icon

Ako prebiehajú vychádzky a odovzdávanie detí v škôlke?

pantina007
29. jan 2025

Dobry den mamicky zaujimalo by ma ako funguju vase skolky, co sa tyka napr vychadzok doobeda- chodi sa na prechadzky ci sa zdrzuju len v areali skolky/ na dvore? A co sa tyka odovzdania deticiek rano/poobede, skolka je v tom case volne otvorene a vy vlastne vchadzate ako sa da alebo zvonite? U nas “problem” ze dcerka nam nespi nakolko su dennodenne na dvore 5m2 a mimo skolky boli asi dvakrat… a odovdzavanie deticiek je take ze skolku otvoria o 15 a v podstate sa nestaraju kto dnu chodi, nie je to nijak kontrolovane co v nas vyvolava obavy. Ale nechceme byt nejaki uzkostlivi tak preto sa pytam ako to funguje vseobecne 🙂 dakujem

elviku11
29. jan 2025

@pantina007 dcéra tam nespí na obed či má problém večer zaspať doma?
Aj u nás je od tretej voľne otvorené, ale dole pri šatniach je upratovačka, niekedy asistentka a tie poznajú rodičov, čiže vidia, keby šiel dnu niekto cudzí...

kavasmliekom
29. jan 2025

@pantina007 ráno je škôlka otvorená, ideme do šatne, prezlecu sa, zaklope e do triedy, odovzdáme deti, doobeda bud idú na prechádzku, alebo sú na dvore, kde moje deti sa viac vybláznia, alebo niekedy ani nejdu von. 🤔
Potom sa najedia, prezlecu a idú spať. Vchod do škôlky je v tom čase zatvorený, keď idem pre deti niekedy doobeda, tak musím zvoniť... ale na dvor sa dostane hocikto.
Poobede, po 15tej je už škôlka zase otvorená ale triedy zatvorené, nikto nebeha po budove. Nemám potrebu sa báť.

barka1
29. jan 2025

@pantina007 u nás maju k dispozicii pomerne velku zahradu, chodia aj na prechadzky mimo. Vonku su doobedu minimálne hodinu.
Vyzdvihovali sme od 14.30, zvonili na zvoncek, otvorili bzuciakom, ale v podstate nás nepoznali a pustili by dnu kohoklovek,kto by zahlasil, ze ide vziat dane dieta.

meginka32
29. jan 2025

U nás od 6 do 8 sú otvorené šatne. V tomto čase zanasame deti. Prídeme do šatne a potom zazvonime a dieťa si preberie učiteľka. O 8.00 zamykaju šatne. Okolo 10 idú von, niekedy sú v areáli a niekedy na prechádzke. Závisí od počasia. Ale keď sú na dvore, majú tam väčšiu možnosť zahrať sa a vyblázniť. V lete majú odrážadla, kolobežky, piesok, preliezky.
O 12.00 sú otvorené šatne a chodí sa pre deti, ktoré idú na obed domov. Na triede sa zazvoní a učiteľka vám vydá dieťa.
Potom idú deti spať, šatne sa opäť zamykaju a otvárajú sa okolo 14.45 keď deti vstávajú a odchádzajú domov. Opäť sa zvoní na triede na zvonček.

jaskolka
29. jan 2025

U nás v šatni sa prezuju,odovzdávam ráno ich do tried, von chodia stále, ked neprší alebo nefuka silný vietor, búrka a podobne. Majú vlastný dvor s ihriskom,je oplotený,iné deti ako škôlkari tam nemôžu vojsť. Alebo chodia na prechádzku normálne po dedine.
Poobede je škôlka od pol tretej voľne otvorená,no dolu pri vchode má miestnost skolnicka,ktorá už pozná rodičov aj iných príbuzných, ktorí chodia po deti. Zároveň učiteľky v triedach už tiež dobre poznajú ľudí, ktorí vyzdvihujú deti,čiže s nikým neznámym by dieťa nepustili.

