icon

Ako pomôcť trojročnému dieťaťu zbaviť sa cumlíka?

martina202223
2. sep 2025

Mamičky prosím o pomôcť moj syncek ma 3 roky nastúpil do škôlky samozrejme že v škôlke plače ale to neriešim tam si zvykne , pani učiteľka vraví že je dobrý len musí pochopiť že rodičia pre ného prídu. Ale mame veľký problém škôlka neakceptuje dudel ( ani na spanie ) a povedali že pokiaľ ma dudel ných chodí len do obeda až kym neprestane dudlovat
Potrebujem rádu ktorá fakt mne pomôže aby ten dudel z dňa na deň zmizol viem ze nieje to moc dobré ale nemám na vyber keďže aj ja aj manžel robíme a deta nemáme komu nechať
Ďakujem za každú radu

Strana
z2
anonym_de0fcd
2. sep 2025

@martina202223 nechápem co robia drahoty, komu škodí cumel keď bude spat ?

januska12323
2. sep 2025

Dudel darujte bábätku, psovi, poštárovi, dudlovej víle, niečo si vymysli.

martul
2. sep 2025

@martina202223 asi ti nemusím písať, že je to vaša chyba, akože nehnevaj sa, ale doteraz ste čo robili ? Pohodlnosť?
Uviaž cumel na heliovy balón, keď budete vonku a pootvorí pusu tak balón vyletí, zakývate a hotovo. Zase je to len na vás, či vydržíte 1-2 noci nespať ak bude plakať

jarmila2010
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@anonym_de0fcd skodi aj zubom...3rocne dieta malo byt,uz bez neho...

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@jarmila2010

@anonym_de0fcd skodi aj zubom...3rocne dieta malo byt,uz bez neho...

@jarmila2010 už ako veľmi uškodi zubom, keď ho bude pri zaspávani a počas spánku aj tak vypadne ?? To je prípad mojej dcéry.

anonym_98abfd
2. sep 2025

Tuto by som sa ale dohadala v skolke. Chapem odplienkovanie ale toto je len buzeracia aby mali co najmenej deti podla mna.

jarmila2010
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@jarmila2010 už ako veľmi uškodi zubom, keď ho bude pri zaspávani a počas spánku aj tak vypadne ?? To je prípad mojej dcéry.

@anonym_de0fcd nepisem,len o obdobi v skolke...ale doteraz...

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@anonym_98abfd

Tuto by som sa ale dohadala v skolke. Chapem odplienkovanie ale toto je len buzeracia aby mali co najmenej deti podla mna.

@anonym_98abfd tiež mi to tak príde. Ved ako môže jedna pracujúca matka vziať dieta domov o 12 lebo dieta bemoze mat cumel ... ved nech príde učiteľka do prace bez veci, ktoré ona veľmi potrebuje

beata_k
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@anonym_de0fcd Ine dieta si ho moze "pozicat". Preto sa v MS cumel nedava. Z hygienickych dovodov.

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@beata_k

@anonym_de0fcd Ine dieta si ho moze "pozicat". Preto sa v MS cumel nedava. Z hygienickych dovodov.

@beata_k keď sa deti ulozia na spánok, tak hádam učiteľka vidi...

beata_k
2. sep 2025

@martina202223 Rada je nedat cumlik. Ziadna ina neexistuje. 3-rocne to uz ozaj nepotrebuje a vyzera v nom dost cudne v 3 rokoch.

nikha2809
2. sep 2025

Normálne som ich odstrihla tu čast co dudlovali.Pokazili sa a koniec.Dokonca boli o rok mladší od tvojho a pochopili, par krát skúsili, nešlo to.

beata_k
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@beata_k keď sa deti ulozia na spánok, tak hádam učiteľka vidi...

@anonym_de0fcd Ked sa prezliakaju a pod. Do MS cumlik nepatri. A uz vobec nie do ust 3-rocnemu.

mimaapeto
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@anonym_de0fcd tomu že deti ostatné budú chcieť tiež a plus hygiena požičiavania si dudlov+ stále ich hľadať? také veľké dieťa už dávno nemalo mať dudel

anonym_fa098b
2. sep 2025

Co ste uz skusali?

cecilia29
2. sep 2025

Vieš co. Moja mala teraz 3 roky. V júni mala zapal ďasien kedy nás cumel a kojenie zachránilo. Staršia bola kvôli tomu v nemocnici. Lenzme moja si vtedy začala pýtať viac cumel aj viac sa dojčiť. Mala som dilemu kvôli škôlke. Tam mi povedali začiatkom augusta nech jej cumel nerusim, nech ma všetko načo je zvyknutá aby sa cítila dobre. Tak som ju prestala dojčiť a cumel ma

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@mimaapeto

@anonym_de0fcd tomu že deti ostatné budú chcieť tiež a plus hygiena požičiavania si dudlov+ stále ich hľadať? také veľké dieťa už dávno nemalo mať dudel

@beata_k
@mimaapeto deti, ktoré dozreju, že cumel nechcú ok. Ale niesu také deti všetky. Nepoviem keby chodilo od rána do rána s cumlom. Ale na spánok, cas odpočinku ?

anonym_98abfd
2. sep 2025
@beata_k

@beata_k blbost. Zijem v zahranici, deti maju bezne aj 4rocne dudle. Nikto neriesi. Pred spanim si ich vezmu, po spanku zasa odovzdaju do obalu a na policku.

