Ako pomôcť dieťaťu pri adaptácii v škôlke?
Pocas 2 hodin, na ktore teraz zacinajuce deti chodia do skolky, moje dieta takmer stale place. Dnes mi doma povedal, ze by sa v skolke chcel pohrat s kuchynkou a citat nejaku knizku, ze potom by mozno tolko neplakal. Neviem, co tam vlastne tie deti za tie dve hodiny robia, ci tychto najmensich nechaju robit co chcu, len aby neplakali, alebo by mali robit, co maju ucitelky naplanovane..myslite, ze mozem kludne poziadat ucitelku, aby za mohol hrat s kuchynkou a citat? Predpokladam, ze to nebude chciet robit cely cas. On jej to nechce povedat. Nemam skusenost, ako to chodi v statnych skolkach, v sukromnej by som nad tym nemeditovala
Kľudne povedz učiteľke že syn sa chce pohrať s iuchynkou. Je super že nsdirlmv škôlke niečo čo sa mu páči.
ja by som povedala. určite mu ti pomôže.
ako to, že 2 hodiny plače? to ho nechajú? prichadzate s plačom, cely čas plače a odchadza s plačom? to mi príde hrozne :(
my tiež mame 2h15min adaptáciu v statnej skolke. plače doma, že chce byť doma a potom v satni, keď ide do triedy, ale to ju rýchle prejde a ide sa hrať. počas našej adaptácie to ma takto: 1,5h je s detmi vo vnutri (aj sa chvilu hra ako chce a s cim chce a potom maju uz program riadeny) a 45min sa hrajú vonku na dvore. ona mi potom doma porozpráva všetko čo sa dialo vo vnutri - s cim sa hrala, ze tam spolu tancujú, spievajú, kreslia, strihaju... je to zmiešaná trieda 3-4r, 23deti a 4 sú novi teraz od septembra.
@anonym_autor u nás veľmi pomohla príprava doma, mali sme knižku Kubko ide do škôlky a pri nej sme si povedali celý proces asi tak 20x denne a bolo to bez problémov. Občas má teraz ráno malý skrat, lebo kvôli sťahovaniu presptupoval po 1.5r z jednej škôlky do druhej - z montessori do klasickej.
ja by som povedala. určite mu ti pomôže.
ako to, že 2 hodiny plače? to ho nechajú? prichadzate s plačom, cely čas plače a odchadza s plačom? to mi príde hrozne :(
my tiež mame 2h15min adaptáciu v statnej skolke. plače doma, že chce byť doma a potom v satni, keď ide do triedy, ale to ju rýchle prejde a ide sa hrať. počas našej adaptácie to ma takto: 1,5h je s detmi vo vnutri (aj sa chvilu hra ako chce a s cim chce a potom maju uz program riadeny) a 45min sa hrajú vonku na dvore. ona mi potom doma porozpráva všetko čo sa dialo vo vnutri - s cim sa hrala, ze tam spolu tancujú, spievajú, kreslia, strihaju... je to zmiešaná trieda 3-4r, 23deti a 4 sú novi teraz od septembra.
@ilene22 a čo majú robiť? Poslať ich domov? Tak si nezvykne nikdy.. super že tvoje dieťa si tak rýchlo zvyklo, ale su deti ktoré proste prvé dni plačú.. ale to neznamená, že učiteľka si ich nevšíma alebo ich nechava niekde samé plakať na koberci.. naše učiteľky sa ich snažia tisit, objímať, ale tak ma tam aj iné deti..
Povedz

@anonym_autor kľudne povedz. U nás to máme tak, že do 8,30h deti robia čo chcú. Potom už je aktivita podľa učiteľky.