Ako pomôcť dieťaťu zvyknúť si spať v škôlke?
Dobrý deň mamičky.Ako asi veľa z vás aj my riešime poobedný spánok v škôlke.Dcérka ma o mesiac 3roky a teraz už 2tyždne chodí do škôlky nakoľko ja nastupujem do práce(nočné 12ky nakoľko iná časovo vhodná práca sa nenašla)No teraz po necelých 2tyždnoch sme stále kde sme boli,Dcérka stále pri poobednom spánku plače a ruší ostatné deti svojim plačom.Uz bolo upozornenie od učiteľky,že asi ju budem musieť brávať na obed domov.Co je nemysliteľné lebo sa absolútne nevyspim.S jej otcom nežijeme spolu a žiaľ on si ju piple tak aby bola len pri ňom nikoho iného nechce.Dcérka žije somnou no ex si ju brava na víkendy.Na obed spáva úplne dobre doma aj unho tak som dúfala,že sa to po 2tyzdnoch zmení ale už hrozia len doobednou škôlkou.Vážne neviem ako by som zvládala.Ako dcérke pomôcť sa ľahšie prispôsobiť?Prvé 3dni bola len do obeda.
Ďakujem žienky baby budú doma v noci s partnerom nebudú same 🙂 a spánok obecný jej treba doma pekne zaspí len teda v tej skolke je problém.No držte palce dnes máme poslednú šancu 🙄
@rivini no neviem ci sa človek po nočnej 12ke vyspi ak ma prerušený spánok ,lebo doobeda tam bude musieť bit.Nemozem zaspať a mat doma 3rocne dieta prakticky bez dozoru.A 11.45 musím tým pádom bit v škôlke.Cize celé zle 🙄
Nemáte v okoli inú škôlku alebo nemáš niekoho, kto by ti ju na obed vyzdvihol?
Mám pocit, že takým spôsobom ako k tomu spánku pristupujú tie učiteľky sa to zlepšiť nemusí ani časom. Ak dcérke chyba pri zaspávaní mama, chyba jej pocit bezpečia. Potrebovala by čas. Ak ju vsak nútia, vyhrážajú sa, nenechajú iba ležať, hrať sa.. ma to skôr opačný efekt, bude ešte väčšmi nervózna, vystresovaná, keď pôjdu spinkať.
Velakrat sa mi zda, že ak je žena vtedy doma (jedno z akého dôvodu), tak sa ani extra nesnažia problém vyriešiť, skôr sa ho zbaviť, lebo “môžu”.
Dufam ze to date. Nedaj sa. Apeluj na riaditelku nech ju nechaju aspon mesiac. Ved 2 tyzdne je hrozne malo.
No dievčatá tak dnes o 13tej hovor zo škôlky ze musím pre malú 😒 Uplakana,spotena ona chce mamu a hrozný plač takže žiaľ musím si ju na obed bravat domov 😔 Tak na mesiac spanie odkladajú
A keby si v práci do 15 tak čo robia? Či by si musela dať výpoveď? Akože ja chápem že to iné deti ruší ale dva týždne sú málo. Veď o mesiac to bude ešte horšie lebo bude zvyknutá že si pre ňu chodila na obed
@ptvw snáď nenecháva doma deti samé v noci...
Neda sa ti vodit do inej skolky?
@dagas no snáď dovtedy nejak dozrie lebo podľa nich není pripravená na spánok tam ináč jak bola dnes doobeda tak úplne super .
Žiaľ iná skolka sa nedá 😔

@andreatytler ved práve a neuveríš to s fotkou ma včera napadlo už má v ruksaku 🤣 topiaci sa aj steblá chytá 🤭