icon

Ako prebieha zmena triedy u učiteliek v materskej škole?

27. jún 2025

Ahojte. Prosim vas ako to je ked teraz ucitelky koncia s predskolakmi, tak od septembra ucia prvacikov? A tie iste ich ucia az kym nie su predskolaci? Dakujem

poradena
27. jún 2025

Zdravím, áno, u nás to je tak ako píšete 🙂 ale u vás to môže byť zase inak, záleží ako to majú nastavené, ale ja čo poznám, tak to mávajú takto

martul
27. jún 2025

Toto je v každej škôlke inak. Musíš sa spýtať v tej vašej.

autor
27. jún 2025

Ano rozumiem, ze kazda MS to moze mat inak. Pytam sa vo vseobecnosti.

pribinak
27. jún 2025

Nemusí to tak byt. Niektoré skolky majú systém tak, že na predškolákov sa špecializujú 2-3 učiteľky.
Vôbec nemusia mat systém nastavený tak, že keď teraz majú triedu predškolákov tak od septembra musia mat tých najmenších

januska12323
27. jún 2025

Môžu nemusia.

gab1sol
27. jún 2025

U nás boli triedy zmiešané, takže v jednom roku mali v triede aj predškolákov, aj prváčikov. Dcére sa pani učiteľky počas rokov nezmenili, ale vo všeobecnosti sa učiteľky v triedach menili podľa kapacít škôlky (odchod do dôchodku, na materskú, len tak, príchod nových pani učiteliek…). Za mňa, nedá sa to zovšeobecniť.

eternity24
27. jún 2025

U nás sa to mení. Čiže nesprevádzajú tie iste učiteľky deti celou škôlkou.

jazula
27. jún 2025

U nás je to tak. Dcérka začínala tento rok a jej učiteľky mali rok predtým predškolákov. Samozrejme len ak sa nevyskytnú neočakávateľné veci ako materské, výpovede a pod.

mamatroch
27. jún 2025

V nasej skolke su tie iste p. ucitelky kazdej triede. Cize deti postupuju do vyssej vzdy k inym p. ucitelkam. Ale u nas su vsetky v pohode a mile a deti ich aj tak vsetky poznaju, lebo ked sa delia, tak deti podla kapacity pridelia do tej-ktorej triedy

aliziana
27. jún 2025

U nás nie, "malkáčske" triedy majú jedny učiteľky, "veľkáčske" druhé učiteľky

lucia13022023
27. jún 2025

U nás ano. Neter konci a jej učiteľky budú mať od septembra môjho syna a budú ho mat až pokým nepôjde do školy

jaskolka
27. jún 2025

U nás sa "točia"učiteľky tak,že teraz v septembri budú mať úplne najmenších žiakov tie, ktoré mali počas toho roka strednú triedu. Predškolákov zase budú mať tie, ktoré mali najmenších a opačne strednú triedu dostanú učiteľky, ktoré boli teraz z predskolakmi. A vždy to ide takto dookola
Čiže takto v podstate všetky deti "prejdú"všetkými učiteľkami. Plus v najmenšej triede je ešte do obeda vždy asistentka

glade22
27. jún 2025

U nás sa menia učiteľky vselijak, podľa potrieb škôlky. Má 2 budovy a menia učiteľky aj medzi budovami + prijímajú často nové.

mogaa
27. jún 2025

Toto naozaj záleží od riaditeľky.....u nás v meste sú 2 hlavné škôlky ktoré majú viac elokovaných pracovísk....v jednej majú učiteľky detičky po celú dobu a v druhej majú predškoláci vždy konkrétnu učiteľku čo je pre predškolákov....ale jedno pracovsko je napr.len dvojtriedka, tam sa to vždy mení, nakoľko sú 2 triedy miesto troch a 4 učiteľky......čiže napr. 4ročné dieťa môže chodiť jeden rok k mladším deťom a druhý tam kde sú už predškoláci.....tým že tam nie je stredná trieda tak deti nechodia do triedy 3 roky spolu....

maya_hi
27. jún 2025

Nie sú žiadne pravidlá. Ako si to škôlka nastaví, tak to je. Bola som v mnohých škôlkach, kde predškolákov mali vždy riaditeľka s kolegyňou. Ostatní sa postupne posúvali. Riaditeľka/zástupkyňa má iný čas pri deťoch (má aj čas na administratívu), takže jej kolegyňa je viac s deťmi sama. Preto je to praktickejšie. Niekde si ale postupne deti odvedú od malých až po veľkých. A keď sú dvojtriedky, tam sa môžu striedať a presúvať aj deti, aj učiteľky. Kľudne sa v škôlke spýtaj, kto bude vvktorej triede. Ja som to dnes rodičom ktorí chceli vedieť povedala. Žiaden problém 😊

sklobetonka
28. jún 2025

Vo všeobecnosti to ma každá škôlka inak

acsa
28. jún 2025

U nás majú predškolákov vzdy tie isté učiteľky . Takisto aj najmenšie detičky a aj stredný ročník