pantina007
autor
29. jan 2025

@elviku11 nezaspinka tam na obed lebo neni vobec unavena, nam cez vikend bez problemov zaspinka

pralinka25
29. jan 2025

@pantina007 nasi chodia na prechadzky minimalne. takmer vobec. maju dvor chodia denne tam. ja ked vidim ako lietaju tie decka tak mam pocit ze sa unavia viac ako ked sa len pohodovo prechadzaju. behaju, skacu, vyliezaju na smyklavky preliezky.... maju odrazadla ked je sneh tak sa jasia v snehu.
o 15 je skolka uz otvorena nikto nikam nezvoni. normalne idem cez satnu k triede zaklopem vypytam si dieta a ideme domov. ucitelky uz poznaju rodicov a ak ide niekto iny tak bud dopredu nahlasim ale maju aj napisane dalsie tri kontakty kto vsetko okrem rodicov moze dieta vziat. meno datum narodenia a vtah k dietatu.

petamich
29. jan 2025

Nasi chodia aj na prechadzky, aj na ihrisko alebo ihriska v okoli. Rano je skolka otvorena do 8:15 a vchadzame svojvolne, do triedy ale dieta odovzdavame, tam uz ist nemozeme. Poobede vyzdvihujeme dieta bud z ihriska (v teplejsich mesiacoch) alebo zvonime a pustia nas dnu. Dieta prinesu k dveram do triedy.

Moje dieta napr. doma nespi a v skolke spi a to ho doma vacsinou vybehame. Neviem, ci to bude prechadzkou. V skolke nas spi aj ked vonku neboli.

dory11
29. jan 2025

@pantina007 rôzne nekedy sú len v Ariely inokedy sa idú aj prest a niekdy nejdú vonku vôbec keď neje dobré počasie .
Ráno škôlku o 6:30otvoria o 8:00 zavrú a zamknu dvere dvoje ( keďže máme škôlku vramci školy.)nič na Tom nevidím nevhodné do škôlky sa dostane malej môžme prezliecť sa a ide do triedy kde si ju berie učiteľka a z triedi neodvádzajú bez dozoru učiteľky na wcko chodia cez šatňu ale učiteľka stojí a pozerá zo dverí ak je na triedu sama aj keď si dávajú do skrinky niečo učiteľka pozera to je jedno či je odomknuté alebo zamknutá škôlka .
Cez obed zvonime keď idem na obed podeti to zamykaju.a od 14:00 cca máme otvorené a môžeme po deti chodí

dory11
29. jan 2025

@dory11 ale mi ráno hlásime okolkej po dieťa prídeme a kto ale ak ide niekto iný ako matka alebo otec musia sa preukázať občianskym preukazom a údaje musia súhlasiť z údajmi na papieri čo sme podpísali a vypísali na začiatku roku a stim že rodič keď dieťa ráno odovzdala tak oznámi že je zmena a podieta príde tá a tá osoba prípadne kontatuje počas dňa učiteľky písomne alebo telefonický že nastala zmena pri vyzdnyhnuti dieťa

ha_bibbi
30. jan 2025

@pantina007 my máme štátnu škôlku zmiešanú s minimálnym počtom detí (4-8). Ráno cca do 8:15 je otvorené, potom zamykaju. Odomykaju až po 15tej, po olovrante. Čo sa týka prechádzok, alebo chodenie von, to ma tiež trápi. Za celé zimné obdobie som ich vonku nevidela (pracujem v tom istom areáli), keď som sa opýtala prečo, vraj sa cez takéto počasie nedá. Môj tam vôbec nespava, vyrušuje deti. Doma cez víkend zaspí v pohode

taktotedanie
1. feb 2025

@pantina007 na uzavretom velkom dvore kde maju prezliezacky hracky atd alebo idu do parku
Odovzdavanie- pred nastupom sa nahlasuje kto moze dieta vyberat zo skolky, boli nahlasene mena a kopie obcianskych preukazov
Jasne ze uvitelky potom rodicov poznaju ale nahlasovali rodicia aj starych rodicov napr co pridu po dieta 1x za 3-4mesiace proste ich vsetkych nepoznaju takze stari rodicia ukazuju obcianske preukazy a ucitelka kontroluje + rano ak privedie rodic dieta do skolky oznami ze dnes pride stary otec/stara mama alebo pocas dna ak sa nieco zmeni tak rodic dava vediet riaditelke alebo ucitelke
Skolka sa zamyka, zvoni sa, otvaraju dvere automaticky ucitelky vypinacom co maju pri sebe