Dcérka nechce chodiť do škôlky

13. nov 2022

Ahojte,

dcera zacala chodit prvy rok do skolky, takmer od zaciatku si rano poplace, po dvoch tyzdnoch choroby zacala znovu chodit a tento tyzden ako zacala znovu chodit mam pocit, ze je katastrofa.

Rano place nechce ist, ale vraj sa rano upokoji celkom rychlo. Je pravidlo, ze ja ju vodim do skolky, lebo manzel nestiha, on ju vacsinou berie zo skolky, ak nema dlhu sluzbu. Mala vsak zacala robit hrozne sceny aj po skolke, ked po nu pride muz, ze chce mamu, prisla som po nu ja, revala, ze chcela ocina. Doma je precitlivela, lebo za vsetko sa rozplace, v lepsom pripade iba mrnci, okupat ju ma oco, ked ide tak zacne, mrncat ze chcela mamu, ideme k babke, uprostred cesty mrnci, ze chcela ostat doma, ked ideme od babky mrnci, ze tam chcela ostat o 5 minut, ze chce ist domov, na pol ceste, ze tam chcela ostat.

Chapem, ze po tych 2 tyzdnoch to bola zmena, ze to na nu dolieha, ze zas je cely den prec, bez nas, snazim sa jej venovat, porozpravat sa s nou, ale dostat z nej nieco sa neda, ked sa rozplace a spytam sa jej, co sa stalo tak len odpovie nic, uistujem ju, ze ani ja ani oco nikam nejdeme, a ked sme v praci vzdy sa vratime.

Co viac mam robit? Je to iba prechodne?

janinah
13. nov 2022

Len dúfam,že neskacete ako ona píska, teda,že sa neotocite v polceste,lebo slečna chce ísť domov.Je to prechodné,do maturity mrncat nebude.Len treba ukázať,kto je rodič a kto koho počúva,primeraným spôsobom,ale rázne.

zuza.m
13. nov 2022

Tiez by som neskalala ako ona piska ,ze si bude vyberat kto snou bude nieco robit alebo nebude.raz ocko raz mamicka.treba vysvetlit idem ta umyt ja lebo ocko nema cas alebo to zvladnes sama a budem sa iba pozerat.deti v skolke su dobre musia posluchat pani ucitelku nedovolia si k nej ako doma k mame. A tak za cely den je v nich ta energia nahromadena a musia ju vypustit doma.mala sa ventiluje tak ze sa snazi s vami mavat tak treba jej urcit presne hranice kedy je to uz moc.nehovorim o kriku treba vysvetlovat a vysvetlovat ,hlavne mat pevne nervy

autor
13. nov 2022

Neskaceme ako ona piska, ked ma svoje hefty na ceste, tak sa ide dalej, bud domov alebo k babke, ale je pravda, ze pri prezliekani ked zacne, ze chce ocinka, tak sa uz vacsinou vzdam a prezlieka ju manzel.
Najtazsie je s nou, ked je doma aj manzel, to vymysla neskutocne.

brankovamama
13. nov 2022

Neviem, či ti to pomôže, ale prejde to 😁 Keď už viete, pri čom vymýšľa, už dopredu sa dohodnúť, ako to bude. Povedz jej, že o 10 minút sa idete obliekať, idete k babke a nech si premysli, kto jej mám pomôcť s obliekaním, či mama alebo táto. Ale nie v tej chvíli, keď už sa idete obliekať nech si vyberie. Lebo v polke obliekania jej zrazu napadne, že tato jej oblieka tričko inak a dnes takto chcela. Deti potrebujú čas na rozmyslenie. To je ako v obchode. Niečo si vyber, jednu vec. A kým prídu k pokladni, 5x vymenia vec v košíku. S kúpaním tak isto. Ideš papať, potom rozprávka a potom kúpanie. Pri rozprávke nám povieš, kto ťa bude kúpať. A potom to dodržať. Už pri kúpaní sa nemeniť, lebo už sa rozhodla a v rámci možnosti jej vysvetľovať, že si tata vybrala ona a on sa z toho tešil a chce ju už doumyvať a tak. A zajtra mamka a tak. Ako nemá dieťa veliť rodičom, ale sú veci, o ktorých môže a má rozhodovať. Po čase sa dostanete do fázy, kedy sama povie, dnes táto, zajtra mama a užijete si to. Z malej urobíte partáčku. Môj syn ma skoro 5 a tieto stavy mal tiež okolo 3 rokov. Ale mňa toto nebavilo, rev, vreskot, hodinové odchody z domu. Hľadali sme cestu, ako to zmeniť a nechceli sme si dokazovať "silu" rodiča.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. nov 2022

@elizabet173 ona place, reve, krici, dupe hlavne ked po nu pridem do skolky. Rozreve sa, ze chce ocina, aj ked som jej uz od nedele vysvetlovala, ze pridem po ju ja, lebo oco bude dlho v robote v pondelok. Dnes mala zas taku istu scenu, vyzliekala sa, vyzuvala, ze ona nikam nejde. 15 minut som jej vysvetlovala, rozpravala sa s ucitelkou, upokojila sa a ked som ju sla obliekat scena, som jej ani nedala bundu, len som ju narychlo preniesla domov.
Toto robi druhy tyzden, doma jej ja neustupujem, ani neskacem okolo nej, ale odchody zo skolky ma zdeptaju neskutocne.

zuza.m
19. nov 2022

Skusila si odist bez nej?dobre tak ostat v skolke ,ja idem domov a pride pre teba tatinko. Ale to bude az neskoro vecer uz vsetky deticky budu doma aj oani ucitelky .tak ahoj
Vyskusaj tak to.a realne by som aj isla prec.mozno by som ju tam nechala az poslednu nech je rada ze moze ist domov