Ako prebieha zápis do škôlky?

6. máj 2022

Ahojte dnes ideme na zápis do škôlky. Zaujímalo by ma ako to vlastne celé prebieha? Pýtajú sa tam niečo aj detí? Pýtajú sa niečo vás?

marci77
6. máj 2022

u nas napriklad tieto prihlasky prebiehaju elektronicky, resp. poslat postou, osobne nemame chodit

tam ide hlavne o to, aby ste odovzdali vyplnenu prihlasku opeciatkovanu pediatrom, ze dieta moze navstevovat kolektiv a ci ma ockovania

a potom sa mozno niektori riaditelia mozu pytat, ci sa vie dieta same obut, vyzut, obliect, ci vie chodit same na wc a pod.
ine otazky by som velmi neocakavala

ale tak u nas v skolke kazdy rok velky pocet deti nezoberu
musia zobrat 5rocne, lebo tie maju povinnu predskolsku dochadzku
a potom postupuju podla datumu narodenia a inych kriterii
dolezite je, ci mate trvaly pobyt v obci, kde dieta prihlasujete do skolky (ak nie, u nas automaticky nezoberu dieta, preveruju si to na obecnom urade)

simona92101
6. máj 2022

V kazdej skolke inak,v sukromnej sme boli na zapise osobne,resp.prihlaska isla s dotaznikom vopred elektronicky,a potom kazdy uchadzac prisiel na konkretny cas pozriet skolku a ucitelky a riaditelka mali moznost sa s nami aj s dietatom porozpravat,mimo ineho sa v ramci hry dietata pytali zakladne veci.
V statnej skolke to takto neriesili,zapis bol elektronicky,a len sme cakali na vyrozumenie.avsak v dokumentoch sa pytali otazky,napr.ci je dieta samostatne,ci zvlada obliekanie,toaletu,ci spi este cez obed,ci je komplet odplienkovane,ako je na tom s recou atd.

lenka2710
6. máj 2022

U nás bol tento rok normálny zápis, kým rodičia vyplnali papiere, deti si brali učiteľky do tried a tam sa ich pýtali základné veci, čoby teda mali vedieť! Minulý rok sme posielali len elektronickú prihlášku a potom sme si šli po rozhodnutie, len rodičia

lenka2710
6. máj 2022

Jeziiiiis prepáč, čítam ze do školy, a ty sa pýtaš do škôlky 😅 len elektronickú prihlášku posielali 😉

pribinak
6. máj 2022

Poslali sme elektronicky prihlášku.

danyelia
6. máj 2022

Ahoj, asi myslíš, čo sa deje už konkrétne v škôlke...my sme s mužom vypisovali papiere s pani riaditeľkou, rozprávali sa, ona sa niečo syna opýtala - či sa teší do škôlky, s čím sa rád hrá, žiadne ťažké ,,skúšanie,, potom si ho zobrala druhá pani učiteľka do lavice asi meter od nás, malý dostal cukrík, omaľovánku, opýtala sa ho, aké pozná zvieratká z papiera, niečo vymaľoval a hotovo...

evkamotka
6. máj 2022

Nic. Poslali sme elektronicky. Aj osobne sa len odovzda prihlaska

didi2102
6. máj 2022

Išla som bez detí,riaditeľka prevzala prihlášku,pozrela či je všetko vyplnené,pozrela dátum narodenia, povedala že berú predškolákov , súrodencov a podľa veku , že si mám prísť o mesiac po vyrozumenie , koniec

marrilyn
6. máj 2022

My sme mali len take informacne stretnutie pre rodicov, kde nam riaditelka povedala zakladne informacie, previedla nas po skolke, aby sme videli priestory. Deti nijak neriesila, vacsina rodicov prisla s drobcom, my sme ho nebrali. Prihlaska sa podavala elektronicky, ale chceli aj papierovu potvrdenu pediatrom.

siska53
6. máj 2022

Len sa odovda prihlaska.

nikka055
6. máj 2022

Davala som prihlasky na 2 skolky...na jednej sme mali pokec s ucitelkou ta sa pytala ci je mala bez plienok, ci sme dávali prihlasku este inde,kedy cca chcem aby nastupila .Na druhej skolke preberala prihlasku rovno riaditelka (to bola ale kamoska mojej mami tak sme tam boli dlhsie 😀) v podstate sa pytala tiez tie iste otazky ako v prvej skolke .

autor
6. máj 2022

A tak nič ženy, zbytočne som sa nadchýnala a pripravovala odbili nás že je plno a ani počas roka nemáme vraj ani dúfať, že si ho máme dať niekam inam do škôlky. A to som doma bez vodičáku ešte s ročným synčekom... Poteší čo?