Este sa s nikym nehrava a hovori, ze jej je smutno v skolke. Neplace rano, ze nechce do skolky. Len mi to smutno povie, objime ma. Vie, ze musim do prace tak nerobi scenky ale nejedava tam a citi sa tam sama. Neviem co jej povedat, vety typu "uzi si ine hracky, deticky" efekt nemalo..

kittykat22
11. apr 2025

napis pani ucitelke ci je vsetko v poriadku, ze dcerka hovori, ze je jej smutno. Ci sa nieco deje.

patka06
11. apr 2025

Musí s zvyknúť aj na komunikáciu s deťmi, podľa toho čo píšeš bola doteraz zvyknutá na pozornosť dospelých.
Porozprávaj sa s učiteľkou ako sa správa v škôlke, popros ju aby dcéru začleňovala do kolektívu

martinenka886
11. apr 2025

Mozno este len potrebuje cas, aby si nasla tu svoju “bezpecnu” osobku aj v skolke. niekedy staci jedno dieta, s ktorym si sadne a vsetko sa rozbehne.

lilli110
11. apr 2025

Tiež by som oslovila učiteľku. Povedz jej toto co si napísala tu. Dcérka prisla proste do zabehnuteho kolektívu, mozno postačí taky malý "ťukes" od učiteľky smerom k ostatným detom. Trosku nech jej pomôže pri zacleneni sa, nech sa jej trosku povenuje. Učiteľky uz vedia ako na to. A o pár dní moze byt všetko úplne ináč 😉 podľa toho co píšeš, to zvlada dcérka inac super ❤

mimaapeto
11. apr 2025

nemali sme to v škôlke ale v prvej triede keď prestúpila do mesta do školy z dediny a nikto zo škôlky tam nešiel... asi 2 tt chodila domov že je pre deti vzduch.. veľa som sa s ňou rozprávala...a bola som aj za pani učiteľkou že to dcerku trápi a mňa tiež... o pár dní už mala kamošky aj v družine z iných tried ... určite komunikovať s učiteľkou zvolí aktivity pre kolektív a zapájanie sa

januska12323
11. apr 2025

Treba komunikovať s pani učiteľkou, dcéra je ešte príliš malá aby to sama vyriešila.

pribinak
11. apr 2025

Je zvyknutá na deti? Lebo si vymenovala len dospelých ľudí a deti nie
Niekedy deti nevedia fungovať s inými deťmi, lebo sunzvyknutw len na spoločnosť dospelých

Porozoravala by som sa s učiteľkou, ako sa dcéra zapája do hier s deťmi, či vie spolupracovať a inými deťmi …

meg91
12. apr 2025

To je robota učiteľky. To ako sa tvoje dieťa cíti v škôlke je výsledkom učiteľky. A bodka.A riad sa podľa toho