Ako prekonať strach z vody u 3-ročného dieťaťa?
Ahojte, viete mi poradiť ako prekonať strach z vody u 3 ročného dieťaťa? Môj syn sa veľmi bojí vliezť do bazéna, v jazere si ako tak ešte namočí aspoň nožičky, ale do bazéna ani za svet. Máme ho na rukách a nechce tam vliezť, nechce sa kúpať ani vo vani... strašne pri tom plače, že sa bojí 😞
@michaelaaa02 máme podobný problém,tiež ma tri roky. Ale nechce ani do vane ani do sprchy. Do nedávna nechcela ísť z vane von, nevieme čo sa stalo,ale strašne sa začala báť vody. Už sme skúsili asi všetko....snáď to prejde same 🙏
@anonym_f801b9 my to isté, ani do vane, ani do sprchy, kúpime ešte v malej vaničke... boli sme na kúpalisku cez víkend a náš syn jediné dieťa, ktoré nechcelo do bazéna 😞
Pravidelny styk s vodou a bez natlaku. Kupalisko/bazen ak mozte aj kazdy den - a ved ho nechajte na brehu nech sa hra, kupte nejake hracky, ktore moze pouzivat vo vode - kyblik, “vodny mlyn”, kacicky, etc a hlavne aby videl deti ako sa hraju vo vode a uzivaju si vodu. Mozno tyzden, dva nebude chciet ale postupne si zvykne a bude sa pytat ist do vody aj sam
@anonym_f801b9 my to isté, ani do vane, ani do sprchy, kúpime ešte v malej vaničke... boli sme na kúpalisku cez víkend a náš syn jediné dieťa, ktoré nechcelo do bazéna 😞
@michaelaaa02 no to sme aj my najprv kúpali v malej vanicke, tak ešte ako tak išla. Potom som ju presvedčila , že po kúpaní dostane darček ( nejaké nálepky,nič veľké) a zabralo, alebo nové hračky do vane. Teraz nezaberá nič. Ani do malej nechce ísť. Pozerá ako sa súrodenec kúpe v malej vanicke a plače, že sa nechce kúpať. Ja nechápem čo sa stalo,ale už som s tejto situácia zúfalá
My sme boli so synom na Malorke, do mora ani za nič. Tak sme kúpili nafukovací čln a tam sedel.
Neskor som ho nahlásila na kurz plávania.
My sme boli so synom na Malorke, do mora ani za nič. Tak sme kúpili nafukovací čln a tam sedel.
Neskor som ho nahlásila na kurz plávania.
@vilma7 a kurz plávania pomohol?
@michaelaaa02 a to je len teraz? alebo je to dlhšie ?na základe čoho sa boji zlá skúsenosť ?.
Moja sa sa bála vody potom čo sa obdarila kavov mal vtedy 1rok a 9mesiacou strach z vodí samotnej ju prešielo po 2/3tyzdnoch.ale strach zo sprchovania a sprchy samotnej trval cca 7/8mesiacou kým ako tak súhlasila zo sprchou aj to som jej mohla sprchovať len nohy .teraz po roku a hlavu ešte ďalšie
@vilma7 a kurz plávania pomohol?
@michaelaaa02 áno pomohol. On rival doslovne od narodenia keď bol vo vode, čistá katastrofa. Žiadne baby plávanie atď...nič nepomohlo. Teraz je uz velky plavec.
@michaelaaa02 Ahoj, môj syn sa tiež bál vody od narodenia. Každé kúpanie sprchovanie bol rev, reval ako besny nechcel vôbec aby bol mokrý od vody. Neviem prečo. Do bazéna nevliezol vôbec ani nohu tam nechcel dať. Trvalo to dlhé roky. Teraz má 6 rokov a už pomaly ustupuje jeho strach, už si sadne do vane a hrá sa vo vode s hračkami. No sprchovanie a umývanie vlasov stále nemá rád.

@michaelaaa02 máme podobný problém,tiež ma tri roky. Ale nechce ani do vane ani do sprchy. Do nedávna nechcela ísť z vane von, nevieme čo sa stalo,ale strašne sa začala báť vody. Už sme skúsili asi všetko....snáď to prejde same 🙏