Ako to asi riesia jasle?

beata_k
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@beata_k
@mimaapeto deti, ktoré dozreju, že cumel nechcú ok. Ale niesu také deti všetky. Nepoviem keby chodilo od rána do rána s cumlom. Ale na spánok, cas odpočinku ?

@anonym_de0fcd Mam 3 rocne dieta. Akurat spi. A predstava, ze pri tom dudle cumlik je nepredstavitelna. Uz je velke. Je skolkar, nerob z neho babatko.

beata_k
2. sep 2025
@anonym_98abfd

@beata_k blbost. Zijem v zahranici, deti maju bezne aj 4rocne dudle. Nikto neriesi. Pred spanim si ich vezmu, po spanku zasa odovzdaju do obalu a na policku.

Ako to asi riesia jasle?

@anonym_98abfd To, ze je nieco v zahranici, neznamena, ze je to aj spravne...

anonym_98abfd
2. sep 2025
@beata_k

@anonym_98abfd To, ze je nieco v zahranici, neznamena, ze je to aj spravne...

@beata_k to, ze to ty povazujes za spravne, neznamena ze je to vhodne pre vsetky deti a situacie

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@beata_k

@anonym_de0fcd Mam 3 rocne dieta. Akurat spi. A predstava, ze pri tom dudle cumlik je nepredstavitelna. Uz je velke. Je skolkar, nerob z neho babatko.

@beata_k nerobím babatko, ale ak je to vec ktorá ho ukludnk ? Niekto ma na to cumel a niekto plyšového macka

beata_k
2. sep 2025
@anonym_98abfd

@beata_k to, ze to ty povazujes za spravne, neznamena ze je to vhodne pre vsetky deti a situacie

@anonym_98abfd To nie je moj nazor. Skolky na Slovensku to povazuju za spravne z hladiska hygieny a vyboja zubov. Ja nasim MS verim. Nevidim dovod brat si za priklad zahranicie.

beata_k
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@beata_k nerobím babatko, ale ak je to vec ktorá ho ukludnk ? Niekto ma na to cumel a niekto plyšového macka

@anonym_de0fcd Ved ako chces. Mat na ukludnie macka a cumlik povazujem za rozdiel. Dospely sa cumlom neukludnuju, takze to aj inak nez dudlovanim v 3 rokoch.

martina202223
autor
2. sep 2025
@martul

@martina202223 asi ti nemusím písať, že je to vaša chyba, akože nehnevaj sa, ale doteraz ste čo robili ? Pohodlnosť?
Uviaž cumel na heliovy balón, keď budete vonku a pootvorí pusu tak balón vyletí, zakývate a hotovo. Zase je to len na vás, či vydržíte 1-2 noci nespať ak bude plakať

@martul ale ja som sa nepytala na to ci je to moja chýba ci niekoho , nepoznáte moju situáciu, ja som len pytala radu, preco ľudia majú takú tendenciu ukazovať na niekoho chyby

anonym_de0fcd
2. sep 2025
@beata_k

@anonym_de0fcd Ved ako chces. Mat na ukludnie macka a cumlik povazujem za rozdiel. Dospely sa cumlom neukludnuju, takze to aj inak nez dudlovanim v 3 rokoch.

@beata_k každý robí pre svoje dieta to naj, nebude teraz rušiť cumel, ktorý ma na spánok len preto ze nejaká Beáta povie, že je to nevhodné. Ale asi máš naštudovanie všetko okolo deti a robíš všetko presne podľa tabuliek.

beata_k
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@beata_k každý robí pre svoje dieta to naj, nebude teraz rušiť cumel, ktorý ma na spánok len preto ze nejaká Beáta povie, že je to nevhodné. Ale asi máš naštudovanie všetko okolo deti a robíš všetko presne podľa tabuliek.

@anonym_de0fcd To nie je o Beatke. MS s tym ma problem a ja im len davam za pravdu. To je cele...

anonym_98abfd
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@anonym_de0fcd tiez mi to napadlo. Dalsia turbo matka ktorej dieta sa odplienkovalo v roku a pol a v 3 riesi malu nasobilku, ktora nepripusti ze deti sa vyvijaju rozlicnym tempom.

Je to dudel, nie plutoniova tyc. Maly ma 3 roky, nie 7.

anonym_310bbb
2. sep 2025
@anonym_de0fcd

@anonym_de0fcd pretoze aj ine deti potom mozu chciet dudel, potom si tie dudle budu menit medzi sebou, lebo ucitelka nema sancu ustriehnut to. Cize zial nemozu robit vynimku pre takuto drobnost ako dudel, lebo kazdy by chcel potom nejaku vynimku, a ak je to statna skolka pre ten pocet deti je to nemozne manazovat.
Autorka, u nas pomohlo dcerke trpezlivo vysvetlovat, ze dudlik odisiel k inemu dietatku, ktore ho potrebuje, k nejakemu mensiemu babu. Mala vtedy 2roky, neviem ci to pomoze aj u 3rocaka. A odvtedy spava s makkym plysakom, takym mojkacom, ten ju ukludni k zaspatiu. Drzim palce, nech adaptaciu maly zvladne ♥️

anonym_50a60a
2. sep 2025

Ženy ale autorka sa pýta ako sa dudlu zbaviť, nie co by malo byt, čo je normálne a co nie je.
Autorka, na neter platilo, že do dudlu dali čierne korenie, že v tom sú červík, chrobáčik atď a sama ho zahodila do koša, že takú nechce.

Strana
z2