Ako prebieha zmena triedy u učiteliek v materskej škole?
Ahojte. Prosim vas ako to je ked teraz ucitelky koncia s predskolakmi, tak od septembra ucia prvacikov? A tie iste ich ucia az kym nie su predskolaci? Dakujem
Toto je v každej škôlke inak. Musíš sa spýtať v tej vašej.
Ano rozumiem, ze kazda MS to moze mat inak. Pytam sa vo vseobecnosti.
Nemusí to tak byt. Niektoré skolky majú systém tak, že na predškolákov sa špecializujú 2-3 učiteľky.
Vôbec nemusia mat systém nastavený tak, že keď teraz majú triedu predškolákov tak od septembra musia mat tých najmenších
Môžu nemusia.
U nás boli triedy zmiešané, takže v jednom roku mali v triede aj predškolákov, aj prváčikov. Dcére sa pani učiteľky počas rokov nezmenili, ale vo všeobecnosti sa učiteľky v triedach menili podľa kapacít škôlky (odchod do dôchodku, na materskú, len tak, príchod nových pani učiteliek…). Za mňa, nedá sa to zovšeobecniť.
U nás sa to mení. Čiže nesprevádzajú tie iste učiteľky deti celou škôlkou.
U nás je to tak. Dcérka začínala tento rok a jej učiteľky mali rok predtým predškolákov. Samozrejme len ak sa nevyskytnú neočakávateľné veci ako materské, výpovede a pod.
V nasej skolke su tie iste p. ucitelky kazdej triede. Cize deti postupuju do vyssej vzdy k inym p. ucitelkam. Ale u nas su vsetky v pohode a mile a deti ich aj tak vsetky poznaju, lebo ked sa delia, tak deti podla kapacity pridelia do tej-ktorej triedy
U nás nie, "malkáčske" triedy majú jedny učiteľky, "veľkáčske" druhé učiteľky
U nás ano. Neter konci a jej učiteľky budú mať od septembra môjho syna a budú ho mat až pokým nepôjde do školy
U nás sa "točia"učiteľky tak,že teraz v septembri budú mať úplne najmenších žiakov tie, ktoré mali počas toho roka strednú triedu. Predškolákov zase budú mať tie, ktoré mali najmenších a opačne strednú triedu dostanú učiteľky, ktoré boli teraz z predskolakmi. A vždy to ide takto dookola
Čiže takto v podstate všetky deti "prejdú"všetkými učiteľkami. Plus v najmenšej triede je ešte do obeda vždy asistentka
U nás sa menia učiteľky vselijak, podľa potrieb škôlky. Má 2 budovy a menia učiteľky aj medzi budovami + prijímajú často nové.
Toto naozaj záleží od riaditeľky.....u nás v meste sú 2 hlavné škôlky ktoré majú viac elokovaných pracovísk....v jednej majú učiteľky detičky po celú dobu a v druhej majú predškoláci vždy konkrétnu učiteľku čo je pre predškolákov....ale jedno pracovsko je napr.len dvojtriedka, tam sa to vždy mení, nakoľko sú 2 triedy miesto troch a 4 učiteľky......čiže napr. 4ročné dieťa môže chodiť jeden rok k mladším deťom a druhý tam kde sú už predškoláci.....tým že tam nie je stredná trieda tak deti nechodia do triedy 3 roky spolu....
Nie sú žiadne pravidlá. Ako si to škôlka nastaví, tak to je. Bola som v mnohých škôlkach, kde predškolákov mali vždy riaditeľka s kolegyňou. Ostatní sa postupne posúvali. Riaditeľka/zástupkyňa má iný čas pri deťoch (má aj čas na administratívu), takže jej kolegyňa je viac s deťmi sama. Preto je to praktickejšie. Niekde si ale postupne deti odvedú od malých až po veľkých. A keď sú dvojtriedky, tam sa môžu striedať a presúvať aj deti, aj učiteľky. Kľudne sa v škôlke spýtaj, kto bude vvktorej triede. Ja som to dnes rodičom ktorí chceli vedieť povedala. Žiaden problém 😊
Vo všeobecnosti to ma každá škôlka inak
U nás majú predškolákov vzdy tie isté učiteľky . Takisto aj najmenšie detičky a aj stredný ročník

Zdravím, áno, u nás to je tak ako píšete 🙂 ale u vás to môže byť zase inak, záleží ako to majú nastavené, ale ja čo poznám, tak to mávajú takto